Hocam erişmek istediğiniz mesafeden bahsetmemişsiniz yani ne kadar atmak istiyorsunuz da ne kadar atıyorsunuz birde kaç Gr atıyorsunuz ip kalınlığı olarak bana 0.10 ip önerdiler bende takılma durumunda ipin çekeri kullandığım beden çekerinden düşük olma ve ipin kontrolsüz bir yerden kopma ihtimalini göz önüne alarak 0.16 ip önüne kalınlığını bilmediğim 0.21 yada 0.28 shorejig den çıkma eski ip ile şok yapıyorum henüz bir patlama durumu yaşamadım , erim sorunu yaşamadım elimdeki kamış yapısı itibari ile 180-200 Gr ve altını normal sayabileceğim mesafelere rahat atarken 220 230 Gr dan sonra ciddi erim yakaladığım mesafelere göndermeme olanak sağlıyor kamışınızı bilmiyorum ama sertlik ve kamış kurulumu ile alakalı erim problemi yaşıyor olma ihtimaliniz de var gibi
birkaç mesaj üstte @üsküdarlı balıkçı hocam çok güzel özetlemiş etki eden faktörleri listede birşeyleri değiştirmeden faktörleri denemek lazım kurşunu ağırlaştırmak ve atış pozisyonları ile başla arkası mutlaka gelir 🙂
Bu arada geçen sene Burunbahçe , çubuklu , akıntıburnunda avlar yaptım birçok kez kalabalık alt alta üst üste ama çok da keyif aldım , sabah kahvaltılarımız, çaylarımız makara muhabbetlerimiz ile bir an önce o günler gelsin diye de sezonu bekliyoruz 🙂
Yeni başladım demene istinaden akıntı , kurşunu istediğin yere atma ve istediğin yerden getirme konularını çözdüğün zaman birileri ile tanışıp 8 10 kişi ekip olarak bir alanda av yaptığın zaman patırtı kütürtü ve karışıklıktan uzak keyifli avlar yapıyorsun 🙂
birkaç mesaj üstte @üsküdarlı balıkçı hocam çok güzel özetlemiş etki eden faktörleri listede birşeyleri değiştirmeden faktörleri denemek lazım kurşunu ağırlaştırmak ve atış pozisyonları ile başla arkası mutlaka gelir 🙂
Bu arada geçen sene Burunbahçe , çubuklu , akıntıburnunda avlar yaptım birçok kez kalabalık alt alta üst üste ama çok da keyif aldım , sabah kahvaltılarımız, çaylarımız makara muhabbetlerimiz ile bir an önce o günler gelsin diye de sezonu bekliyoruz 🙂
Yeni başladım demene istinaden akıntı , kurşunu istediğin yere atma ve istediğin yerden getirme konularını çözdüğün zaman birileri ile tanışıp 8 10 kişi ekip olarak bir alanda av yaptığın zaman patırtı kütürtü ve karışıklıktan uzak keyifli avlar yapıyorsun 🙂