İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

Sıkılmadan yılmadan 26 sayfa mesajı okudum çokta memnun oldum. Ağustos-Ekim ayları arasında kendi adıma körfez gayet verimliydi. Toplamda 10 defa falan gitmişimdir körfez avına ve yaklaşık 15 parçaya yakın kaba lidaki-çipura almışlığım vardır. Daha sonradan spine merak sardım ve 5 aydır balık yüzü göremiyorum. İnciraltı foça güzelbahçe mordoğan vs hepsine gittm ancak yok 🙂 Yaz gelse de çipuralarla lidakilerle oynaşsak diye bekliyorum 🙂 Çarşamba gecesi açık bir gökyüzü olursa ay ışığında kalmar denemeyi düşünüyorum. Gelmek isteyen olursa haberleşebiliriz.

Son düzenleme:
Çarşamba gecesi olarak planladığım avı salı gecesi gerçekleştirdim ve izmir kalamar ismiyle detaylı olarak (link) anlattım. 🙂 Herkese iyi akşamlar. Bol balıklı avlar sizin olsun.

BU haftasonu yada Nisanın ilk haftası Aliağa Çakmaklı koyu tarafına gitmeyi düşünüyoruz.
Aliağayı tanıyan arkadaşlardan avlak tavsiyesi bekliyoruz. Dip takımları ve At-çek takımlarımız var, her yola geliriz tadında bir kıyı avı planlıyorum.
Sanırım Lidaki/Çupra kıyılamaya başlamış Kordonda alanları gördük, o tarafa kadar boşuna gelmeyelim.

Geçen ayki Didim Akbük avından Kareler
Okuma Safina sna40, Akajima 0,26 Örgü İp Misina, 150 gr Kurşun, Maruto 1521 / No 1
Av esnasında teknede birkaç kişiye Ahtapot takıldıi ancak takım kopardı. Arkadaşım Kırlangıçta çekti ancak ufak olduğundan saldı.
Herkesde Patlakgözler ve Mercanlar vardı, ancak ben sabah aldığım Antenliyle günü kapattım.
Daha önceki avlarımızdaki İstavrit, Kolyoz, Uskumru, Kalamar, Sübye, Köpek balığı, Vatoz gibi canlılardan eser yoktu.
Günün süprizi olan Çütreler (Domuz Balığı) bir tek bana denk geldi. İyi ki de gelmiş dedim. Ayıklanışını da fotoğrafladım.

Antenli Mercan Yem: Çimçim Karides
Kaçkın Çupralar Yem: Hamur/Mamun
Karagöz/Gopez/İzmarit/Hanos Yem: Sülünez/Mamun
Çütreler Yem: Sülünez
20150207_073132.jpg
20150207_073108.jpg

20150207_215819.jpg
20150207_220003.jpg
20150207_220018.jpg
20150207_224841.jpg

Son düzenleme:
Zaman geçtikçe denizlerimizdeki çeşitlilik gitgide azalıyor. 10 yıl önce amatör balıkçı kıyıdan bile 6-7 çeşit balık yakalarken bizim en çeşitli avlarımız bile artık bölye oldu.
Özellikle Kırlangıç ve Barbunu avlarda görmek çok zorlaştı. Ticari balıkçıların limitlere uymadan avlanmalarından dolayı bir çok tür yok olmak üzere denilebilir.
Özellikle kalabalık guruplar halinde çıkılan tekne turlarında örnek teşkil edecek salıverme uygulamaları gerekli.
Örnek geçen yıl Akbük avımda 350-400 gr civarı Mercan sandığım balığın ufak boy dişi Trança olduğunu anladığımda Kovadan çıkarıp gururla geri salmıştım.
O gün 3 kez Antenli 1 Kez Trança ziyaretleri yaşadım. Diğer Trançanın ve 1 Antenlinin boyunun Kilo üstüydü bende kaldı. Diğer ufaklıklar evlerine yollandı.
Kaptan adı vermek istemiyorum lakin demekki çok hoşuna gitti ki, gün sonunda benden aldığı kaporanın üzerine vereceğim parayı kabul etmemişti.
Bence bana günün sürprizi bu oldu, az bir masrfala vicdani limitlerime uyarak sportmence bir av yaşamış oldum. O gün bugün Akbük beni boş çevirmez.

