Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasandh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
634.jpg

2017 Kışı Şile Dip ağlarıyla çupra elimdeki küçük olanı kışın yüzlerce çıktı ama eski yıllardada bizim arkadaşlar ağla yakaladıkları oluyodu uzun yıllardır Karadenizde varda daha yeni farkına varıldı.On sene önce arkadaşımın gece yakamozda sardığı voli ağlarından lüfer kofana,levrekle karışık sekiz parça üçer dörder kiloluk çupraları görmüştüm.Yani karadenizde var.Birbuçuk kiloluğunu mantar zokalı lüfer avında gece arkadaşım yanımda çekmişti.

O kadar takip ediyorum, bakıyorum kimseler samsun ordu civarı yazmıyor 🙂 2 hafta memleketim Fatsadayım, yok mu bu aralar av bilgisi olan?

Geçen hafta aklimanda yakalayanlarda oldu. Ara ara uskumru geliyor diyende var ama gözümle görmedim
Cuma ve cumartesi akşamı açıklardan alındı diye haberi geldi. Geçen hafta aklimanda akşam suyunda istavritle karışık palamut alındı, ertesi gün sabah suyunda ve akşam suyunda gene alanlar oldu. Yani yavaş yavaş başlıyor inşallah.
Abi Gerze ile Yakakent arasında kaliteli meralar var özellikle levrek çok çıkıyor.
İşte ben o meraları çok merak ediyorum ama gelmek nasip olmadı bir türlü. Ayancık meralarını gezmekten dışarı çıkamadık henüz.

rize-samsun hattından hala lüfer familyası haberleri henüz gelmedi.sosyal medyada da yok.sarkma olacak herhalde bu sene biraz.
samsun yakakent civarından levrek alan var. sosyal medyada genelde aynı kişiler levrek avlıyorlar ve paylaşıyor.bakıldığı zaman adam her gittiğinde levrek avlıyor zannediliyor ancak kimbilir kaç avda o bir tane levrek denk geliyor.şu lüfergiller başlasın zaten kimsenin gözü levrek filan görmez.ayağının dibinde lüfergil çıkarken zannetmiyorum 100 km yapıp yakakente gitsin

bu sene dogu karadeniz kiyilari kisir gecti 10 na yakin av yapma firsatim oldu levrek hic denk gelmedi tasliklarda bol bol iskorpit var 10 tane vurustan 7 si iskorpit

merhaba arkadaslar bayramda karasuda olacagım karasu hakkında bılgı verebılecek arkadas varmı ?

Back