Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kafa Lambası Ve Işıldak Önerisi

ArdaA35

Yeni Üye
Adı
Arda
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Maksimum 600 TL civarında lamba önerir misiniz. Lümeni en az 300 olan ve şarjı uzun giden bir ürün paylaşır mısınız. 3 tane alacağım. Işıldak ise masaya koyacağım şekilde etrafı aydınlatacak bir ışıldak oda maksimum 1.5k şeklinde önerirmisiniz.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şu lamba, bu kafa feneri, bu ışıldak demicem.
Kendi tecrübelerimden öğrendiğim uzun süreli kullanımlarda mutlaka ışığın azaldığı, en olmadık yerde karanlıkta kaldığım.
Çözüm olarak 50.000 lik bir powerbank aldım. Telefonum, 3 kafa fenerim, 2 masa ışıldağım, 2 tripottaki küçük lambalarım…
Kıyıda artık karanlıkta kalmaktan kurtuldum.
Sağlam bir powerbank düşünün derim.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Kafa lambasını çıkarılabilir 18650 pili olan (tercihen iki pille çalışan), ışığı iyice odaklanabilen, kabloyla şarj edilebilen modellerden seçiminizi yapmanızı öneririm. İleride pil zayıfladığında kolayca değişim yapabilirsiniz ve yedekte pil bulundurabilirsiniz böylece.

Kısa olacağını düşündüğüm bir forum mesajında yine kendimi fazlasıyla kaybedip çok ayrıntıya girdim, fazlaca uzunluğu için kusura bakmayın:

Ben Panther PT-5225 kullanıyorum ve çok memnunum, sizin de fiyat bandınızda bence çok uygun. 100 lira altı fenerleri saymazsak ilk kafa fenerim, o yüzden kafa lambası piyasasında pek deneyimim olmadığını baştan belirteyim. Geçen yıl haziran ortasında neokurumsal isimli bir e-ticaret web sitesinden 730 liraya almıştım, şu an baktığımda aynı sitede fiyatı 544 lira + 131 lira kargo ücreti.

