Kalamaya sarılan misina çapı atış mesafesini ne kadar etkiler

Hocam erişmek istediğiniz mesafeden bahsetmemişsiniz yani ne kadar atmak istiyorsunuz da ne kadar atıyorsunuz birde kaç Gr atıyorsunuz ip kalınlığı olarak bana 0.10 ip önerdiler bende takılma durumunda ipin çekeri kullandığım beden çekerinden düşük olma ve ipin kontrolsüz bir yerden kopma ihtimalini göz önüne alarak 0.16 ip önüne kalınlığını bilmediğim 0.21 yada 0.28 shorejig den çıkma eski ip ile şok yapıyorum henüz bir patlama durumu yaşamadım , erim sorunu yaşamadım elimdeki kamış yapısı itibari ile 180-200 Gr ve altını normal sayabileceğim mesafelere rahat atarken 220 230 Gr dan sonra ciddi erim yakaladığım mesafelere göndermeme olanak sağlıyor kamışınızı bilmiyorum ama sertlik ve kamış kurulumu ile alakalı erim problemi yaşıyor olma ihtimaliniz de var gibi
birkaç mesaj üstte @üsküdarlı balıkçı hocam çok güzel özetlemiş etki eden faktörleri listede birşeyleri değiştirmeden faktörleri denemek lazım kurşunu ağırlaştırmak ve atış pozisyonları ile başla arkası mutlaka gelir 🙂

Bu arada geçen sene Burunbahçe , çubuklu , akıntıburnunda avlar yaptım birçok kez kalabalık alt alta üst üste ama çok da keyif aldım , sabah kahvaltılarımız, çaylarımız makara muhabbetlerimiz ile bir an önce o günler gelsin diye de sezonu bekliyoruz 🙂
Yeni başladım demene istinaden akıntı , kurşunu istediğin yere atma ve istediğin yerden getirme konularını çözdüğün zaman birileri ile tanışıp 8 10 kişi ekip olarak bir alanda av yaptığın zaman patırtı kütürtü ve karışıklıktan uzak keyifli avlar yapıyorsun 🙂

Merhabalar herkese. 6000 lik bir makinem var. 5.0.1 devre sahip. Üzerine 0.16 ip misina sardırdım. 4.20 sert bir kamışım var. 4.20 kamış ile atmaya alışık olmadığım için midir yoksa makine 6000 lik olduğu için mi bilmiyorum çubuklu sahilde istediğim mesafelere ulaşamadım. Acaba misinamı 0.14 yapsam mesafem artar mı? Ayrıca sert kamışla atış için bana teknik önerebilir misiniz?
mesafenizin düşük olması sebebi öncelikle
1- makina surf kafa değil.
2- kamış atarı 100-300 gram olarak sert bir kamış. 100-300 atarlı bir kamış ile kaç gram kurşun attınızda istediğiniz mesafeye ulaşamadınız.
şöyleki; eğer 100-150 gram kurşun ile deneme yaptı iseniz, (kamış hafif kurşuna sağır kalmıştır) heleki elinizin yeni alıştığı bu kamış ile illaki çok uzun mesafeler beklemeyin. tahmin ediyorum kamışın en iyi atar gramaj ağırlığı 180 gram üstü.
geçen başka bir konuyada cevap yazdığımda aynı şeyi belirtmiştim.
100 - 250 gram atarlı bir kamışta (bana göre) ideal kurşun ağırlığı 170-175-180 gramdır. hatta yine bana göre 150-160 gr kurşun ile denediğinizde kamış o gramajlara gerekli esneme- gerilme - fırlatma tepkilerinde sağır kalacak atış mesafeniz düşecektir.
** kaç gram kurşun ile atış yapmaya çalıştınız.
** hedeflediğiniz mesafeler kaç metre.
** surf kafa (konik kafa yada sığ kafa) bir makina ilede atış mesafeniz atış tekniğinize görede ciddi fark eder.

ayrıca 200-250 gram gibi ciddi gramajlarda atış mesafeniz sizi kesinlikle tatmin etmeyecek. her ne kadar 200-250 gr gibi ağırlıkları atabilecek bir kamışa sahip olsanızda o gramajlarda artık kol kasınız ve tekniğinizde devreye girmek zorunda.

öncelikle kamışınızın en iyi attığı kurşun gramajını bulun. buna göre zaten siz yavaş yavaş mesafeyi tekniğinizide geliştirerek arttırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Back