KaLaMaR PeŞiNDe

İzmir Sahilevlerinde kalamar yok sanırım ben 1 haftadır neredeyse her gün deniyorum fakat sonuç alamadım etrafımdakilerde alamıyor. Sahilevlerine gidip kalamar alan var mı

İzmir Sahilevlerinde kalamar yok sanırım ben 1 haftadır neredeyse her gün deniyorum fakat sonuç alamadım etrafımdakilerde alamıyor. Sahilevlerine gidip kalamar alan var mı
Alan var ama biraz seyrek. Dün arkadaşım akşam kararmak üzereyken bir tane almış. Sonrasında vuran olmamış. Bir önceki avında da aynı şekildeydi.

Arkadaşlar ben maltada evin önünde aniden bir iki metre derinleşen ve atış mesafem boyunca derinliğin 2-3 metre olduğu bir yerden gün batımı sonrası iki saat avlaniyorum.Eging için amatör bir avciyim.Bu meraya yeni alışıyorum ,epeyce kardez zoka kaybettim ve şimdi de fluo lideri çıkarttım direkt ip.misinadan hafif kurrşunlu yamashitayla(balık pembe) avlaniyorum.Bu meradan iki kalamar çıkardım ama ikisinde de fark ettiğim hemen önümde zokaya atlamalari oldu.Aksiyonu atıştan sonra yavaş sarım,ara sıra yukarı kaldır indir şeklinde yapıyorum.İki kalamari da önümde yakalamamla aksiyonumda bir hata olduğunu düşünmeye başladım,ne düşünüyorsunuz?

Bir dönem kalamar çok kıyılar. Neredeyse ayaklarınızın dibinden geçer. Uzak atışlarda çoğu zamana kalamar önünüzden geçer gider. Suyu takip ederseniz karaltısını fark edip yakalama şansınız var. Bir başka seçenekte aydınlatmanın az olduğu ortamlarda kalamarı yavaş sarığımız için kalamar zokaya yanaşır ve misinayı farkeder ve atlamaz. Kıyıya yakında zoka oldukça yukarı çıktığı için misinayı fark edemez ve atlar. Bu gibi durumlarda kafa lambanızın pil ömrü uzunsa ışık açık avlanmanızı tavsiye ederim. Bu sene defalarda ışık açıkken kalamar aldım. Çünkü yakamozdan dolayı kalamar zokaya kesinlikle atlamıyor.

Bir dönem kalamar çok kıyılar. Neredeyse ayaklarınızın dibinden geçer. Uzak atışlarda çoğu zamana kalamar önünüzden geçer gider. Suyu takip ederseniz karaltısını fark edip yakalama şansınız var. Bir başka seçenekte aydınlatmanın az olduğu ortamlarda kalamarı yavaş sarığımız için kalamar zokaya yanaşır ve misinayı farkeder ve atlamaz. Kıyıya yakında zoka oldukça yukarı çıktığı için misinayı fark edemez ve atlar. Bu gibi durumlarda kafa lambanızın pil ömrü uzunsa ışık açık avlanmanızı tavsiye ederim. Bu sene defalarda ışık açıkken kalamar aldım. Çünkü yakamozdan dolayı kalamar zokaya kesinlikle atlamıyor.
Çok değerli bilgiler için teşekkürlerimi sunuyorum.Dediklerinize mutlaka dikkat edeceğim.Dun sohbet ettiğim yerel bir balıkçı dükkanı da söylediklerinizi teyit etti,hatta o kadar kıyılar ki oltayı uzağa sallamadan bir çizgi şeklinde kıyıdan suruyebilirsiniz dedi.Isik konusuna da onemle vurgu yaptı.Ben kuvvetli bir kafa lambası kullanıyorum ama burada her avcının aküden bozma suya ışık yansıtan bir düzeneği var,mutlaka bunlardan birini de el becerisiyle yapacağım.

Arkadaşlar Maltada kalamar subye avcılığı yapıyorum.Yerel bir balıkçı bu zokalari hediye etti,marka model bulamadım lakin epey kaliteli duruyorlar,bilgisi olan varmı hangi marka olduğu konusunda?
IMG-20220425-WA0026.jpeg

Back