1776538231669.png

Eksilerinden başlayarak ürünü size anlatayım:
- En büyük ve benim için en önemli eksisi ufak rahatsızlıklara konforsuzluklara alışık olan, pek umursamayan ben bile bunu takarken biraz rahatsız oluyorum. Alna denk gelen parçası ucuz bir plastik ve hafiften batıyor. Yarım saat - 1 saat kullanımda alında belirgin izler bırakıyor. Belki bir kumaş parçası eklenerek giderilebilir, ben bir ara girişeceğim böyle bir işe. Başka bir rahatsızlık olmadı bende ama dediğim gibi, gerçekten rahatsız olmayan bir insanım.
- İçinde gelen piller bana kalitesiz geldi. Şarjı biraz hızlı bitiyordu. Yeni 18650 piller aldığımda ise şarj dayanması sorunu tamamen gitti, uzun süre kuvvetli ışık veriyor şu anda. Ama ürün özelliklerine göre fener en güçlü modunda 15 W, yani 300 değil 3000 lümen olduğunu unutmamak lazım. Ben en kuvvetli modunda kullanmayı seviyorum ve feneri pek kapatmıyorum, o yüzden sizin pili yeterli bulma şansınız da var. Ben olsam içinde gelen pilleri biraz dener, sonra memnun kalmazsam (ki size yeterli gelebilir, bilemiyorum) 2 tane yeni ve memeli 18650 pil alırdım, cihazla gelen pilleri de yedekte tutardım (Burada önemli bir not geçeyim, lityum yedek pilleri plastik bir kapta darbelerden etkilenmeyecek şekilde taşımanız/saklamanız gerek, malum her şarj edilebilen pilde olduğu gibi bu lityum piller patlayabiliyor ve yangın çıkarabiliyor. Yani kısa devrelere ve darbelere karşı korumanız gerekiyor)
- Çakallık mı yoksa akıllı tasarım mı tartışılır. Beni rahatsız etmiyor, hatta faydalı buluyorum ancak şöyle bir özelliği var makinenin: İlk yaktığınız 1 dakikada baya parlak yanıyor, sonra ışık kuvveti biraz kısılıyor. Kapat aç yapınca tekrar baya parlak yanıyor. Çoğu kişi muhtemelen buna aldırış etmez hatta zor fark eder çünkü parlaklık yavaş yavaş azalıyor. Ben pil süresini uzattığı için beğeniyorum bu özelliğini. Anlık olarak biraz daha parlaklık istediğimde kapat-aç yapıyorum. Siz 3000 değil de 300 lümene okey olduğunuz için muhtemelen sizi rahatsız etmez, rahatlıkla 300 lümenin üstünde kalıyor çünkü.
- Biraz heybetli ve ağır bir fener, belki yorgunluk yapabilir, bende yapmadı. Kafada biraz büyük duruyor, bazı kişiler çirkin bulabilir, bence çirkin değil. Evden sahile giderken sokakta takmaktan çekinmiyorum, siz çekinebilirsiniz bilemeyeceğim.
- Odaklama işi için iki elinizi birden kullanmanız gerekiyor. Öyle ki fener ilk geldiğinde hani odaklanıyordu, yalan mı diye hayıflanmıştım. Sık sık odak değiştirecekseniz elinizde olta varken zor oluyor.
- Malzeme kalitesi çok iyi gözükmüyor, kaliteli hissiyatı vermiyor. Düşürürseniz bozulması mümkün. Çiseleyen yağmurda kullandığımda bir sorun yaşamadım ama yağış olursa fener buna dayanır mı, hiçbir fikrim yok. Görünürde, hafif yağmurda suyun girebileceği pek bir yer yok ama çok da güvenmezdim ben. Kesinlikle faturasını saklayın, sizden kaynaklı olmayan bir sorun yaşadığınızda aldığınız yerle irtibat kurun ve yenisini isteyin bir şekilde.
- Hiç kapatmadan full güçte kullanırsanız, rüzgarsız yaz gecelerinde kafa lambasının fener kısmı fazlasıyla ısınıyor. Rüzgarlı havalarda böyle bir problem yok. Ürünün ömrünü ne kadar etkiler emin değilim. Henüz bir problem yaşatmadı.
- Pilleri çıkarmak biraz garip, malzeme kalitesi de kötü hissettirdiği için kırar mıyım diye korkutuyordu ilk etapta. Ama biraz tırnağınız veya bıçağınız varsa rahatlıkla ve herhangi bir tehlike olmadan açmak için bir teknik var. Şu an resim atmaya üşendim, ihtiyacı olan varsa videolu gösterebilirim. Kabloyla şarj edecekseniz zaten pilleri yenilemek veya yedek pil takmak dışında pili çıkarmanız gerekmeyecek.
- Type-C kabloyla şarj edebiliyorsunuz ama ben şarj ederken her seferinde pilleri çıkarıp, bu ürünle gelmeyen ayrı bir pil şarj cihazı (nitecore intellicharger İ2) kullanarak pilleri şarj etmeyi tercih ediyorum. Galiba pilleri biraz daha iyi dolduruyor, şarjı birazcık daha uzun gidip biraz daha kuvvetli yanıyor. Ancak direk type-c kablo bağlayıp şarj etmek de fena değildir diye düşünüyorum. Olur da harici pil şarj cihazına ihtiyacınız olursa piyasada daha ucuz, iş görecek şarj cihazları var.
- Lümeni fazlaca güçlü olduğu için feneri kapattığınızda birkaç saniye gece körlüğü yaşayabiliyorsunuz. Yanlışlıkla insanların gözüne tutarsanız onlar için çok rahatsız edici oluyor. Özellikle odaklı modunda gözüme tutarsam (denemeyin) öğlen güneşine bakıyormuş hissiyatı veriyor bana. Bu yüzden ışığı milletin gözüne tutmamak için garip kafa hareketlerine girişme ihtiyacı duyuyorum ben.

Şimdi gelelim artılarına.

+ Ürün açıklamalarında yazana göre 30 W'lık, Maksimum 3 bin lümenlik muazzam bir ışık veriyor. Bu değeri odaklı haliyle mi ölçtüler, odaksız haliyle mi hiçbir fikrim yok. Heralde ürün açıklamasında biraz abartı vardır ama muazzam bir ışık gücüne sahip olduğunu söyleyebilirim.
+ Pili dahili olmadığı için eskidiğinde basitçe pil alarak yenileyebilirsiniz ve yedek pil bulundurabilirsiniz. Önce ürünle gelen dandik pili deneyip, tatmin etmezse yeni pil (MEMELİ, NİPELLİ OLMALI) almanızı öneririm. Ben ucuz olduğu için şu pilden almıştım ancak memesi olmadığı için lehim makinesiyle ucuna bir gıdım lehim eklemek suretiyle meme oluşturmak zorunda kaldım: Aspilsan 18650 Pil - 2800 mAh - 25 Amper Deşarj
Referans için memeli pilin + kısmı:
1776542871596.png
Memesiz pilin + kısmı:
1776542922286.png
Pil önerisi isterseniz sizin için uygun bir pil bakabilirim.

