İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

Bugün gece 02.00 ile sabah 10.00 arasında karataş iskele civarından surf yöntemiyle mamun, yengeç ve sülünez kullanarak ortamı denedikse de tık yoktu diyebilirim. 4 kişi gittik çevremizde de birçok insan vardı ama kimsenin yüzü gülmedi. Sabah 9 da bir kişi surf kamışı kıslatmış, yarısından koli bandı ile bantlamış, paslanmış olta takımı ve paslanmış iğnesiyle kurşun kullanmadan tek iğneye taktığı ve 2-3 metre öteye attığı yemi ile kiloluk çipurayı aldı götürdü. Ne zaman gülecek şu balıkta yüzümüz bilemedim

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Karataştaki balık avlama sitili böyle. Hafif takımlar tırnak yengeç küçük iğne zoka ile alıyorlar hep balık. Surf atıyorsanız karşıyaka tarafına geçip ordan atın Karşıyaka da uzakta balıklar

Karataştaki balık avlama sitili böyle. Hafif takımlar tırnak yengeç küçük iğne zoka ile alıyorlar hep balık. Surf atıyorsanız karşıyaka tarafına geçip ordan atın Karşıyaka da uzakta balıklar
Teşekkürler. Aslında seferihisar da ikamet ediyorum arkadaşlarla muhabbet olsun diye orada buluştuk. Balık yakında olur tiyosunu aldığımızda saat 9du ve boş geçti. Bilsrk geceden yakın çalışırdık sağlık olsun. Tecrübe kolay kazanılmıyor

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün açilayim Kuşadası darboğaz tarafına balığa gideyim dedim windy ve windfinder 50 km/h fırtına gosteriyordu çok güvendiğim Poseidon ise sakin gösteriyordu 1.5 saat yol var riske girmeyeyim hava kötüyse gerçekten boşuna gitmiş olmayayım dedim kusadasindan arkadaşı aradım hava kötüymüş gerçekten bugün ise biraz yumusasada deniz yine de teknede keyif vermeyebilir oysa kendi stilimde yeni yılan dili takım hazırlamıştım dipteki antenli veya kiloluk çipura hedefimdi ama olmadı neyse belki yarın sabah...

Merhaba, bugün saat 13.30 civarı Davutlar Sevgi Plajı'ndan tekneyle sırtı çekmeye çıktık. 2.5 saatte 4 tane yalıncak yakaladık. 2 tanesi de iri olmak üzere 3 balık kaçırdık. Fotoğraf çekmeyi atladım bu sefer ama bir tane video çektim. Amcamın aldığı bir taneyi çektim. Bu arada bu boyda teknenin iki kişi balığa çıkması serbestmiş. Uzun süre sonra deniz havası iyi geldi.

Merhaba arkadaşım,ben de sevgi plajindan cikiyorum balığa.fakat 6 aydır sırtı çekiyorum yakaladigim 1 lambuka sadece.merada yeniyim tekneyi barinaga koyali 1 sene oldu yavaş yavaş merayi öğreniyorum fakat florocarbon lider bağlayıp türlü türlü sahteler kullansam da alamadım güzel bı balık maalesef.sanirim 6 8 knot arası gidiyorum biraz daha sabırlı olup 3 knota dusurmem gerek hızımı:/

Merhabalar, Didim-Kazıklı'da durumlar nasıl? Nasip olursa önümüzdeki pazar ilk defa kofana avına çıkacağız. Takım ve yöntem tavsiyelerinizi alabilir miyim? Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,dün sanırım 3.kez tecrübe ettiğim olayı paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Dibe 2 numara iğneler ile hazırladığım yılan diline mamun takarak dibe gönderdim derinlik 30 m civarı idi.sonrasinda oltanın kalama yaptigini farkettim aslında biraz geç bile farketmiş olabilirim müzik sesinden dolayı.sonrasinda kamışı aldım ve tasma yapmak istedim fakat daha da ötesi balık ileri gidiyor biraz yavaş ara ara kalama sesiyle bana gelmiyordu.dipten bir türlü kaldiramadim ki kamışım kirilicak sandım 10 dakika uğraştım balığı dipten kaldiramadim.ve sonrasında lider kısmına bağlı çok güvendiğim 0.35 florocarbon misinam koptu.kopan yeri inceledim sürtünme aşınma yoktu.

Kafamdaki soru ise dipteki şeyin kaya altına kaçmış bir balık mi yoksa ahtapot mu olduğu?daha önceleri defalarca ahtapot yakalamış birisi olarak ahtapot yer yer dipten ileriye doğru giderek kalama yaptirtmaz makineye ki benim makinem de oldukça güçlü ve kalamasini da sıkmıstim ahtapot yakalandığında bir kayaya sıkı sıkı tutunur kalama çalışmaz diye tecrübe ettim

Veya bu bir bslik ise ne balığı olabilir bu kadar güçlü akya sinarit,tranca...

Mevki Kuşadası darboğaz derinlik 30 m dip yer yer taşlık ufak kayalik

Merhaba arkadaşım,ben de sevgi plajindan cikiyorum balığa.fakat 6 aydır sırtı çekiyorum yakaladigim 1 lambuka sadece.merada yeniyim tekneyi barinaga koyali 1 sene oldu yavaş yavaş merayi öğreniyorum fakat florocarbon lider bağlayıp türlü türlü sahteler kullansam da alamadım güzel bı balık maalesef.sanirim 6 8 knot arası gidiyorum biraz daha sabırlı olup 3 knota dusurmem gerek hızımı:/
Hızınız çok yüksek. Biz maksimum 4 knot ile sırtı çekiyoruz. Balık o tarafta nedense kırmızı kafa sahtelere vuruyor. Çok açılmanıza da gerek yok bence. Sabah erken saatlerde çıkıp, öğleye doğru bitiriyoruz avı çünkü teknede tente yok.

Arkadaşlar merhaba,dün sanırım 3.kez tecrübe ettiğim olayı paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.

Dibe 2 numara iğneler ile hazırladığım yılan diline mamun takarak dibe gönderdim derinlik 30 m civarı idi.sonrasinda oltanın kalama yaptigini farkettim aslında biraz geç bile farketmiş olabilirim müzik sesinden dolayı.sonrasinda kamışı aldım ve tasma yapmak istedim fakat daha da ötesi balık ileri gidiyor biraz yavaş ara ara kalama sesiyle bana gelmiyordu.dipten bir türlü kaldiramadim ki kamışım kirilicak sandım 10 dakika uğraştım balığı dipten kaldiramadim.ve sonrasında lider kısmına bağlı çok güvendiğim 0.35 florocarbon misinam koptu.kopan yeri inceledim sürtünme aşınma yoktu.

Kafamdaki soru ise dipteki şeyin kaya altına kaçmış bir balık mi yoksa ahtapot mu olduğu?daha önceleri defalarca ahtapot yakalamış birisi olarak ahtapot yer yer dipten ileriye doğru giderek kalama yaptirtmaz makineye ki benim makinem de oldukça güçlü ve kalamasini da sıkmıstim ahtapot yakalandığında bir kayaya sıkı sıkı tutunur kalama çalışmaz diye tecrübe ettim

Vatozdur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Murat abinin dediği gibi vatozdur. Arkadaşımla denk gelmiştik, aralıklı olarak kalama alır tam kapalı olsa bile.

Lideri her avda değiştirmekte fayda var. Düğüme yakın bir yerden mi yoksa ortadan mı koptu? Genelde düğüm sırasında yaşanan zedelenmelerden dolayı oranın mukavemeti azalıyor.

Murat abinin dediği gibi vatozdur. Arkadaşımla denk gelmiştik, aralıklı olarak kalama alır tam kapalı olsa bile.

Lideri her avda değiştirmekte fayda var. Düğüme yakın bir yerden mi yoksa ortadan mı koptu? Genelde düğüm sırasında yaşanan zedelenmelerden dolayı oranın mukavemeti azalıyor.

Siz ikinci arkadassiniz vatoz olabilecegini belirten fakat dipten hiç yukarı kaldiramadim yer yer 2 metre civarı kaloma çalıştı fakat hemen sonrasında dinlenme veya aşağı hafif çekiyordu 10 dakika sürdü ve sonunda florocarbon kısmı koptu.dugumler sağlam lider yeniydi kopan kısmı inceledim surtunme hiç olmamış misina 0.35mm lider kısmı ise berkley trilene big game 0.46 mm
Yani 0,46 mm kalınlığındaki misinayi koparttı üstelik ben 10 dakika boyunca kamis u şeklindeydi ve kamışın kirilmadigina mi sevineyim yoksa kacirdigim şeyin ne olduğunu bilemedigime mi üzüleyim?
Sonuç olarak değerli yorumlarınız için teşekkürler fakat vatozun direk suruklemesi düzenli veya aralıklı suruklemesi gerekmez miydi.baligi dipten 5 m yukarı kaldiramadim bu vatozsa eğer sanırım devasa bı vatoz olmali aksi halde mevcut takımım ile vatozu yukarı kaldirabilirdim diye düşünüyorum

Back