Herkese merhabalar son zamanlarda çok kafa yorduğum konulardan birisi de kamışlardaki aksiyon çeşitleri işte ekstra fast, fast vs ya da sertlik( akif abinin tanımıyla tokluk) öncelikle ajiciler olarak bir ekstra fast ve tok kamış sevdamız var ve istavrit için tamamen doğru bir sevda fakat bunu eskina mirmir vs her baliga uyarlıyoruz ama bakıyorum akif abiye çogu zaman herkesin burun kıvırdığı modarete fast aksiyon kamışları seviyor ve öneriyor. Bize hep ekstra fast kamışların erimlerinin daha yüksek olduğu öğretildi akif abi dedi ki en iyi erimi mod fast aksiyonla alırsın şaşırdım. Sonra hep extra fast kamışların sahteye ya da silikona hareketi daha hızlı ilettiğini sanırdım meğer mod fast aksiyon daha hızlı iletirmiş bir kere daha şaşırdım mı😀 işte abi diyorum istavrit için silikona sert hareket veriyoruz hemen de tasmalıyoruz ya diyor ki tam tersi solid uçla birlikte ekstra fast aksiyon silikona daha yavas hareket aktarır ve bu sayede daha yavaş tasmalatır ve istavritin zayıf olan damagını yirtmayiz. Hızlı aksiyon kamış hareketi hızlı aktarır ve istavritin zayıf vuruslarini hemen iletir ki tasmalama zamanı kaçmasın. Şimdi iş dip balıklarına gelince zaten balıkların vuruşları güçlü ve çogu zaman tasmaya gerek kalmıyor neden ekstra fast kamış kullanıpta kamis ucuna daha yavas hareket gönderip tasmalama zamanını kaçıralım solid uçla eşkinanın damagini mi yirtacagiz? Dip balıkları icin daha çok erim gerekiyor neden ekstra fast kullanalım ki? Yine akif abi der ki modarate fast kamislarda pop up gücü yüksektir o ne diyorum mücadele gücü diyor. Bu şekilde kamış gücü alt parcaya aktarıp, uç kısmın mücadele edebilecek kadar düz kalmasını sağlıyormuş. Tabi erim vs mücadele için tok kamış olması çok önemli. Yine akif abim diyor ki tokluk yani sertlik başka aksiyon başka sert aksiyon demeyin çıldırıyorum😀 (link) bu linkte tokluk kısmında akif abinin demir ve plastik boru örnegini okuyabilirsiniz okumakla kalmiyor anliyorsunuz da😀 ve şunu fark ettim maalesef türk kaynaklar hep akif abinin tersini söylerken yabancı tüm kaynaklar akif abiyi dogruluyor. Bütün bunlardan bize ne diyorsanız haklısınız belki benim gibi her seyin sebebini anlamak öğrenmek isteyenler olabilir diye yazdım. @reelmaster degerli bilgilerin için çok teşekkürler. Size yabancı bir youtube videosu ile veda ediyorum ayarlar altyazı çevir türkce dediginizde türkce altyazı gelecektir benim gibi ingilizcesi olmayanlara gelsin😀 bu videoda akif abinin söylediklerinin ne kadar dogru oldugunu ve ekstra fast, modarate fast kıyasmalasını avantaj, dezavantajlarını göreceksiniz çok güzel ve faydalı bir video bence
herkese selamlar saygılar🙂
Son düzenleme: