KaLaMaR PeŞiNDe

Harika av olmuş tebrikler...
bizim buraları pek ziyaret etmiyor bu arkadaşlar, seneler önce 1-2 tane almıştık hepsi o en az 10 yıldır yakalayan duymadım gemlik körfezinde belki vardır benim haberim yoktur.
Teşekkürler Hakan. Kış geldimi balık avı sonlanıyor kalamar avı başlıyor. En az balık avı kadar zevkli. Hem yakalama oranı fazla hemde yakalandığı andaki aksiyon gerçekten güzel. Hele azmanların su üstüne çıkınca su atarken çıkardığı sese bayılıyorum 🙂

Son düzenleme:
Abdullah Bey maşallah zevkle izliyorum her avınızı ve yazdığını
Teşekkürler Burak.
shimano nun kalamar videosu video başlangıcında farklı bir lider düğümü yapıyor sizce bu düğüm her balık avı için uygulanır mı?
Her ne kadar japonca bilmesem de kalamar avı için önemli bilgiler var gibi videoda. Kamışın esnek olması, zokaya verilen aksiyon gibi. Ama ip kullanımı bana göre çok gerekli değil. Esnek bir mono misina çok daha iyidir bence. O yüzden bence düğüme gerek yok.
Abdullah abi, balığa çağırmıyorsun ama bir mangal partisi yaparsın artık 🙂
Mangalık olduğu yerde balık avı, balık avının olduğu yerde mangal olmaz Sinan 🙂 EN azından benim için öyle 🙂 2 yıl önce mangal için sözleştik ekip su koyverince 1,500 kg eti Ozan'la sabah kahvaltısında mangal yapıp yemiştik 🙂 Yaz gelsin yaparız bir mangal partisi.

Teşekkürler Burak.

Her ne kadar japonca bilmesem de kalamar avı için önemli bilgiler var gibi videoda. Kamışın esnek olması, zokaya verilen aksiyon gibi. Ama ip kullanımı bana göre çok gerekli değil. Esnek bir mono misina çok daha iyidir bence. O yüzden bence düğüme gerek yok.

Mangalık olduğu yerde balık avı, balık avının olduğu yerde mangal olmaz Sinan 🙂 EN azından benim için öyle 🙂 2 yıl önce mangal için sözleştik ekip su koyverince 1,500 kg eti Ozan'la sabah kahvaltısında mangal yapıp yemiştik 🙂 Yaz gelsin yaparız bir mangal partisi.

Balık sırasında ben de karşıyım mangala. 🙂 Sen yeterki ateşi yaktım, mangalı hazırlıyorum de hemen çıkar geliriz 🙂

Abdullh Abi, bu yavaş dalan zokalar var ya... 6sn/1m - 7sn/1m hızında dalanlardan bahsediyorum. Bunların hareketlerini daha çevikleştirmek için misinaya bağlı 10 gram gezer kurşunla ya da burnuna bir ya da 2 tane kıstırma kurşunla kullansak sence faydalı olur mu? Bu dalış hızı çok hantal geliyor bana.

Back