ugursamsa
Aktif Üye
Çok kötüydü, videosunu bile yüklemedim 🙂 Herkes birkaç parça karışık balık aldı ortalama. Toplamda 1-2 tane mercan çıktı.av nasil gecti ?
Çok kötüydü, videosunu bile yüklemedim 🙂 Herkes birkaç parça karışık balık aldı ortalama. Toplamda 1-2 tane mercan çıktı.av nasil gecti ?
Çok iyi bu istatistik, ben ilk spin malzememi 3-4 yıl önce aldım hala siftah yok. Çok deneme yapamadım ama yine de vuruş bile olmayınca soğuyor insan.Olur öyle ilk zamanlarda 🙂
Daha önceden yazmıştım, Aralık ayında başladığım spin maceramda ilk levreğimi Nisan ayında yakalamıştım. O arada sahteye gelmez diye düşündüğüm bir istavrit bir de avlandığım sahte kendinden büyük bir hanoz ( evet hanoz 🙂 ) yakaladım...
Merhaba İbrahim. Gidemedik maalesef. Bizim kayınço biraz rahatsızlandı, bizim işte yattı. Bu hafta sonu Anneler Günü var. Bir sonraki haftasonu Foça'dan tekne turuna katılmayı planlıyoruz bir arkadaşla. Yine geceden sabaha olur gece turları başladıysa.Nasıl geçti hocam ?
Ben de kısıtlı da olsa spin malzemesi aldım. Bir haftasonu sabahı yapılabilir. Gece 4'ten 8-9'a kadar mesela ya da daha verimli saatler ne zamana denk geliyorsa siz daha iyi bilirsiniz. 4-5 saat olursa eşleri de kızdırmayız. Ben bebek doğal balık yesin dışarıdakilerin tavuktan farkı yok diyerek 2 haftada bir izin koparıyorum ama yine de arıza çıkartıyor bazen.Izmirde spinle avlanan arkadaslarla bir organizasyon yapalim. Herkes bildigini anlatir paylasir.
Var da daha 6 aylık, biraz daha büyüsün de bir deneyeyim 😀Ben de kısıtlı da olsa spin malzemesi aldım. Bir haftasonu sabahı yapılabilir. Gece 4'ten 8-9'a kadar mesela ya da daha verimli saatler ne zamana denk geliyorsa siz daha iyi bilirsiniz. 4-5 saat olursa eşleri de kızdırmayız. Ben bebek doğal balık yesin dışarıdakilerin tavuktan farkı yok diyerek 2 haftada bir izin koparıyorum ama yine de arıza çıkartıyor bazen.Bu arada evde küçük çocuk varsa benim taktik işe yarıyor kullanın 😀
Eşim kültür çupralarının tavukla beslendiğini duymuş, pazarda balık gördümü bunların tavuktan farkı yok diyor. Neredeyse kendisi gönderecek beni balığa. Bizim zibidi de sevdi balığı şansıma 😀Var da daha 6 aylık, biraz daha büyüsün de bir deneyeyim 😀
Ben de kısıtlı da olsa spin malzemesi aldım. Bir haftasonu sabahı yapılabilir. Gece 4'ten 8-9'a kadar mesela ya da daha verimli saatler ne zamana denk geliyorsa siz daha iyi bilirsiniz. 4-5 saat olursa eşleri de kızdırmayız. Ben bebek doğal balık yesin dışarıdakilerin tavuktan farkı yok diyerek 2 haftada bir izin koparıyorum ama yine de arıza çıkartıyor bazen.Bu arada evde küçük çocuk varsa benim taktik işe yarıyor kullanın 😀
Maaşallah...Tekne ile çıkan arkadaşlara ufak öneriler. Mevsim itibari ile çupranın kıyıladığı, porsiyonların ufaldığı, sabah ve akşam suyu aktif öğlen saatlerinde denize girilip istavrit peşinde koşulacak döneme girdik. Özellikle akşam suyu çok güzel balık yapıyor. Bu mevsimde mümkün mertebe 55-65 metre aralarında, uzun pala ve çok sivri iğnelerle ucu sert ve hassas kamışlarla ( mümkünse jig kamışı ) av yaparsanız çeşit artacağını göreceksiniz. Balık genelde nazlı olur, yem olarak havra sokağından alacağınız taze çimçimi derin dondurucuya atın ( mümkünse balığa gitmeden bir gün önce alın bir geceden fazla kalmasın ) işinizi yeterince görecektir. 1,5 kg çim çim sizi bütün gün idare eder. yinede 50-100 adet arası sülünez ve 3 kişiye bir patlak mamunda olsun yanınızda.
İş biraz zorlaştı aşağıda resimlerini göreceğiniz fangri ve mercanlar karagöz gibi vuruyor, mevcut ucu esnek tekne kamışlarıyla balığı tasmalamak çok zor. En son yaptığımız avda ( 2 hafta oluyor sanırım, resimlerini eklediğim ) sabahtan akşama kadar vuruş yoktu. Yolda yunus sürüsü gördük, ilk merada 1,5 metrelik müren aldım tekneye almadan kestirdim misinayı, tam 1,5 saat mamun oltanın ucunda dokunulmadan kaldı yukarı çektiğimde canlıydı. Ama 2 saatlik akşam suyunda gelen canlılık yetti. Resimdekilerin dışında kaba lidaki boyutlarında 4 tane karagöz, büyük gopez vs vardı..Dediğim gibi balık sanki karagözmüş gibi vuruyor tasmalamanız lazım. Yatayım kendi yakalansın devirleri için Eylüle kadar beklemelisiniz, çalışmayana ekmek yok.. 🙂
Tebrikler güzel balıklar rastgeleTekne ile çıkan arkadaşlara ufak öneriler. Mevsim itibari ile çupranın kıyıladığı, porsiyonların ufaldığı, sabah ve akşam suyu aktif öğlen saatlerinde denize girilip istavrit peşinde koşulacak döneme girdik. Özellikle akşam suyu çok güzel balık yapıyor. Bu mevsimde mümkün mertebe 55-65 metre aralarında, uzun pala ve çok sivri iğnelerle ucu sert ve hassas kamışlarla ( mümkünse jig kamışı ) av yaparsanız çeşit artacağını göreceksiniz. Balık genelde nazlı olur, yem olarak havra sokağından alacağınız taze çimçimi derin dondurucuya atın ( mümkünse balığa gitmeden bir gün önce alın bir geceden fazla kalmasın ) işinizi yeterince görecektir. 1,5 kg çim çim sizi bütün gün idare eder. yinede 50-100 adet arası sülünez ve 3 kişiye bir patlak mamunda olsun yanınızda.
İş biraz zorlaştı aşağıda resimlerini göreceğiniz fangri ve mercanlar karagöz gibi vuruyor, mevcut ucu esnek tekne kamışlarıyla balığı tasmalamak çok zor. En son yaptığımız avda ( 2 hafta oluyor sanırım, resimlerini eklediğim ) sabahtan akşama kadar vuruş yoktu. Yolda yunus sürüsü gördük, ilk merada 1,5 metrelik müren aldım tekneye almadan kestirdim misinayı, tam 1,5 saat mamun oltanın ucunda dokunulmadan kaldı yukarı çektiğimde canlıydı. Ama 2 saatlik akşam suyunda gelen canlılık yetti. Resimdekilerin dışında kaba lidaki boyutlarında 4 tane karagöz, büyük gopez vs vardı..Dediğim gibi balık sanki karagözmüş gibi vuruyor tasmalamanız lazım. Yatayım kendi yakalansın devirleri için Eylüle kadar beklemelisiniz, çalışmayana ekmek yok.. 🙂