Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstavrit avında lider kullanımı

İSMAİL ŞAP

Yeni Üye
Adı
ismail
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Fakat öncesinde takip ediyordum forumu. Genel olarak farklı konulara göz gezdirerek bilgi edinmeye çalışıyorum. Bir konuda yardımınızı rica edeceğim.

Maximum 150 gram atarı olan surf bir kamış alacağım (bauer clk tele carp 390- istavrit avı için). Çapari ile kullanılacağından dolayı ip misinanın önüne lider'in gerekli olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Lrf ve Spin'de lider kullanıyorum fakat bu disiplinde emin olamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Faryalı

Daimi Üye
Eğer çok ince ip kullanmıyorsan sorun yok. Yemli ve çapari avlarında ben hiç yapmıyorum.

İSMAİL ŞAP

Yeni Üye
Adı
ismail
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Faryalı

Daimi Üye
Sumo ip hiç kullanmadım, 0,15 gerçek değeri ise biraz ince kaçar.

İSMAİL ŞAP

Yeni Üye
Adı
ismail
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sumo ip hiç kullanmadım, 0,15 gerçek değeri ise biraz ince kaçar.
Yorumlardan anladığım kadarı ile gerçek değeri değilmiş. Belirtilen değerlerden 2 tık daha kalın demişler. Deneyimleyip göreceğiz.
Teşekkür ederim.

aksaçlı

Yeni Üye
Adı
tuncay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
150,g atarlı ise 8x 0,16 alınabilir baçlangıç için ama lider atmak bir kayıp vermez 4,x 0,20 kamış boyundan 2,mt uzunluğunda taksan kafan rahat olur. hem su altı sürtmelerden dolayı defarmasyondan hemde kurşun atarında sağlıklı olur. bazı usta arkadaşlarımız 8x 0,13 misina sarıyor ucunada 0,20 lider atıyor hem hissiyat artıyor hemde atış mesafesi.

muzay

Yeni Üye
Adı
Mustafa Yildiz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Fakat öncesinde takip ediyordum forumu. Genel olarak farklı konulara göz gezdirerek bilgi edinmeye çalışıyorum. Bir konuda yardımınızı rica edeceğim.

Maximum 150 gram atarı olan surf bir kamış alacağım (bauer clk tele carp 390- istavrit avı için). Çapari ile kullanılacağından dolayı ip misinanın önüne lider'in gerekli olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Lrf ve Spin'de lider kullanıyorum fakat bu disiplinde emin olamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba,
150gr atan arkadaşlarımız ipleri ince ise iki kamış boyu kadar genelde şok ipi kullanıyor. 0.18 ipi surf'ta şahsen hiç patlatamadim ama özellikle İzmir avcıları erim için 0.10-0.12 mm iplere kadar düşüp sağlam şok ipleri ile sorunsuz avlar yapıyorlar. Düğümü de pürüzsüz ve sağlam atmak lazim. Rast gelsin.

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba, ben de @muzay arkadaşımızın yorumundaki gibi kullanım yapıyorum. 0.10 mm ( pe değeri uygun ) ip, üstüne 0.18 kalın 15-20 metre shock atarak kullanıyorum.