Benim için sorun yok.Bu hafta izmirdeyim,eğer biraz daha kalabalık olalım derseniz ben de gelmek isterim.Hem tanışmış oluruz.
öncelikle merhaba karşıyakadaysan bekleriz 🙂Bu hafta izmirdeyim,eğer biraz daha kalabalık olalım derseniz ben de gelmek isterim.Hem tanışmış oluruz.
Umut usta slm.sahil evlerine çok gittm genelde çok verimsiz ve harami balığın bol olduğu bi yer genelde orta kısımlarında villaların önünde av yapmıştım hangi kısımları daha iyi iş yapıyor şu an sahilevleri komple sahil şeridi yenilendi ve tüm çehresi değişti eski halindeyken yolun sonuna doğru bi çocuk parkı vardı onun önünde de bi kısım avlanan vardı o bölge biraz daha derindi ama bütün beden otu ve yosunu topluyordu.genelde sevdiğim bi yer fakat ısparoz ve kayabalığı çok anında yem bitiyo iyice tav oldum.sahilevlerini geçince biraz daha ileride altıevler sahili var ve nette yazılanlara baktım mırmır ve Lidaki alındığını duydum.bilgi verirsen sevinirim.Bu arada ben dün Sahil Evleri’ndeydim yine, anlatmasam içimde kalacak… Uzun uzun yazıyorum, bilginize 🙂
Cuma gününden başlayan planlarımızda önce 4 kişiydik 🙂 Foça’ya gidecektik. Daha önceden bolca takip aldığımız, ancak balık yakalayamadığımız bir koya gidecektik. İlk kardeşim yan çizdi, sonra bir diğer arkadaşımız Cumartesi akşam vazgeçti. En son olarak en güvendiğim avdaşım gece 2.30’da mesaj yazmış, hastayım gelemiyorum diye 🙂 Sabah telefonun alarmıyla uyandım, baktım kimse gelmiyor, üstelik Foça’ya gideceğimiz için erken kalkmış oldum… Nitekim uyku tutmadı; kendi kendime dedim ki, kalk hazırlan, levrek çağırıyor, ki her böyle oluğunda balık almışımdır. Bu sefer içimdeki his yine aynı 🙂 Hazırlandım ve atladım arabaya. Gece 2 gibi yattığımdan acayip uykum var, Foça yolu gözümde büyüdü, tek başıma gitmek istemedim o kadar yolu, hadi dedim yine Sahil Evleri 🙂
Deniz karışık, hava soğuk, rüzgâr karşıdan esiyor, uykum var, yalnızım… Keyfim kaçmaya başladı derken ilk oynağı gördüm… Hemen sahteyi salladım üzerine… Pat diye bir kafa çıktı sudan, meğer bir tane karabatak dalıp çıkıyormuş 🙂 Bu arada deniz duruldu, rüzgâr dindi, hatta arkamdan esmeye başladı… Yine atışlara devam, biraz aksiyon derken, 10 metre önümde birden misina gerildi, kamış esnedi, bende adrenalin tavan… Balık basıyor, kalama cır cır… Sanki çipura gibi kafa atıyor… Sonra bir anda balığı fark ettim, ağzı elim kadar bir levrek… Sahte yem hayvanın kafasından küçük… Kilo üzeriydi ama kaç kilo üzeriydi bilemiyorum 🙂 Nefes alışverişim değişti resmen 🙂 Balığı yordum yormasına ama işte o heyecanla bir çuval inciri berbat ettim maalesef, hayvanı iskeleye kaldırmaya çalıştım. Son bir kafa atışıyla misinayı patlattı, ağzında sahteyle önümde iki tur attı ve derinlere kaçtı 🙁 Her ne kadar denizden çıkarabilmiş olsam alıkoyacağım bir balık olsa da umarım sahteden kurtulur ve yaşamaya devam eder. Ağzında Spanish Sparrow Flash Sardine olan irice bir levrek yakalayan olursa, bilsin ki o balık benimdir 🙂 En azından sahte benimdir 🙂
Çantada gripper vardı aslında, iskeleye almaya çalışmayıp, kıyılatabilsem onunla alırdım, o an için aklıma gelmedi... Bana ders oldu, bundan sonra üşenmeyip her gittiğim yere kepçe götürmeye karar verdim…
Tabi tüm hayal kırıklığına rağmen, yaklaşık 5 dakikalık mücadelemiz her şeye değerdi. Aldığım keyfi anlatamam 🙂
Kıyıdan yemli avlarımda artık iğne tipini Cırcle iğne olarak kullanıyorm en azından tasma atma olayı ortadan kalktı gibi gözüküyor ve bu alınan sayıyada yansıyor balık tutamayıp dudak kısmından yakalandığı için bizzat gördüm ve ufak gelenleri hiç öldürmeden saldım owner 5114 ve 50660 serisi çok verimli.tek bi sorum var klasik ikili takım kullandım bu iğne tipleri için Nasıl bi beden yapmamı önerirsiniz? gezer altı tek iğne veya sonsuz gezer yapsam verim alırmıyım?sonsuz teşekkr abilerim ve kardeşlerim sağolun.Umut usta slm.sahil evlerine çok gittm genelde çok verimsiz ve harami balığın bol olduğu bi yer genelde orta kısımlarında villaların önünde av yapmıştım hangi kısımları daha iyi iş yapıyor şu an sahilevleri komple sahil şeridi yenilendi ve tüm çehresi değişti eski halindeyken yolun sonuna doğru bi çocuk parkı vardı onun önünde de bi kısım avlanan vardı o bölge biraz daha derindi ama bütün beden otu ve yosunu topluyordu.genelde sevdiğim bi yer fakat ısparoz ve kayabalığı çok anında yem bitiyo iyice tav oldum.sahilevlerini geçince biraz daha ileride altıevler sahili var ve nette yazılanlara baktım mırmır ve Lidaki alındığını duydum.bilgi verirsen sevinirim.
Karşıyakadayım 🙂öncelikle merhaba karşıyakadaysan bekleriz 🙂
izmirsurfcasting instagram hesabımız tanışmak dileğiyle 🙂Karşıyakadayım 🙂
@Blackhawk Şöyle cevap vereyim, ben sahte yemle ( özellikle su üstü ) levrek peşinde olduğum için takılma derdim olmuyor genellikle. Gerçi ilk gittiğimde dalarlı sahte denedim ve taktırdım tabi ki ama dip yapısını öğrendikten sonra hiç sahte kaybetmedim diyebilirim... En son pazar günü hayvanın ağzında kalanı saymazsak 🙁
Sağol teşekkrler
Bakü Parkı var, hemen onun yanında mink bir kumsal var. Yaklaşık 5 metrelik 🙂 oradan mırmır ve kaba lidaki alanları gördüm. Bir de Sahilevleri balıkçı barınağının hemen solunda bir umumi tuvalet var; onun önünden askeriyenin duvarına kadar her yer kaba lidaki ve çipura için denenebilir... Madya ve mamun ile alan çok var. Ayrıca tuvaletin önünden sola doğru bir 50 metre kadar derindir. Jigle bile avlanılabilir...
Bahsettiğimiz balıklar için tek iğne gezer kurşun ve sonsuz gezer en avcı kombinasyondur diyebilirim...