İstanbul Meralar Analizi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haliççi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Haliççi

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Ustalar merhaba, arkadaşım şöyle bir site önerdi,

(link)

Ben de girip baktım bizim klasik uygulamalara benziyor ama tahminler falan iyi gibi. Siz hiç biliyor musunuz ya da buna benzer şeyler kullanıyor musunuz hiç? Artık bu kadar yapay zeka varken sürekli aynı soruları sorarken buluyoruz da kendimizi şurada balık ne zaman çıkar, sabah suyu mu gitmek lazım, silikon rengi ne olacak, hakketen gına geldi 😀

Çöp site. Yapay zekayla az çabayla hazırlanmış çöp. Akıl almaz tür önerileri var istanbul için. Bu tarz meralarla ilgili bir yazılım yapılacaksa ancak çok sayıda gerçek kullanıcının girip hangi balığı hangi saatte nerede tuttuğunu paylaşması ve uygulamanın bu verileri derleyip kullanıcılara güzel bir şekilde sunması gerekir. Bu da çok zor bir iş.

Son düzenleme:
Eyvallah hocam, ben dün yine balat-fener tarafına gittim, siteye bakıp iyi boy istavrit aldım, lrf mini silikonla. Ben biraz daha takılırım buna, ama tabii yorumunda da haklısın; eğer insanların önerileri olursa daha da iyi olur. Belki sonra falan eklerler, anladığım kadarıyla yeni bir site zaten. Rastgele 🙂

Çöp site. Yapay zekayla az çabayla hazırlanmış çöp. Akıl almaz tür önerileri var istanbul için. Bu tarz meralarla ilgili bir yazılım yapılacaksa ancak çok sayıda gerçek kullanıcının girip hangi balığı hangi saatte nerede tuttuğunu paylaşması ve uygulamanın bu verileri derleyip kullanıcılara güzel bir şekilde sunması gerekir. Bu da çok zor bir iş.
Balık veren mera devlet sırrı gibi saklandığı için o iş yaş. Ben şahsen söylemem

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu mera işi İstanbul için bana aşırı saçma geliyor özellikle burda yakaladığımız türlere bakarak 🙂 Bende balıkçılığa ciddi emek vermeye başladığım dönemde mera mera diye geziniyordum ortada şimdi geçen zamana baktığımda meranın hiçbir önemi olmadığı kanaatindeyim taş balıkları ve levrek hariç ki tür bazlı hedef koyan ve bu işe emek harcayan biri ki emekten kastım sadece malzeme almak değil onları da çok rahat çözecektir.
İstanbulun en bol balığı istavrit zaten bu balık yılın büyük bir kısmında av veriyor çapari yapacaksan boğaz şamandıralı yapacaksan Maltepe Kartal arası lrf yapacaksan yine toplasan 10 tane mera vardır kimi akşam biri çok verimli olur kimi akşam diğeri zaten Facebook hatta son dönemde Instagram da dünya kadar tuttuğu balığı paylaşan insan var meralara gittikçe resimden neresi olduğu kabak gibi belli oluyor 🙂
Gelelim Dişli balığa bununda olayı o yılın bolluğu ile alakalı avrupa yakasında çok av yapmam ama Anadolu yakasında zaten bu balık çıktığında yine sosyal medyadan haberi 1 gün rotarlı yayılır zaten toplasan 10 tane mera var mesela şuan Vaniköy den çinekop çıktığını bilmiyor ise bir balıkçı sosyal ağını biraz geliştirmesi gerekir 🙂 Bunun bir üst seviyesi de şuan bazı arkadaşların insanlardan çok ayrı yerlerde tek bazen iki kişi ciddi skorlar yapar onlarda en az 5 6 mera deneyip geçmiş tecrübeleri ile balığı bulanlardır..
Geri kalan Mırmır , Minekop , Karagöz gibi balıklarında dönemi ve mevsimi genelde bellidir o dönemde meraya gider şansın dener uygun malzeme ile balığı alırsın bu iş bu kadar kolay gidip saçma sapan fish aktivite, meraburada.com gibi yerlerde dolanmaya da pek gerek yok 🙂

Haftada, belki 15 günde 1 gün o da 3-4 saat zamanın var, bütün bir haftanın yorgunluğunu stresini atmaya çalışıyorsun, gergin ve streslisin ve gitmişken de balık tutmak istiyorsun. Mera sorgulaman çok normal ama biraz akıl yürütmek, biraz sorgulamak, araştırmak, çaba harcamak gerekmiyor mu?

Maalesef emek harcamadan amaca ulaşmayı alışkanlık edinmişiz. Emeğe saygıdan hiç bahsetmiyorum bile.

Mera paylaşıp paylaşmamak tam bir paradoksa dönüştü. Paylaşmanın verdiği mutluluk, sonucuna bakıldığında pişmanlığa dönüşüyor.

Bir de mera paylaşırken biraz dürüst olmak lazım. Malzeme satabilmek için yalan yanlış paylaşım yapan sevgili dostum, emekçi arkadaşım yapma lütfen, eski videoların üzerine yapay zeka ile güncelmiş gibi ses kaydeden sevgili hobidaşım, o emeğini balık tutmada göster, yada bu dijital medya yeteneğine yönel.

Dün akşam Vaniköy'de balık tutmaya çalışırken saat 23:00 sularında bir arkadaş geldi. Nasıl anlattılarsa yada hangi videoyu izlediyse Bahçelievler den kalkıp gelmiş. Çabasını ve emeğini takdir ettim ama... söylenecek çok söz var.

Konudan sapmadan, bu tarz uygulamaları artık kullanmıyorum. Öncesinde kullandığım uygulamaların hiç faydasını görmedim.

Uygulama kullanmaktansa hedef mera seçip, derinliğini, dip yapısını, mevsime göre akıntı - rüzgar şiddetini ve yönlerini, geçmiş dönemlerde verdiği avları ve miktarını araştırmak... eee zor geliyor tabi 🙂

Bu tarz uygulama değil de fish activity programında şöyle bir özellik var. Av sonrası konum ile beraber kayıt yapabiliyorsunuz dilerseniz fotoğrafta koyabiliyorsunuz. Bu kaydı başkaları göremiyor kendiniz için bir arşiv. Bir sonraki sezon için bir bilgilendirme. Örneğin 20 mayıs 2026 akşamı x meradan x adette dişli aldım gibi. Onun haricinde programlardan gelen bilgiler tamamen tıraş gibi geliyor bana.

Back