Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jig için çift asist iğne ya da 3lü kanca

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba hobidaşlar tekneden avlanan bir arkadaşınız olarak, jiglerimde genellikle çift asisit kullanıyorum ve alttaki 3lü kancayı çıkarıyorum. Bunu yapmamın sebebi jig ile dibte çok oynamam. Çift asist kullansamda zaman zaman balığı kaçırdığım oluyor ya da asist ipinden kopma vb durumlar. Jig altına 3 lü takmak istemiyorum, kayalık merada avlandığımdan ve tekne sürekli tarama halinde olduğundan takılmanın kaçınılmaz olduğunu biliyorum ve jig kaybetmek istemiyorum ( hele şu aralar piyasada malzeme yokken). Ancak 3 lü kancayı takarsam balığın kurtulma şansı yok.

Aklımda şöyle bir uygulama var, Dipte sektireceğim jiglerimde 3lü iğne kullanmamak, dibe değdirmeyeceğim ve aksiyonla yukarı çekeceğim ve kayalık olmayan meralarda kullanacağım jiglerime ise 3 lü kanca takmak.

tecrübeleriniz ve fikirlerinizi dinlemek isterim.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Uzun yıllardır alt kısma single iğne kullanıyorum. Hem takılma ihtimali çok düşüyor ve hemde treble iğneler kadar avcı
Sürüye denk geldiğinizde ise balığın ağzından çıkarma süresi çok kısa
Palamut uskumru ve lüfer sürülerinde zaman çok kıymetli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi