Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
tmm abi ben 20 gram kurşun 10`lu iğne bana olur demi abi.Çapari Toprak rengi olan çapariler le burada daha çok verim aldım. iğne 11 no , oltan 20 -25 gram kurşun atarına uygunsa , 50 gramla kendini yorarsın , orada o kadar akıntıda yoktur, her atışında kurşun dibe gider, sürekli dip sürütme yaparsın, kurşunun takılma olasılığıda cabası, hafif kurşunlarla , daha ağır sararak , balığı bulduğunda , kurşunu dibe göndermeden hafif hafif balığı peşine takarak , misinayı sararsan çaparin dolu gelir.,
Kaç iğneli çapari kullanayım diyorsan, 10-15 iğneleri aşan çapariler etik sayılmıyor. zamanında galatadan unkapanından 25-30 iğneli çapariler kullanmadıkmı kullandık. şuan 10 iğneli çapari kullanıyorum . rast gelsin.
kullandığın kamışın kurşun atar değeri 20 -25 grama uygun değilse , yapacağın atışlar kısa mesafede olacaktır. elindeki olta takımına göre mümkün olan hafif kurşunları seçmelisin.tmm abi ben 20 gram kurşun 10`lu iğne bana olur demi abi.
abi olta bu uygunmu 20 -25 gram 4metre oltakullandığın kamışın kurşun atar değeri 20 -25 grama uygun değilse , yapacağın atışlar kısa mesafede olacaktır. elindeki olta takımına göre mümkün olan hafif kurşunları seçmelisin.
kurşun ağır olduğunda , her atışında kurşun dibe gider. sürekli dipte balığı ararsın. hafif kurşunlarla , sarım hızını ayarlayarak istediğin derinlikte balığı arayabilirsin.
kamışın üzerinde kurşun atar değeri yazar. elinde olan imkanlarla avlanmaya çalış. değişik ağırlıkta kurşunlar yanında bulunsun .tekrar rast gelsin.abi olta bu uygunmu 20 -25 gram 4metre olta