Bende ne hayallerle 22-28 Subat arasi bir hafta kacamak yapip Izmir`e uctum,ordan Cesme. Ayagimi Cesmeye atar atmaz yagmur basladi iki günü pansiyonda tv izleyerek gecirdim,yagmur bir ara kesildi Denize acildik koca koca dalgalardan fener yakinlarinda arkadasi deniz tuttu geri döndük.Ertesi günü tekrar yagmur basladi Cesmeyi afet bölgesi ilan etmisler,yine bir günü pansiyonda gecirdik.Sadece Persembe günü denize acildik bir kova ufak balik yakaladik,halbuki özene bezene derin su takimlarimi getirmistim,ama nasip olmadi.Bütün olta takimlarimi sinirden pansiyon sahibi arkadasa biraktim son iki günü Izmire geri döndüm iki günde Izmirde yagmur yagdi. Oyuncagi elinden alinmis cocuklar gibi burnuma dokunsalar agliyacaktim,en nihayet ayin 28 inde ucaga binip bol günesli Almanyaya geri döndüm🙂

Bende ne hayallerle 22-28 Subat arasi bir hafta kacamak yapip Izmir`e uctum,ordan Cesme. Ayagimi Cesmeye atar atmaz yagmur basladi iki günü pansiyonda tv izleyerek gecirdim,yagmur bir ara kesildi Denize acildik koca koca dalgalardan fener yakinlarinda arkadasi deniz tuttu geri döndük.Ertesi günü tekrar yagmur basladi Cesmeyi afet bölgesi ilan etmisler,yine bir günü pansiyonda gecirdik.Sadece Persembe günü denize acildik bir kova ufak balik yakaladik,halbuki özene bezene derin su takimlarimi getirmistim,ama nasip olmadi.Bütün olta takimlarimi sinirden pansiyon sahibi arkadasa biraktim son iki günü Izmire geri döndüm iki günde Izmirde yagmur yagdi. Oyuncagi elinden alinmis cocuklar gibi burnuma dokunsalar agliyacaktim,en nihayet ayin 28 inde ucaga binip bol günesli Almanyaya geri döndüm🙂

Sevgili dostum, özellikle son 3-5 seneden beri tüm Türkiye gibi İzmir de yağmur açısından resmen SU KITLIĞI yaşamaktaydı.Barajlardaki su seviyesi yetersiz olduğu için sürekli yeraltı suları çekilip işlendikten sonra şehre veriliyordu.Yani tam bir felaket başlangıcı gibi bir şey.Sezon başında mesela İzmir-Çeşme Alaçatı barajında su seviyesi % 2,80 gibi hatırlıyorum.

BU sene çok şükür aynen 80-90 lı yıllarda olduğu gibi yağmur açısından on numara, beş yıldız bir sezon yaşıyoruz.Ve henüz yaz gelmediği içinde inşallah daha da devam edecek diye ümit ediyorum.Barajların yani sıra esas önemli olan YER ALTI SULARININ da dolması gerekir çünkü.

(link)

Sizin şansınıza kötü olmuş.Ama bir de bu yönden bakarsanız durum daha farklı olacaktır.

Sevgili dostum, özellikle son 3-5 seneden beri tüm Türkiye gibi İzmir de yağmur açısından resmen SU KITLIĞI yaşamaktaydı.Barajlardaki su seviyesi yetersiz olduğu için sürekli yeraltı suları çekilip işlendikten sonra şehre veriliyordu.Yani tam bir felaket başlangıcı gibi bir şey.Sezon başında mesela İzmir-Çeşme Alaçatı barajında su seviyesi % 2,80 gibi hatırlıyorum.

BU sene çok şükür aynen 80-90 lı yıllarda olduğu gibi yağmur açısından on numara, beş yıldız bir sezon yaşıyoruz.Ve henüz yaz gelmediği içinde inşallah daha da devam edecek diye ümit ediyorum.Barajların yani sıra esas önemli olan YER ALTI SULARININ da dolması gerekir çünkü.

(link)

Sizin şansınıza kötü olmuş.Ama bir de bu yönden bakarsanız durum daha farklı olacaktır.

Tabiki Ishak Bey,bende sizinle ayni fikirdeyim.Tabiri caizse tam "onikiye bes" vardi su hususunda.Sadece Ege bölgesinde deyil herhalde Yurt genelinde bu sene bol bereketli gecti,herzaman böyle sansimiz yaver gidermi bilmem o yüzden bundan ders cikartip israftan uzak durmamiz gerekecek.Ama benim icin cok kötüydü yaaaa,sizde beni anlayin🙂

BU haftasonu yada Nisanın ilk haftası Aliağa Çakmaklı koyu tarafına gitmeyi düşünüyoruz.
Aliağayı tanıyan arkadaşlardan avlak tavsiyesi bekliyoruz. Dip takımları ve At-çek takımlarımız var, her yola geliriz tadında bir kıyı avı planlıyorum.
Sanırım Lidaki/Çupra kıyılamaya başlamış Kordonda alanları gördük, o tarafa kadar boşuna gelmeyelim.

hocam bu siteyi gez istersen (link)

Back