semmelweis
Daimi Üye
Alapli akcakoca arasinda tık yok....
Balıkçıların ağlarına takılan (link), satışa sunuldu.
Balıkçı Cavit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denize ağ bıraktıklarını, birkaç saat sonra ağı çekmeye başladıklarında büyük bir balığın takıldığını fark ettiklerini söyledi.
Ağı çektiklerinde bir metre uzunluğunda 10 kilogram ağırlığında (link) yakaladığını gördüğünü anlatan Yılmaz, "Balığı tekneye zor aldık.
10 kilogram ağırlığında bir metre uzunluğundaki levreği barınağa getirdiğimizde meraklı vatandaşlar fotoğraf çektirmek istedi." diye konuştu.
Yılmaz, ilçede ilgi odağı haline gelen levreği, 700 liraya bir restoran işletmecisine sattıklarını ifade etti.
(link)
,
VAY arkadas daha gecen hafta oradaydım. demezlermi o levreğe bana neden gelmedin,oysa senin için aldıgım rengarenk sahteler,kaşıklar, silikonlar,özelllikle yola çıkacagım aksam balıkçımı arayıp dükkanı kapatma glow silikon lazıp almaya geliyorum dedigim ve balıkçımım bundan kesin alırsın levregi dedigi silikonumu ,sonra yola gece cıkmak zorunda kaldıgım ,gerededen bolu tüneline kadar yazlık lastikle kar ve yagmur tipisinde 60 km hizla 3 saatlik yolu 4.5 saaatte gittigim balık,şimdi söyle bana benmi seni hakettim yoksa ,kıyıya 5 mt den atılmış naylondan yapılma aglarmı
selamün Aleyküm ustalarım.
geçtiğimiz hafta izine ayrıldım ayrılmaz olaydım. Resmen kılçık yoktu. Kaşık,Rapala,Kaşık arkası çapari hiç birinden balık alamadım. Perşembe günü sabah suyunda bir çinekop aldım ama vicdani limitlerime uymadığı için saldım. salım videosu da instagramda var buradan yükleyemiyorum maalesef. Yine vazgeçmedim akşam suyu yemli denemek istedim cuma ve cumartesi günleri gidebildim yemliye. Cuma akşamı ilk aldığım sarıkanatı kovaya koyar koymaz kediye kaptırdım 😀 😀 Daha sonra 2 tane daha sarıkanat,1 tane izmarit aldım sarıkanatların 1 tanesi 25 cm, 1 tanesi 22 cm geldi. Havanın esmesi ile ve açlıktan dolayı resmen soğuk kemiğime kadar işledi avı bırakmak zorunda kaldım. Cumartesi günü yine akşam yemli denemek istedim yine 1 tane izmarit geldi fakat küçük olduğu için saldım. Güneş batar batmaz 1 tane sarıkanat aldım ve benden başka kimse alamadı. Tabii nazara geldik çok sevdiğim kafa lambam kafamdan fırlayıp denize düştü 🙁 🙁 Pazar günü ise arkadaşlarla tekne ile çıkalım dedik ondada 3 4 istavritten başka bir şey gelmedi onlarda kendi doğasına geri salındı bu arada salınan balıklara asla ve asla işkence çektirmedim sürekli olarak suyunu değiştirdim ve yaşamalarına devam ettirdim. İzine ayrıldığım içinde çok pişman oldum maalesef. 🙁 Sarıkanatların hepsini el oltası ile aldım. Artık bu saatten sonra ne olta alırım nede başka bir şey dünyanın parasını verdik ama ne hikmetse balık alamadık. Balıkta olan herkese rastgele.
(NOT: Levrek mevsimi hakkında da bilgi almak istiyorum sizden bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.)
deniz kurudu üstad. kaç gündür tık yok.