Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir spin ve Lrf olta ve makina tavsiyesi

ufuk35

Yeni Üye
Adı
ufuk
Herkese selamlar,uzun zaman açalatıda tekneden avlanmış birisi olarak,15 gün önce marmaris kampa giderken decathlondan kıyıdan at çek yaparım diye spin bir set aldım.240 cm uzunluğunda,10/30 gr atarı olan orta serlikte bir takım.üzerine 0,16 ip misina ve ucunda 0,34 floracarbon lider bağladım.5 gece denememe rağmen 1 tık bile alamadım,metal jig ve .eşitli dalarlı dalarsız sahteler kullandım ama malesef bir tık bile alamadım gerekli aksiyonlarını vermeme rağmen.son gün tam güneş batarken kocaman kalamarlar gördüm ve 1 adet kalaamr zokası almıştım attım ve 2 adet çektim tatili kurtardım :) bu arada kaldığım yerin iskelesinde denemeler ve yakınında yaptım ancak yemli avlananlarda 5 gece bir tık alamadılar bunun sebebini birtürlü anlayamadım hem ufak gar gur balık aldılar büyük tutan kimse olmadı ancak dolunay vardı bu 5 günde sebebi omudur bilemiyorum.açıkcası bu durum beni dahada kamçıladı ve cumartesi akşam üzeri gümüldür limanına gittim aşırı rüzgar vardı kıyıya doğru o yüzden sahteyi fazla uzağa atamadım ve dalga boyu büyük olduğu için de attığım dalga ile çok çabuk kıyıya geliyor.dolayısı ile gene elim boş döndüm.bu süreçte tabi insanın kolu yoruluyor.bende bunun üzerine lrf takım alayım bir tanede diye düşündüm açıkcası.avlak yerlerim mendereste oturduğum için genelde özdere ürkmez gümüldür taafı olacak,oralardan da nerelerden atılır hiç bilgim yok yavaş yavaş sizlerden ve çevremden öğreneceğim nasipse.Lrf konusunda bana takım önerisinde yardımlarınızı rica ediyorum.dediğim gibi tekneden çok avlandım ama spin ve frf bambaşka bir olay.lrf de hem daha az yorulurum diye düşünüyorum ve bu konuda desteğinizi rica ediyorum,şimiden tşk ederim.