Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış Bilgilendirilmesi

Metepol

Yeni Üye
Adı
Mete
Herkese merhaba, balık avında oldukça yeniyim. Geçen gün decathlondan 240 cm 40-60 atarlı bir set aldım. Ancak benim kafamı karıştıran şu ki bulunduğum şehrin kıyı derinliği pek fazla değil ve genelde 25-30 gr. kurşun kullanılıyor. Ben ise çapari vs. yerine at-çek yapmak istiyorum. 10 - 20 gr civarında sahtelerde bu kamışla iyi bir atış gerçekleştirebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba, balık avında oldukça yeniyim. Geçen gün decathlondan 240 cm 40-60 atarlı bir set aldım. Ancak benim kafamı karıştıran şu ki bulunduğum şehrin kıyı derinliği pek fazla değil ve genelde 25-30 gr. kurşun kullanılıyor. Ben ise çapari vs. yerine at-çek yapmak istiyorum. 10 - 20 gr civarında sahtelerde bu kamışla iyi bir atış gerçekleştirebilir miyim? Teşekkürler şimdiden.
Merhaba hoş geldiniz , bu kamışla 30-35 gr dan daha hafif sahteleri istediğin mesafeye atamazsın , 10-20 gr arasındaki sahteleri tahminen en fazla 15-20 mt gibi atabilirsin oda makinan ve misinan spine uygunsa.

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar, aramıza hoşgeldiniz.

Sahte ağırlığı ve dalar farklı şeyler. Bulunduğunuz mera sığ ise kamışınızın atar aralığında su üstü ya da az dalarlı sahte kullanabilirsiniz.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkürler herkese, bulunduğum şehirde (Samsun) çok ciddi büyüklükte avlar yok. O yüzden şu linkteki olta takımını başlangıç üçin düşünüyorum. Sizler de onay verirseniz. BALIKÇILIĞI KEŞFETME AVCI BALIK - UFISH180 BALIK BAŞLANGIÇ SETİ
Bu seti tavsiye etmem, sizi soğutur ve verim alamazsınız. Ayrıca tatlı su balıklarına hitap eden silikonlar içeriyor.

kamışı iade edin.yerine 10-30 gr atarlı 270cm bir kamış alın waxom serisi olması lazım dekatlonda TAKIM SAHTE YEM BALIKÇILIK MEDIUM KAMIŞ - WIXOM-1 270MH SPIN OLTA SET
En azından Melih Bey'in tavsiye ettiği seti alın. Sonra meranızda insanlar hangi sahte/silikon/jig/kaşık kullanıyorsa onlardan alın.

Metepol

Yeni Üye
Adı
Mete
Anladım, hepinize çok teşekkürler.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bence de Melih Peker'in tavsiyesine uyun. Diğer takım set ve daha uygun diye düşünmeyin. O takım size vereceğine karşılık çok pahalı. 15-20g sahte yemlerle keyif alabilirsiniz en azından. Makine de fiyata göre epey iyi.