İstanbul'da İstavrit Çaparisi İçin Kullanılacak Makine.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz5
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu fiyat bandında benim tercihim açık ara Epixor 55 ve topuz kol (I kol versiyonunu almayın) Şu anda kullandığım ve diğer 2 seçenekten de daha akıcı bulduğum model bu. Kasa esnemesi Ceymardan ve Trio dan daha rijit. Ben Torik ve palamut için 50-60 grama kadar shore jig içinde onu kullanıyorum. Tek dikkat etmeniz gereken üretim standardı olmaması. Bir makina yağ gibi kayarken (kol kendi ağırlığıyla fırıldak gibi dönerken) bir diğeri kasarak çalışıyor veya kafada- kolda az da olsa balans yapabiliyor. İmkanınız varsa aynı modelden bir kaç taneyi deneyerek en sorunsuzunu alın ve kullanım öncesi mutlaka genel bir bakım yapın. Ben 4 ürün içinden seçerek almak zorunda kaldım ???

Okuma Trio 55 sağlam makine olsa da pek tavsiye eden çıkmadı.
Okuma Ceymar 55'i ekonomik bir makine olarak herkes biliyor. Sürpriz yaşatmayacak bir makine gibi görünüyor.
Okuma Epixor 55 hafif bir makine, en çok tavsiye edilen model oldu. Bilgilerinde spin makinesi olarak geçiyor. Videolarda zorlandığı ve biraz ses yaptğını gördüm. Tek kafama takılan husus bu.

bogaz sartları zorlu meralardır akıntının, anaforun ve suyun basması bunun uzerıne balıgın yuku bındıgınde sartlar cok zor olur bahsettıgınız 3 makınada bu zorlu sartlara ılerı donuk gogus gerecek makınalar degıldır. ayrıca epixor 55 yuksek devıre sahıp bır makınadır yuksek devırlı makınalar bogaz sartlarına uyum saglamaz aksıne avı zorlastırır. benım sıze tavsıyem butcenızı bıraz daha ayarlayıp daha ıyı makına almanız olur.

Epixor 55 i 125 150 gr ile çaparide kullanıyorum. capari dolu olduğunda bile ne zorlanması nede ses yapma problemi var. 180 200 gr kurşun arkası yapmayı da planlıyorsanız bir şey diyemem. Capari için fazlası ile yeterli.

Epixor 55 i 125 150 gr ile çaparide kullanıyorum. capari dolu olduğunda bile ne zorlanması nede ses yapma problemi var. 180 200 gr kurşun arkası yapmayı da planlıyorsanız bir şey diyemem. Capari için fazlası ile yeterli.

muhtemelen akıntının olmadıgı suyun fazla basmadıgı zamanlarda denedınız makınayı ayrıca caparıye bı anda 15 balık bındgınde suyun basması anaforun olusu balıgın agırlıgı derken makınanın koluna bır haylı yuk bıner kullandıgınız makınada devırının yuksek olusundan oturu bu dedıgım unsurların ustesınden gelemıcek makınadır.

Okuma Trio 55 sağlam makine olsa da pek tavsiye eden çıkmadı.
Okuma Ceymar 55'i ekonomik bir makine olarak herkes biliyor. Sürpriz yaşatmayacak bir makine gibi görünüyor.
Okuma Epixor 55 hafif bir makine, en çok tavsiye edilen model oldu. Bilgilerinde spin makinesi olarak geçiyor. Videolarda zorlandığı ve biraz ses yaptğını gördüm. Tek kafama takılan husus bu.
Bahsettiğiniz video da ki ses yük binen ipin yuzuklere sürtünme sesi. Ipin kalın ve muhtemelen pürüzlü olması sesin ana etkeni olduğunu düşünüyorum.

muhtemelen akıntının olmadıgı suyun fazla basmadıgı zamanlarda denedınız makınayı ayrıca caparıye bı anda 15 balık bındgınde suyun basması anaforun olusu balıgın agırlıgı derken makınanın koluna bır haylı yuk bıner kullandıgınız makınada devırının yuksek olusundan oturu bu dedıgım unsurların ustesınden gelemıcek makınadır.
Arasira Cakalburnu nda ve cogunlukla dalgıç okulunun önünde kullanıyorum. Çubuklu çakal burnundaki akıntı yadsınamaz. Önerdiğiniz makinalar güzel makinalar ancak ağırlıklarda göz önüne alindiginda kurşun arkasına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki arkadaş zaten fiyat bandını paylaşmış.

Arasira Cakalburnu nda ve cogunlukla dalgıç okulunun önünde kullanıyorum. Çubuklu çakal burnundaki akıntı yadsınamaz. Önerdiğiniz makinalar güzel makinalar ancak ağırlıklarda göz önüne alindiginda kurşun arkasına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki arkadaş zaten fiyat bandını paylaşmış.

Bende o fıyat bandını bıraz asmasını onerdım bu hobıye devam etmek ıstıyorsa ve ilerıye donuk sorun yasamamak ıstıyorsa bıraz daha lımıtı yukseltıp daha ıyı makına alması onun ıcın daha ıyı olur.
merak edıp makınanın semasına bır bakıyım dedım yıllardır okumada degısmeyen tek sey ıc dızay hep aynı sadece gorsele hıtap eden urunler cıkartıyor.
ayrıca kolda vıdalı olmayısı cok kotu kesınlıkle kısa zaman ıcınde kolda bosluklar olmaya megıllı bır urun.

epxt.JPG

Back