Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba
Bende geçen cumartesi günü çeşmeye gittim babamla. Öğlen iki gibi başladığımız ava akşam yedi gibi son verdik. Yem olarak boru kurdu ve sulunez kullandık ve kıyıdan av yaptık. Kismetimize bu balıklar düştü.
IMG_20151017_205323.jpg
üst fotodaki kahverengimsi balığın cinsini birde alt fotodaki balığın cinsini bilmediğimden size danışmak için alıkoydum. cinsini öğrendikten sonra bu balıkları tekrar tutarsam limit altındaysa salacağım sonraki avlarımda.
IMG_20151017_205729.jpg

tekne olayına gelirsek bence çok pahalı. karşıyakadan otobana çıkıp full otobandan yaklaşık bir saatte çeşmeye gittim. gidiş geliş toplamda 100 tl civarı mazot yaktım (130-140 la gittim geldim hızım 90 olsaydı 60-70 tlye gidip gelirim rahatlıkla)
4 arkadaş bir olup arabayla gidersek sadece mazot masrafıyla adam başı max 20-25 tl ye mal olur. bazen çeşmeye bazen de karaburuna gideriz.
bu şekilde çok daha hesaplı olur bence.
ulaşım açısından teknede sözkonusu meralara en az bir saatte gider.
teknenin tek avantajı balık tutma ihtimalin daha yüksek.
ben de bu balıkları babamın bimden aldığı 32 tl lik oltayla yakaladım.
babam oltalara çok para veriyorsunuz balığı olta değil balıkçı tutar diye söylenince normalde hayatta elimi sürmeyeceğim oltalara şans verdim. sonuç ortada :)

Son düzenleme:

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler bence güzel av yapmışsınız. Görebildiğim üst sıradan Çatalkuyruk, Isparoz, Melanur, Mırmırlar, en altta Pisi balığı ama Siyahi olan balığı bilemedim? Kikla gibi birşey mi yoksa Lahos mu? Eğer Lahos ise acayip ufakmış...

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler bence güzel av yapmışsınız. Görebildiğim üst sıradan Çatalkuyruk, Isparoz, Melanur, Mırmırlar, en altta Pisi balığı ama Siyahi olan balığı bilemedim? Kikla gibi birşey mi yoksa Lahos mu? Eğer Lahos ise acayip ufakmış...
yazdıklarımı tekrar düzenledim umut bey. eğer rıca etsem en alttaki büyük fotolu balığın cinsi nedir? kahverengi balığı lahoz balığıysa eğer limiti nedir acaba?birde düşüncelerim hakkında fikriniz nedir?

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Lapin balığı Marmara tarafında kikla diye bilinir. Ticari değeri olmayan çoğunluk tarafından makbul olmayan bir balıktır. İrilerini tulum çıkarıp kızartarak tüketebilirsiniz( Bol limonla)

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba
Bende geçen cumartesi günü çeşmeye gittim babamla. Öğlen iki gibi başladığımız ava akşam yedi gibi son verdik. Yem olarak boru kurdu ve sulunez kullandık ve kıyıdan av yaptık. Kismetimize bu balıklar düştü. Ekli dosyayı görüntüle 26294 üst fotodaki kahverengimsi balığın cinsini birde alt fotodaki balığın cinsini bilmediğimden size danışmak için alıkoydum. cinsini öğrendikten sonra bu balıkları tekrar tutarsam limit altındaysa salacağım sonraki avlarımda.
Ekli dosyayı görüntüle 26297
tekne olayına gelirsek bence çok pahalı. karşıyakadan otobana çıkıp full otobandan yaklaşık bir saatte çeşmeye gittim. gidiş geliş toplamda 100 tl civarı mazot yaktım (130-140 la gittim geldim hızım 90 olsaydı 60-70 tlye gidip gelirim rahatlıkla)
4 arkadaş bir olup arabayla gidersek sadece mazot masrafıyla adam başı max 20-25 tl ye mal olur. bazen çeşmeye bazen de karaburuna gideriz.
bu şekilde çok daha hesaplı olur bence.
ulaşım açısından teknede sözkonusu meralara en az bir saatte gider.
teknenin tek avantajı balık tutma ihtimalin daha yüksek.
ben de bu balıkları babamın bimden aldığı 32 tl lik oltayla yakaladım.
babam oltalara çok para veriyorsunuz balığı olta değil balıkçı tutar diye söylenince normalde hayatta elimi sürmeyeceğim oltalara şans verdim. sonuç ortada :)
Merhaba volkan bey güzel bir av olmuş Tebrikler
popülasyonu azalan Nerede ise tükenme noktasına ulaşmış bir kaya grida'si (lagos) yakalamişsiniz Av Limiti 45 cm olarak geçer lakin vicdanı limiti olmasi gereken bir balık.Diğer tür ise Akya balığı (çatal kuyruk, çıplak) dir.
Daha limitli avlar dilerim.rasgele

Son düzenleme:

YusufZiyaDeniz

Aktif Üye
Adı
Yusuf Ziya Deniz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kahverengi olan Grida balığıdır, diğer ise liça balığı diye düşünüyorum. Ama çok ufak geldi gözüme

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kıyıdan balık avının tadı başka, Tekneden balık avının tadı başkadır. Ben her ikisinden de ayrı ayrı keyif alırım.
Kıyıdan avların kendine göre avantajları olduğu gibi dezavantajları da yok değildir.
Kıyıda yengeç/madya/kum kurdu gibi yemler toplayabilir, ateş/mangal yakabilir, çay demleyebilir, çadır kurup kamp yapabilirsiniz.
Teknelerde Yem için Liman ağızlarında yada çapari ile yemlik balık yada zoka ile sübye avlanabiliyor.
Kıyıda yanınızda Bot götürüp çevreye yemleme yapabilir yada belli bir mesafeye ulaşıp kısa süreli balık avlayabilirsiniz.
Teknede de yakın adalarda durup yemek, mola, dinlence ve eğlence yapılabiliyor.
Kıyıda balık yokluğunda hızlıca mera değiştirilemez, Çapasız Akışta av, Vertical Jiging / Sırtı / Trolling / Salma Çapari yapamazsınız.
Çoğu zaman derin sularda olan Mercan gibi türlerle kıyı meralarında pek sık karşılaşamazsınız.
Örneğin sadece 3'lü dip takımı ve beklemeli av disiplininde avlanacaksanız Kıyı ile Tekne arasında bazen çok fark olmuyor.
Bazen Kıyı bölgelerdeki verimli meralar birçok tekneye göre verimli bile olabiliyor.
Kıyı meralarında sabit şekilde aynı manzara ve deniz ile beraber olmaktan ziyade teknedeki açık suların derinliklerin seyir zevki insandaki özgürlük ruhunu ortaya çıkarıyor.
Birçok teknede Çay demlenir ve bazılarında mangal yakılabilir, ancak genelde av süresince olta elde olduğundan çok rağbet edilmez.
Ortak kesiştikleri noktalar olmasına karşın dediğim gibi keyif noktaları birbirinden çok farklı hobiler aslında...
Özellikle uzak meralarda kıyıdan avlandıktan sonra dönüş yolunda sürücünün oldukça yorgun olması bazen beni ürkütüyor.
Bazende uzak ıssız meralarda aracın bozulup/ lastiğin patlayıp kilometrelerce yardım aramak gibi aksilikler olabilir.
Mavişehir bu anlamda bazen evinize taksi/otobüs/metro vb. ile bile dönüş fırsatı tanıyor.
Bırakın yolu tekne/kaptan gitsin gelsin siz denizin keyifini çıkarın, yiyin, için, takım hazırlayın, dönüşte toplanın, kestirin, dinlenin.
Benim şu zamana kadar çıktığım avlar hiç 200 tl olmadı, sadece mevsim itibarı ile Tuzla fiyatı bu. Çakarların olduğu meralar hem 40 dk hemde yarı fiyatı.
Yakın mera avlarımda bornovadaki evimden 5:40'ta çıkıp 14:00'te döndüm. Kıyıdan avlanmaya gece 4'te yollara düşüp akşam 9'larde gelebiliyorduk.
Birçok kez de verimsiz avlar yaşadığımız için birçok kıyı takım arkadaşım bu stilden vazgeçti ve tekne avı istediler. Çıkanların çoğu da çok memnun kalıyor.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
popülasyonu azalan Nerede ise tükenme noktasına ulaşmış bir kaya grida'si (lagos) yakalamişsiniz Av Limiti 45 cm olarak geçer lakin vicdanı limiti olmasi gereken bir balık.Diğer tür ise Akya balığı dir.
grida balığının nesli tükenmekte olduğunu bilsem mutlaka salardım. ama hayatımda ilk kez tutuğum için ve cinsini bilemediğim için merakıma yenilip alıkoydum. boyu 25-30 cm civarıydı. keşke salsaydım tekrar denize :( ama çok güçlü bir balıkmış kamış u oldu çekerken kesin kiloluk balık geliyor dedim bunu çekerken. diğerinin akya olduğunu sanmıyorum çünkü boyu 10 cm civarıydı. akya balığı en az 40-50 cm olur diye biliyorum

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
popülasyonu azalan Nerede ise tükenme noktasına ulaşmış bir kaya grida'si (lagos) yakalamişsiniz Av Limiti 45 cm olarak geçer lakin vicdanı limiti olmasi gereken bir balık.Diğer tür ise Akya balığı (çatal kuyruk, çıplak) dir.
Daha limitli avlar dilerim.rasgele
Fotoğraftaki balık kesinlikle Akya değil, bu bölgelerde sıklıkla rastlarım, Kanal balığı, Çatalkuyruk olarak geçer diğer Adı da Yaladerma'dır. "trachinotus ovatus" Bir çok kez At-çek yöntemiyle avlandığımda denk gelen genelde yüzey alanını kullanan bir türdür. Eti biraz yavandır. Max. 2-3 kg büyüyebilir. Akyanın akrabasıdır, bazı benzer yönleri olmasına karşın sıklıkla karıştırılır.

