Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi açıkçası biz bildiğimiz kadarıyla kendi çapımızda avlanıp bu platformda paylaşmaya çalışıyorum.
Ne yalan söyleyeyim hakkımdaki yorumların beni gururlandırdı. İzmir'e geldiğinde mutlaka bekliyorum.
Kıyıdan / Tekneden hiç farketmez nasibimizi ararız. İzmir bu anlamda dört yanı verimli bölgelerle dolu.
Birçok arkadaşla birlikte ava çıkmamıza rağmen buraya bir türlü çekemiyorum.
Çoğu kişi avları/teknikleri/avlakları/hisleri hakkında bilgi vermek istemiyor.
Ben büyüklerimden tam tersi öğrendiğim için halen hiçbir bilgiyi saklamadan paylaşırım.

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
valla ben takip ediyorum çok iyi ama benim bulunduğum bölgenin panosu yok :) sizi izliyorum çok iyi gidiyor çipuralar iyi :D izmir izmir :D

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Umut;
Bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir,bu tür sosyal paylaşım platformları insanın bilgi dağarcığını arttırır,her şeyi biliyorum diyen hiç bir şey bilmeyendir.
O tür düşünen arkadaşların böyle sosyal paylaşım platformların tadını alsalar öğrenmesi gereken çok fazla bilgilerin olduğunu daha iyi anlayacaklar.
Zaman içerisinde bakmışsın ki bu tür düşünen insanlarla bilgi ve tecrüben arasında ciddi farklar oluşmuş,bunu sadece burası için söylemiyorum,hayatın her evresinde
sosyal paylaşımlar insanın gelişiminde büyük etki sağlıyor.
Abi açıkçası biz bildiğimiz kadarıyla kendi çapımızda avlanıp bu platformda paylaşmaya çalışıyorum.
Ne yalan söyleyeyim hakkımdaki yorumların beni gururlandırdı. İzmir'e geldiğinde mutlaka bekliyorum.
Kıyıdan / Tekneden hiç farketmez nasibimizi ararız. İzmir bu anlamda dört yanı verimli bölgelerle dolu.
Birçok arkadaşla birlikte ava çıkmamıza rağmen buraya bir türlü çekemiyorum.
Çoğu kişi avları/teknikleri/avlakları/hisleri hakkında bilgi vermek istemiyor.
Ben büyüklerimden tam tersi öğrendiğim için halen hiçbir bilgiyi saklamadan paylaşırım.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzmir Körfezinde 1,5 ay içinde yapmış olduğum bu avların Üçkuyular İskele / Bostanlı İskele arası bölge dışında olduğunu belirtmek isterim.
Doğma büyüme İzmirli olmama ve körfezde yıllardır kıyıdan avlanmama rağmen tekne ile Güzelbahçeden daha iç bölgede avlanmamıştım.
Bu sezon alıştım ve sanırım bağımlılık yaratacak gibi geliyor. Klasik tekne turlarından farklı olarak sabah suyu ile 7:00 gibi başlayan av 13:00 gibi sona eriyor.
Çupranın ve meranın alışkanlığına göre düzenlenen bu avlar avcıya maddi/manevi fazla yük olmuyor. Bu bölgede av yapmak isteyenler iletişime geçebilirler.
Özellikle Gemi yoluna gelmeden bulunan Çakarlar çevresindeki balık toplanma alanlarında av yapılıyor. Zaten kayıkla yanaştığınızda tekne toplulukları var.
Tekne turlarında 30-50-70 mt derinlikten sıkılanlar için müjde bu meralar 15-20 mt zeminler içindeki 5-8 mt lik geniş topuklardan oluşuyor.
Bununla birlikte avlanma alışkanlığınızı Kamış/Makina ikilisinden uzaklaştırıp hissiyatı daha güzel olan Kasnak El oltasına çeviriyorsunuz. Tabi karar sizin.
Bu derinliklerde genellikle Ticari olta balıkçıları 5-7,5-10 gr Zokalar kullanıyor. Alışkanlık kazanmak epey sürebilsede keyfi köstekli sisteme göre daha fazla.
Normal 2-3 köstekli dip takımlarında derinlik sebebiyle hava/deniz durumuna göre 10-35 gr arası kurşunlar yeterli oluyor. Ben 25 gr kullandım.
İç körfez olmasından ötürü genellikle öyle pek yüksek bir deniz olmuyor. 13 mt kalabalık teknelerde gördük, ancak biz 3-4 kişi 6,5 mt Ahşap Kayıkla çıkıyoruz.
Mavişehir Balıkçı barınağından çıkan tekne 45 dk süren yolculuk sonunda meraya ulaşıyor. Aynı bölgenin gemiyolu karşısına İnciraltından açılan teknelerde var.
İzmire misafir gelenlerinde rahatlıkla çıkabilecekleri yarım günlük bir tur. Yakındaki ve uzaktaki tüm abilerimizi/kardeşlerimizi güzel İzmirimizde avlanmaya bekleriz.
Daha da ayrıntılı bilgi almak isteyen olursa bildiğim gördüğüm, her ayrıntıyı anlatmaya hazırım.
Tarihsel süreçte Ekim ayında Sübye/Kalamar başlamak üzere... Kasımda verim alınır. Sarıkanat İstavrit biraz daha devam eder Tuzlaya kayar. Isparoz devam eder.
Ama Çupra nazlanır, Kasım/Aralıkta yumurta dökmeye başlar, sonra çoğu gider. Kaba Lidakilerde onlara katılırlar. Bölgeyi beğenenler kalır ara sıra bize heyecan yaşatır.

Ali Ş.

