Kamış Bilgilendirilmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metepol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Metepol

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Herkese merhaba, balık avında oldukça yeniyim. Geçen gün decathlondan 240 cm 40-60 atarlı bir set aldım. Ancak benim kafamı karıştıran şu ki bulunduğum şehrin kıyı derinliği pek fazla değil ve genelde 25-30 gr. kurşun kullanılıyor. Ben ise çapari vs. yerine at-çek yapmak istiyorum. 10 - 20 gr civarında sahtelerde bu kamışla iyi bir atış gerçekleştirebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.

Herkese merhaba, balık avında oldukça yeniyim. Geçen gün decathlondan 240 cm 40-60 atarlı bir set aldım. Ancak benim kafamı karıştıran şu ki bulunduğum şehrin kıyı derinliği pek fazla değil ve genelde 25-30 gr. kurşun kullanılıyor. Ben ise çapari vs. yerine at-çek yapmak istiyorum. 10 - 20 gr civarında sahtelerde bu kamışla iyi bir atış gerçekleştirebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.
Merhaba hoş geldiniz , bu kamışla 30-35 gr dan daha hafif sahteleri istediğin mesafeye atamazsın , 10-20 gr arasındaki sahteleri tahminen en fazla 15-20 mt gibi atabilirsin oda makinan ve misinan spine uygunsa.

Selamlar, aramıza hoşgeldiniz.

Sahte ağırlığı ve dalar farklı şeyler. Bulunduğunuz mera sığ ise kamışınızın atar aralığında su üstü ya da az dalarlı sahte kullanabilirsiniz.

kamışı iade edin.yerine 10-30 gr atarlı 270cm bir kamış alın waxom serisi olması lazım dekatlonda (link)

Teşekkürler herkese, bulunduğum şehirde (Samsun) çok ciddi büyüklükte avlar yok. O yüzden şu linkteki olta takımını başlangıç üçin düşünüyorum. Sizler de onay verirseniz. (link)

Teşekkürler herkese, bulunduğum şehirde (Samsun) çok ciddi büyüklükte avlar yok. O yüzden şu linkteki olta takımını başlangıç üçin düşünüyorum. Sizler de onay verirseniz. (link)

Bu seti tavsiye etmem, sizi soğutur ve verim alamazsınız. Ayrıca tatlı su balıklarına hitap eden silikonlar içeriyor.

kamışı iade edin.yerine 10-30 gr atarlı 270cm bir kamış alın waxom serisi olması lazım dekatlonda (link)

En azından Melih Bey'in tavsiye ettiği seti alın. Sonra meranızda insanlar hangi sahte/silikon/jig/kaşık kullanıyorsa onlardan alın.

Bence de Melih Peker'in tavsiyesine uyun. Diğer takım set ve daha uygun diye düşünmeyin. O takım size vereceğine karşılık çok pahalı. 15-20g sahte yemlerle keyif alabilirsiniz en azından. Makine de fiyata göre epey iyi.

Back