+ Işığı yumruk kadar küçük bir noktaya odaklayabiliyorsunuz. Ben maksimum 300 metrede denedim, 300 metrede zifiri karanlıkta sahildeki kayaları az çok seçebiliyorum, insan varsa zor da olsa görebiliyorum (ürünle birlikte gelen değil, kendi aldığım pillerle denediğimde. ürünle gelen pille ne oluyordu hatırlamıyorum). Bu özellik ayrıca ışıksız şamandıraları kontrol etmek ve su altındaki canlıları izlemek için de çok avantajlı. Bilmediğim meralara ışık tutup kefal, zargana, gümüş zıplatabiliyorum yüzeye yakın varsa, suyun üstüne zıplıyorlar. Bir kere karagöz sandığım bir balığı da zıplatmıştım. Bazen 15-20 kefal zıplıyor ve görsel şölen oluyor. Bazen 100-200 gümüş zıplıyor, yağmur yağıyormuş gibi hoş bir görüntü oluşuyor. Denizin derinliklerine tutup bazı deniz canlılarının göz parlamasını görebiliyorum. Sanırım bunlara iskorpit de dahil, ışık tutunca hareket etmiyor ama gözleri altın sarısı parlıyor. Yengeçlerin gözleri kırmızımsı parlıyor. Gümüşlerin, kefallerin gözleri beyaz parlıyor. Tekelerin gözleri morumsu parlıyor. Ve bunları suya falan eğilmeden, olduğum yerden yapıyorum. Sırf bu kadar odaklanılabilip eğlenceli olduğu için bile bu kafa lambası alınır bence. Son değinmek istediğim nokta, ışığı tamamen odaklayınca bile yine sağa sola biraz ışık yayıyor, az çok sağınızı solunuzu görebiliyorsunuz ve bu yüzden sürekli olarak tam odaklı haliyle kullanmak mümkün.
+ Fiyatı performansına göre çok çok çok iyi. Şu anki fenerim bozulsa, yalnızca 1 yıl kullanabileceğimi bilsem bile hiç düşünmeden yine aynısından alırdım. Olta atmayan ama ava katılan arkadaşlarım bile üstte saydığım özellikler sebebiyle aynı kafa lambasından almak istedi. Ben stok yok sanıyordum ama sayenizde stok olduğunu gördüm.
+ Bazı en dandik kafa lambalarının aksine kafada ayarlanabiliyor. Ayarlaması çok kolay değil ama ayarı kendiliğinden pek bozulmuyor, muhtemelen bir sıkıntı yaratmaz.

Bu kafa lambasıyla ilgili olarak şimdilik aklıma gelenler bunlar. Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeyin. Biraz site reklamı gibi gözükebilir ama sadece tüketici olarak aldığım siteyle ilgili şu yorumu yapayım: Bu neokurumsal web sitesinin oldukça geniş kapsamlı bir ürün yelpazesi var ve ürünlerin fiyatları bana çok uygun gözüküyor. Göz atmanızı öneririm. Örneğin panther pt-5088 diye 30 lira fiyatında, şarjsız bir kafa lambası var. Balıkçı çantasına yedek olarak atmak veya arkadaşınızla falan ava gittiğinizde arkadaşlarınıza vermek için çok uygun. İsteyen çok olduğu için birkaç tane hediye ettim, birkaç tane daha almayı düşünüyorum. Biber gazı ihtiyacım olduğunda yine buradan almıştım. Spot lamba, epoksi, japon yapıştırıcısı gibi ürünler de almıştım ve hepsinden memnunum, hiçbir sorun yaşamadım. Sizin ilgilenebileceğiniz kamp lambası ürünleri falan da var. 2000 lira üzeri kargo ücretsiz, üç tane alacaksanız ben bir iki bişiler daha ekleyip kargo kampanyasından yararlanırdım.

Umarım faydalı olur.

Son düzenleme:

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben kafa lambasında decathlon ürününü kullanıyorum. Dağınık ışık, top şeklide odaklamıyor ama zaten özellikle bunu aldım çünkü güçlü ışıklı fenerlerin denize baktığınızda suda gezerek bslığı ürkütebileceğini düşünüyorum. Alan aydınlatma için de çeşitli ışıklarım var ama hepsinin şarjı az gidiyor. Sabaha kadar yanan cata markasının bir lambası var sadece. Güneş panelli. Ben de alan aydınlatması için kendi ışığımı yaptım. Bu videoda tanıtıyorum;

18650 piller vardı elimde, 3S3P bms devreli bir akü yaptım ve 10 adet modül lede bağladım 10 metre kablo ile. Sabaha kadar gündüz gibi bir ortamda av yapıyorum.