Aktif Üye
Adı
Ali ŞENGÜL
Kan Grubu
A Rh Negatif
Tebrikler güzel av olmuş umut bey. Bizde bu cumartesi gece tekne ile güzelbahçe den akşam 6 dan sabah 6 ya kadar av yapacağız. Gece avı yaptınız mı izmir körfezinde umut bey. Sizinlede tanışıp muhabbet sohbet etmek isterim karşıyakada oturuyorum. Rastgelsin ...

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
valla ben takip ediyorum çok iyi ama benim bulunduğum bölgenin panosu yok :) sizi izliyorum çok iyi gidiyor çipuralar iyi :D izmir izmir :D
Sizleri de güzel İzmirimize bekleriz. Benim Bodrum, Didim gibi avlaklardaki harcadığım vakitlere göre siz mesafe olarak yakın sayılırsınız.

Tebrikler güzel av olmuş umut bey. Bizde bu cumartesi gece tekne ile güzelbahçe den akşam 6 dan sabah 6 ya kadar av yapacağız. Gece avı yaptınız mı izmir körfezinde umut bey. Sizinlede tanışıp muhabbet sohbet etmek isterim karşıyakada oturuyorum. Rastgelsin ...
Ali bey bende memnun oldum. İnşallah yakın zamanda tanışıp birlikte avlanırız. Karşıyakadaki amatör avcıların Mavişehir barınağı pek bilmediklerini gördüm. Buradaki av stilini bir nebze olsun alıştırmak için uğraşıyorum. Uzun yolculuklar ve daha büyük bütçelerle yapılan avlara göre daha rahat diyebilirim. Özellikle ailelerden ayrılacak vakit daha az olduğu ve akşam yemeğine taze balık yiyebilme fırsatı bulabildiğimiz için daha avantajlı. Güzelbahçeden kıyıdan sabah ve akşam çok avlandım. Ancak o bölgede bir kez Tekneyle çıktım o da gündüz avıydı ve pek te verimli geçmedi sayılır. Uskumru, bol Isparoz ve birkaç Mırmır/Lidaki aldık. Ama balık şu sıralar hem gece hem gündüz verimli olabilir. Bölge bölge beslenme şartları değiştiği için kestiremiyorum. Gece turlarına çıkarken Ay takvimine bakmanızı tavsiye ederim. Dolunay öncesi ve sonrası 3-4 gece verimlidir.

Son düzenleme:

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba umut bey bende karşıyakada oturuyorum. birkaç ay önce taşındım istanbuldan. sizlerle tanışmayı ve beraber ava çıkmayı çok isterim. avlarınızın daim olması dileğiyle

Ali Ş.

Aktif Üye
Adı
Ali ŞENGÜL
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba umut bey. Mavişehir balıkçı barınağı çoğu kişi bilir esasında. İhale usülü balık satışı ve kıyıya ağ atan ticari balıkçılardan dolayı bilindik bir yerdir barınak. Ama dediğiniz gibi tekne ile ava çıkıldığını çoğu kişi bilmiyo. Geçtiğimiz senelere göre bu sene daha ön plana çıktığını düşünüyorum. Bu konuda forumdan agnostürk nickli recai abide facebookta açtığı grupta bu konu ve birçok konuda balıkçı dostlarımıza yol göstermektedir. Maddi ve manevi açıdan dostlarımız uzun yol yorgunluğundan, yemek,yol masraflarından kurtulmuş olacaktır. Ailesine vakit ayırabilecek. Kısa süren av ile hobisini geröekleştirip sığ yerlerde eski usül el oltasıyla yaptığı avın keyfini çıkaracak. Bu konuya elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Rastgelsin.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Umut kardeşim Selamlar,
Sitede yeniyim, sitede gezerken size rast geldim takipteyim.
Mavişehirde oturuyorum ve tanışmayı, birlikte avlanmayı isterim

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar hepinize cevaben çok memnun oldum. Lidaki körfezde daha az av verir oldu ve göç yoluna derinliklere gidiyor, umarım balığın daha bol olduğu zamanlarda hepberaber bir tur düzenleriz. Halen Lidaki avının devam ettiği bölge olarak Tuzla tarafları var. Tuzladan çıkan tekneler olsa da buralara kooperatiften alınan ve yıllık 200 lira para ödemek zorunda olduğunuz bir kart var. Böyle bir uygulama dışında kalmak için Tuzlaya dışarıdan tekneyle gitmeniz gerekiyor. Mavişehirdeki kaptanların çoğu da artık Tuzla meralarına doğru kaydı. Fakat buraların tur ücreti bizim daha önce avlandığımız yakın bölgelere göre 2 katı fiyatta. Ekstra olarak yolun uzun sürmesi sebebiyle daha erken çıkılıp daha geç dönmek gerekiyor. Haaa şu aralar iyi balık yaptığını söyleyebilirim. Mevsimsel sebeplerden ötürü balık biraz nazlı, yemler hafifçe oynuyor bırakıyor. Her yeme her zaman gelmiyor gibi ayrıntılar var. Eğer Tuzla tarafında av yapmak isteyenler olursa tur ücretleri mera mesafesine göre 200 TL den başlıyor. Aslında ben Kasım başı gibi çıkmayı düşünüyorum ancak balığın durumuna bakmak gerek. Bana katılmak isteyen 2 yada 3 arkadaş ile bağlantı kurabiliriz. Aramızda yanlış anlama olmasın bende sizin gibi amatör balıkçıyım ve teknem yok. Sadece orada tanıdığımız birkaç kayıkçı var hepsi bu. Ücretlerini veririz balığa çıkarız gerisi nasip... Yem / Takım ayrıntıları tekrar konuşulur.