Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Volkan Bey Merhabalar, Bazı bölgelerdeki avlarda Spin makinalarla tekneden av yapılabilir.
At/çek için tasarlanmış esnek ve hassas yapı sebebiyle ağır kurşun kullanımı çok zor oluyor.
Örneğin İzmir körfezinde teknedeki avlarda 25 gr ağırlıkta kullanılabilir. Ama derinlik az olduğu için el oltası kullanılıyor.
Derinlik ve akıntı artınca beraberinde ağır kurşun kullanımı ortaya çıkıyor.
Standart bölgelerde standart havalardaki tekne avlarında 75-150 gr kurşun kullanımı yeterli geliyor.
Ancak Darboğaz biraz daha akıntılı bir mera yapısına sahip olduğundan genellikle 150-350 gr kullanım gerektiriyor.
Yani mutlaka yeterli düzeyde bir tekne kamışı almak gerekir. Aslında çok pahalı kamışa gerek yok.
Ben bu ava Daiwa Sensor Boat 130 kamışla gideceğim, Fiyatı 50-55 TL civarı. Bu kamış tek parçadır :)
Tur tekneleri avlarında 110-130 cm ideal, uzunlar tasmalama ve balığı tekneye alma sırasında tavana kısmına çarpar.
Makine olarak ta Okuma Avanger 65'lik kafa ile gideceğim. Fiyatı 165-170 TL civarı
Tekne Makinesi olarak 50-70'lik arası kafalar daha uygundur. Haaa olamaz mı 40'lık kafayla da av yapılır ama zor olur.
Makinemin kafasına yaklaşık 250 mt 0.26 Örgü misina sardım. Fiyatına 40 TL civarı diyebiliriz.
Kamış/Makine/Misina set olarak 250 TL civarına alınabilir. Kurşun, İğne, Misina, Fırdöndü... mera ve hedef türe göre değişir.
Darboğaz turlarını yapan sayılı tekne var zaten ama biz Servis, Tekne, Sınırsız Çimçim, Kahvaltı, Öğle Yemeği, Çay/Kahve şeklinde anlaşıyoruz.
Bu tip turlarda başka masrafınız olmuyor, ben sadece sipariş ile Canlı Sübye istedim. Fiyat olarakta set takım fiyatının yarısı diyebilirim.
Dilerseniz tur sahibi ile görüşüp boş yer olup olmadığını sorabilirim.

Umut Bey, ip mi kullanıyorsunuz misina mı? Bende darboğaza niyetliyim bu sene shimano sepheros 8000pg makine ve sarılı tarabucco 0,35 deep iso misina var. Yeterlivolur mu sizce

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Umut Bey, şimdi mesajınızda gördüm. İp misina kullanıyor muşsunuz. Pardon

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam merhaba karşıyaka girne tarafında sübye başladı mı?

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kıyıdan bilmiyorum ama mavşehirden açılan tekneler Sübye almaya başladılar. Kıyılara da sokulur yavaş yavaş yemlenecekler. Sübyenin en çok sevdiği kabuklu canlıların ve küçük balıkların olduğu kıyılar daha verimli olacaktır. Yengeç ile yemleme yapılan bölgelere topladığını duymuştum. Tersane tarafıda bu açıdan verimli olabilir.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Umut Bey, ip mi kullanıyorsunuz misina mı? Bende darboğaza niyetliyim bu sene shimano sepheros 8000pg makine ve sarılı tarabucco 0,35 deep iso misina var. Yeterlivolur mu sizce
Evet tekne avlarında derinliğin 15 mt üzerine çıktığı her avlakta İp misina kullanıyorum. Ayrıca Darboğaz akıntıları yoğun olan bir bölge olduğundan oldukça ağır sayılabilecek kurşun kullanımı gerektirdiğinden beraberinde ip misina kullanımını da mecbur kılıyor. 250-300 gr kurşun Mono misinaları acayip esnetir, avın tadı çıkmaz. Esnemiş misinayı makinaya sardığınızda kesinlikle deformasyona uğrar. Bir sonraki avda hafıza yapıp, gam ve kopmalara sebep olur.

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıyıdan bilmiyorum ama mavşehirden açılan tekneler Sübye almaya başladılar. Kıyılara da sokulur yavaş yavaş yemlenecekler. Sübyenin en çok sevdiği kabuklu canlıların ve küçük balıkların olduğu kıyılar daha verimli olacaktır. Yengeç ile yemleme yapılan bölgelere topladığını duymuştum. Tersane tarafıda bu açıdan verimli olabilir.
Akşam karşıyakaya atçek ile sübye avına gelebirim.

Ali Ş.

Aktif Üye
Adı
Ali ŞENGÜL
Kan Grubu
A Rh Negatif
Burak bey merhaba sübye daha tam manasıyla iri olmasada kıyılamaya başlamıştır. Karşıyaka yelken spor klübünün sol tarafı nikah sarayı ile arasında kalan bölgede av yapabilirsiniz. Zoka olarakta turuncu renk idealdir. Kiloluk sübye kaçıran arkadaşlarımız var. Çıkan balık porsiyonluk boyunda rastgelsin iğneniz keskin balığınız daim olsun.

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Burak bey merhaba sübye daha tam manasıyla iri olmasada kıyılamaya başlamıştır. Karşıyaka yelken spor klübünün sol tarafı nikah sarayı ile arasında kalan bölgede av yapabilirsiniz. Zoka olarakta turuncu renk idealdir. Kiloluk sübye kaçıran arkadaşlarımız var. Çıkan balık porsiyonluk boyunda rastgelsin iğneniz keskin balığınız daim olsun.
Kurşunlu zoka kaç gram uygun olur hocam? 1-1,5 kulaç önüne şamandıra olur mu?

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar
Ali arkadaşım bahsettiğini üzere sübye tam olmasada av vermeye başlamıştır mera olarak Körfez için de belli yatakları vardır denemek de fayda var lakin tam da iri olmadığı üzere limitlere dikkat edelim.

Bu arada suların soğuma si ile birlikte sübye ardından levrek de Körfez de boy göstermeye başladı bir kaç levrek denememiz olumlu sonuç verdi diyebilirim akşam suyu kendo sea bass beyaz modelleri ve rapala max rap fg 11,13 cm olumlu sonuç veriyor gece ise ima sasuke reppa 105 renk kodlu maket ile güzel sonuçlar aldık rasgele.