Istanbul Ve Izmir Shore Jig Makine Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sergi0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İst shore jig anca yazın cok durgun suda palo yakalarsın ondada denk gelmek meseledir onun harici shore jiğ avlanman imkansızdır. ege de agırlık spin daha verimlidir bence sen bu shore jig sevdasından vazgeçmen senın ıcın daha iyi olur.

E6553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mpp120 ile 50-60 gr jig ve kaşıklarla istanbulda kıyıdan palamut ve sarıkanat alınabilir mi ? Eğer alınabilirse o zaman shore jig makine yerine başka bir makina bakacağım. Mesela 55gr sevage gear needlefish dalarlı zargana sahtesi istanbulda kıyıdan etkili olur mu ?

Mpp120 ile 50-60 gr jig ve kaşıklarla istanbulda kıyıdan palamut ve sarıkanat alınabilir mi ? Eğer alınabilirse o zaman shore jig makine yerine başka bir makina bakacağım. Mesela 55gr sevage gear needlefish dalarlı zargana sahtesi istanbulda kıyıdan etkili olur mu ?

Mpp120 kamısın atar aralıgı cok yuksek ıst de amaca hızmet etmez anca tekneden kullanırsın cınekop yemlı vs avlarında dıcem onunda boyu uzun kacar bot kamısı alsan daha ıyı olur teknede dicem neyse bot kamıs dıyıp kafanı bulandırmıyım sımdı 🙂 ayrıca 50-60 gr jıglerı anca yazın cok durgun ve akıntısız suda atılır onun harıcı boğazda atılmaz akıntıdan dolayı.

İstanbul Boğazında ancak surf kamışlarla shore jig yapılıyor ya da yapılabiliyor. O akıntıda sahte yem yüzdürebilmek ancak güçlü surf kamışlarla mümkün ve bir anlamda buna boğazın shore jig'i dense yanlış olmaz.
Ha akıntının az olduğu meralarda mpp 120 ile 60-70 gr. jigler kullanılabilse de ancak palamut veya dişlinin geçiş zamanı iş yapabilir ama bu tip balıklar genelde akıntının yoğun olduğu bölgelerde av veriyor. Bunu bir 120 mpp kullanıcısı olarak yazıyorum.
Gelelim bu kamışa ne makine gider sorusuna...
Bu sorunun yanıtında @Oltanın arkadaşın cevaplarına katılıyorum. İstanbul'da güzel tekne kamışı olur bundan. Teknede gelebilecek en büyük balık İstanbul'da ne olabilir ki zaten? Sallıyorum bi ceymar 55 bile iş görür. Akıntısı az olan meralarda da iş görür ancak bu tip meralarda jig olayına cevap verebilecek balık pek yok İstanbul için. Az olasılıkla olsa da bir shore jig ekipmanı almaya değer mi tartışılır.
Ama Ege dendiğinde iş değişir. Şöyle değişir...Bu kamışı önceki hafta Fethiye körfezde mamunla yemli ava yatırdım. Üç kez ayrı ayrı çok iri balık kancaya takıldı ve inspira 40 takılı olması nedeniyle oltaya yakalanan balıkların ne olduklarını bile göremedim. Kalama cayır cayır yandı ve ne inspira yetti ne de ip. Bu nedenle eğer makine düşünülecekse Ege kısmı ve kendi bölgenizdeki hedef balığınıza göre tercih yapmanız bence daha yerinde olur.
Ben şahsen bu kamışı Fethiye'de neredeyse her disiplinde kullanıyorum. Fiyatına göre bunun yanına yaklaşabilecek bir kamış daha yoktur zannımca.

İstanbul Boğazında ancak surf kamışlarla shore jig yapılıyor ya da yapılabiliyor. O akıntıda sahte yem yüzdürebilmek ancak güçlü surf kamışlarla mümkün ve bir anlamda buna boğazın shore jig'i dense yanlış olmaz.
Ha akıntının az olduğu meralarda mpp 120 ile 60-70 gr. jigler kullanılabilse de ancak palamut veya dişlinin geçiş zamanı iş yapabilir ama bu tip balıklar genelde akıntının yoğun olduğu bölgelerde av veriyor. Bunu bir 120 mpp kullanıcısı olarak yazıyorum.
Bu sorunun yanıtında @Oltanın arkadaşın cevaplarına katılıyorum. İstanbul'da güzel tekne kamışı olur bundan. Teknede gelebilecek en büyük balık İstanbul'da ne olabilir ki zaten? Sallıyorum bi ceymar 55 bile iş görür. Akıntısı az olan meralarda da iş görür ancak bu tip meralarda jig olayına cevap verebilecek balık pek yok İstanbul için. Az olasılıkla olsa da bir shore jig ekipmanı almaya değer mi tartışılır.
Ama Ege dendiğinde iş değişir. Şöyle değişir...Bu kamışı önceki hafta Fethiye körfezde mamunla yemli ava yatırdım. Üç kez ayrı ayrı çok iri balık kancaya takıldı ve inspira 40 takılı olması nedeniyle oltaya yakalanan balıkların ne olduklarını bile göremedim. Kalama cayır cayır yandı ve ne inspira yetti ne de ip. Bu nedenle eğer makine düşünülecekse Ege kısmı ve kendi bölgenizdeki hedef balığınıza göre tercih yapmanız bence daha yerinde olur.
Ben şahsen bu kamışı Fethiye'de neredeyse her disiplinde kullanıyorum. Fiyatına göre bunun yanına yaklaşabilecek bir kamış daha yoktur zannımca.
Mpp170 gr icin de mi ayni sey gecerli? Yani 170’lik kamis ile 125gr kursun ve arkasina kasik ile bogazda av yapilamaz mi? Ya da capari? Ben de bu kamistan almak istiyorum cunku surf kamislari gereksiz uzun ve agir gibi geliyor bana da. Atis erimi biraz dusuk kalacak surf kamislara gore ama biraz teknik ile yeterli uzakliga atilabilir gibi ama ustalardan fikir almak en dogrusu.

