Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış Atarı ve Jig ağırlığı hakkında

tailofcat

Üye
Katılım
16 Eki 2024
Mesajlar
97
Tepkime puanı
71
Puanları
18
Konum
Osmaniye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba dostlar ryuji strobe 2 1.68 cm 80-170 gr atarlı kamışım var. Bu kamış işe 40 ve 60 gramlık jigleri dipte oynatmamda ne gibi sakıncalar oluşabilir. Jiggin aksiyon almaması gibi şeyler olabilir mi? 40 gramlık jigi dipte sektirme yapabilir miyim?
 

Erdem82

Daimi Üye
Katılım
14 Haz 2020
Mesajlar
1,099
Tepkime puanı
689
Puanları
113
Yaş
43
Konum
Istanbul
Adı
ERDEM
Sanıyorum kullandığınız kamış tekne kamışı. Tekneden av yapıyorsanız 40-60 gram jiglere gayet iyi aksiyon verebilirsiniz. 100 gram ve üzeri jiglerde sadece daha güçlü aksiyon vermeniz gerekebilir. Tamamı ile sizin uyguladığınız güce bağlı dip oyunları.
 

Apathetic

Daimi Üye
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
2,443
Tepkime puanı
4,896
Puanları
113
Konum
Akçakoca
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aksiyon vermenizde bir sorun olmaz ancak kamis rijit bir kamis ise aksiyonu cok hissedemeyebilirsiniz..
 

tailofcat

Üye
Katılım
16 Eki 2024
Mesajlar
97
Tepkime puanı
71
Puanları
18
Konum
Osmaniye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
evet kamış sert, aksiyonu hissetmesemde olur. 40 gram jigi tabana indirip tabanda sektirme ve 2-3 hamlelik aksiyonlar veriyorum. 10 metre yukarı aksiyonlu sarma yapmıyorum. 10 metre yukarı aşşağı aksiyonlu sarımlar için 80-100 gramlık jigler kullanıyorum. Hedef balığım izbir( şeytan) balığı ve lagos.