Diğer balığı bende Grida'ya (Lagos/Lahos) benzettim, malesef çok çok ufak ve limitlerin epey altında yakalanmış bir balık. Bir daha buna benzeyen bir türü şüpheye mahal vermeden salıverin. Gerçekten ticari olarak değeri yüksek olduğundan neslini kuruttular. Büyük boyları genelde Zıpkın ve Jig avlarında trofe değeri olan bildiğim kadarıyla 15-20 kg büyüyebilen bir türdür. 3 kg boydan sonra cinsiyet değiştirip dişi oluyor. Bu yüzden ufakken yakalandığında üreme ihtimali sıfır.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıyıdan balık avının tadı başka, Tekneden balık avının tadı başkadır. Ben her ikisinden de ayrı ayrı keyif alırım.
Kıyıdan avların kendine göre avantajları olduğu gibi dezavantajları da yok değildir.
Kıyıda yengeç/madya/kum kurdu gibi yemler toplayabilir, ateş/mangal yakabilir, çay demleyebilir, çadır kurup kamp yapabilirsiniz.
Teknelerde Yem için Liman ağızlarında yada çapari ile yemlik balık yada zoka ile sübye avlanabiliyor.
Kıyıda yanınızda Bot götürüp çevreye yemleme yapabilir yada belli bir mesafeye ulaşıp kısa süreli balık avlayabilirsiniz.
Teknede de yakın adalarda durup yemek, mola, dinlence ve eğlence yapılabiliyor.
Kıyıda balık yokluğunda hızlıca mera değiştirilemez, Çapasız Akışta av, Vertical Jiging / Sırtı / Trolling / Salma Çapari yapamazsınız.
Çoğu zaman derin sularda olan Mercan gibi türlerle kıyı meralarında pek sık karşılaşamazsınız.
Örneğin sadece 3'lü dip takımı ve beklemeli av disiplininde avlanacaksanız Kıyı ile Tekne arasında bazen çok fark olmuyor.
Bazen Kıyı bölgelerdeki verimli meralar birçok tekneye göre verimli bile olabiliyor.
Kıyı meralarında sabit şekilde aynı manzara ve deniz ile beraber olmaktan ziyade teknedeki açık suların derinliklerin seyir zevki insandaki özgürlük ruhunu ortaya çıkarıyor.
Birçok teknede Çay demlenir ve bazılarında mangal yakılabilir, ancak genelde av süresince olta elde olduğundan çok rağbet edilmez.
Ortak kesiştikleri noktalar olmasına karşın dediğim gibi keyif noktaları birbirinden çok farklı hobiler aslında...
Özellikle uzak meralarda kıyıdan avlandıktan sonra dönüş yolunda sürücünün oldukça yorgun olması bazen beni ürkütüyor.
Bazende uzak ıssız meralarda aracın bozulup/ lastiğin patlayıp kilometrelerce yardım aramak gibi aksilikler olabilir.
Mavişehir bu anlamda bazen evinize taksi/otobüs/metro vb. ile bile dönüş fırsatı tanıyor.
Bırakın yolu tekne/kaptan gitsin gelsin siz denizin keyifini çıkarın, yiyin, için, takım hazırlayın, dönüşte toplanın, kestirin, dinlenin.
Benim şu zamana kadar çıktığım avlar hiç 200 tl olmadı, sadece mevsim itibarı ile Tuzla fiyatı bu. Çakarların olduğu meralar hem 40 dk hemde yarı fiyatı.
Yakın mera avlarımda bornovadaki evimden 5:40'ta çıkıp 14:00'te döndüm. Kıyıdan avlanmaya gece 4'te yollara düşüp akşam 9'larde gelebiliyorduk.
Birçok kez de verimsiz avlar yaşadığımız için birçok kıyı takım arkadaşım bu stilden vazgeçti ve tekne avı istediler. Çıkanların çoğu da çok memnun kalıyor.
umut bey sizin açınızdan düşününce sizde haklısınız.
çeşme ve karaburun meraları genellikle boş geçmiyor. iyi kötü balık alabiliyorsunuz ama dediğiniz gibi tüm gününü çalıyor malesef.
ancak 3-4 kişi dostlarla muhabbet ederek çay veya mangal yaparak geçirdiğin zaman zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun.
sadece evdekiler biraz huzursuzluk yapabiliyor butun gün dışarıda olduğun için. bunun sıkıntısını çekmekteyim.
bu açıdan tekne avı daha cazip ama 200 tl deyince çok fazla gelmişti bana. 100 tl civarı daha kabul edilebilir miktar olur benim için.
umut bey birgün sizinle tanışmayı isterim. beraber hem tekne hemde hanımlardan izin koparabilirsek çeşme yada karaburun avına gidebiliriz. hatta benim eşim balık tutmasını sever aslında. eşleri balık tutmasını seven arkadaşlar varsa eşlerle birlikte de gidilebilir.