Mpp170 gr icin de mi ayni sey gecerli? Yani 170’lik kamis ile 125gr kursun ve arkasina kasik ile bogazda av yapilamaz mi? Ya da capari? Ben de bu kamistan almak istiyorum cunku surf kamislari gereksiz uzun ve agir gibi geliyor bana da. Atis erimi biraz dusuk kalacak surf kamislara gore ama biraz teknik ile yeterli uzakliga atilabilir gibi ama ustalardan fikir almak en dogrusu.
Boğaz dediğinizde iş orada karışıyor zaten. Balık akını zamanı olduğunu varsayalım... İşte o zaman kıyıda bir sürü insan arasından herkesin 200 gram civarı attığı yerden boğazda o kamışla uzak atabilseniz de iş yapılması imkansız gibi. Milletin oltalarını toplarsınız. Kimsenin olmadığını varsayarsak bile dediğim gibi 125 gram kurşun akıntı yoğun bölgede yüzeyde kalır, akıntının az olduğu yerlerde belki iş yapar. E oralara da pek shore jig'lik balık uğramıyor. Durum bu ne yazık ki. He çapari diyorsanız da bu kamış yerine yine surf kamış daha makul. Zira boy 274 cm.

@Sergi0
Açık söylemek gerekirse ; Bence shore jig olayından ( mekan değişikliği olmayacaksa ) istanbul için vazgeç,
jig leri zaten spin takımlarla kullanabilirsin. Tekrar farklı bir yönteme giriş yapma bence

Kurşun arkasında shorejig makinesi yetersiz kalır ( hatta elinde kalabilir 😉 )
Dolayısı ile denemeni tavsiye etmem

Rastgelsin

Boğazda 50-60 gr jigler büyük kaçar boy olarak. Malum kıyıdan genelde çingene palamutu ve palamut tutuluyor boğazda.
Genelde 40 gr jigler ile tutuyorum palamutu. Ha 50-60 gr jiglerle azimle çalışırsanız çok zor da olsa bir torik yapışır belki jiginize.

Ben iki senedir kullanıyorum memnunum
Penn slamer 3 4500 kafa
Boğaz’da da shore jig yaptım makinenin yükü biraz arttı bununla birlikte hiç bir sorun yaratmadı
Surf takımın ağırlığı malum zaten
Ancak kamış en az 3 m. Olmalı ben 3.30 40-90 atarlı kullanıyorum
Boğaz’da balık aldın mı diye sorarsan maalesef , ancak zaten kimse alamamıştı .
Sıyırtma ve çapari de balık aldım
Yine de bu konuda muhalif dostlara rağmen denemeye devam edeceğim
Çünkü palamut ve lüfer jig avına en çok cevap veren balıklar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adem hocam selam ,
siz bu kamışa bi RAW 2 55 alın bence yoksa büyük balık raporu göremiyeceğiz bu gidişte

Ben iki senedir kullanıyorum memnunum
Penn slamer 3 4500 kafa
Boğaz’da da shore jig yaptım makinenin yükü biraz arttı bununla birlikte hiç bir sorun yaratmadı
Surf takımın ağırlığı malum zaten
Ancak kamış en az 3 m. Olmalı ben 3.30 40-90 atarlı kullanıyorum
Boğaz’da balık aldın mı diye sorarsan maalesef , ancak zaten kimse alamamıştı .
Sıyırtma ve çapari de balık aldım
Yine de bu konuda muhalif dostlara rağmen denemeye devam edeceğim
Çünkü palamut ve lüfer jig avına en çok cevap veren balıklar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Murat hocama katılıyorum 🙂
benim bölgemde de shorejigi pek kimse bilmezdi bu sene herkes shorejigci oldu 🙂 ben dahil 👍👍👍😀😀😀🤣🤣🤣
denemelere devam

Back