Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

istanbul boğazında kullanılması gereken ip kalınlığı

utkuub

Yeni Üye
Adı
utku boran
Kan Grubu
B Rh Pozitif
selamın aleyküm istanbul boğazında avcılık yapıyorum ve ip konusunda kafam epeyce karıştı şuanda makinemin üstünde remixon astro 8x 0.16 ip sarılı 0.12 shimano kairiki ip sarsam makineme attığım mesafe artarmı zaman zaman palamutada atmak istiyorum 0.12 ipi palamut patlatırmı şimdiden yardımınız için teşekkür ederim

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
0.12 ile palamut veya kofana çekersin. İnce ip erimi arttırır doğru. Peki dezavantajı ne ? Kayalık veya lişkenli yerlerde kurşunu yere takarsan ipin kesilir veya kolay kopar.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Shimano kairiki 0.16 ve önüne shorejig den kalan 0,21 yada 0,26 tam hatırlamıyorum bir şok ile sorunsuz avlar yaptım yapmaya da devam ediyorum ilk seti kurarken birçok arkadaş 0.10 önüne ipten şok yaparak av yapmamı tavsiye etti fakat omer42 nin de söylediği gibi dipte takılma durumunda ipin nereden kopacağını kestiremediğim için 0.16 dan yana kullandım tercihimi dipte sahtenin takılması durumunda ara bedende kullandığın misinanın çeker değeri düşük olacağı için zaten kopma bedenden oluyor ve sadece sahte kaybediyorsun 0,10 ip kullandığında 0,30mm beden kullanırsan bu sefer ipten kopma ihtimalin daha yüksek olacak..

utkuub

Yeni Üye
Adı
utku boran
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Shimano kairiki 0.16 ve önüne shorejig den kalan 0,21 yada 0,26 tam hatırlamıyorum bir şok ile sorunsuz avlar yaptım yapmaya da devam ediyorum ilk seti kurarken birçok arkadaş 0.10 önüne ipten şok yaparak av yapmamı tavsiye etti fakat omer42 nin de söylediği gibi dipte takılma durumunda ipin nereden kopacağını kestiremediğim için 0.16 dan yana kullandım tercihimi dipte sahtenin takılması durumunda ara bedende kullandığın misinanın çeker değeri düşük olacağı için zaten kopma bedenden oluyor ve sadece sahte kaybediyorsun 0,10 ip kullandığında 0,30mm beden kullanırsan bu sefer ipten kopma ihtimalin daha yüksek olacak..
peki abi şuanda makinede remixon astro 0.16 var bu ip yerine 0.16 kairiki kullansam atış erimim artarmı kaririki daha kaliteli sonuçta

kdbruynee

Üye
Adı
Harun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dediğiniz ipler arasında ciddi bir fiyat farkı mevcut hocam,bence boğazda pahalı ipler kullanmak çok da mantıklı değil.Çünkü teknesi var kayası var ilişkeni var bir kere kopunca yazık olur gider.Elinizdeki ip sizin için yeterli diye düşünüyorum,ben de captain dynamic pe 8x 0.16 kullanıyorum ve memnunum.Eğer param var derseniz tabii ki kairiki daha iyi bir seçenek yanında güzel makine-kamış kombinasyonlarıyla beraber.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Avı ve avcılığı ciddi şekilde etkileyecek bir erim kazancı olacağını çok düşünmüyorum hocam

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Avı ve avcılığı ciddi şekilde etkileyecek bir erim kazancı olacağını çok düşünmüyorum hocam
Bu zamanlarda oluyor aslında. Uzak atış meselelerinde ciddi fark ediyor ip. Ancak tek başına ip ile de olmaz tabii.