Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasandh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tek tük diyeyim alanlar var ama çok ama çok seyrek gelecek günler ne gösterir bilemem ama dişli lüfer az gibi yaprak çinekopta az ve zamanına göre ufak yani geç tutan tohum onunda iri çinekop veya sarıkanat olarak yansıması biraz zor
Geçen sene ağustos ayında lrf ile istavrit avlarken bol bol defne yaprak geliyordu. Fotoğraf çektikten sonra suya iade ediyorduk. Bu sene 1 tane bile denk gelmedi. Acaba uskumru bolluğu lüfer azlığından mı kaynaklanıyor?

Yok yok dökülen havyarın deniz ortamıyla orantılı olarak tam tutmaması veya tutsa bile geç dökülen havyarın tutması sonucunda yavru balık boylarının küçük kalması ve sayıca az olmasına sebep oluyo yani fındık buğday rekoltesi nasıl mevsim şartlarının doğru orantılı gitmesiyle berekete kavuşuyorsa balıktada durum ondan farksız.Bir yıl bir yılı tutmuyor.Yavru yaprak çinekop Karadenizde azda olsa var denizde dalıp balık avı yapan arkadaşlar sürüler halinde gördüklerini söylüyolar ma boylar çok ufak zamanına göre küçük yani geç tutan tohum olmuş palamutta aynı durumda yok değil azda olsa var ama bereket oranı geçen seneye göre düşük.

Yok yok dökülen havyarın deniz ortamıyla orantılı olarak tam tutmaması veya tutsa bile geç dökülen havyarın tutması sonucunda yavru balık boylarının küçük kalması ve sayıca az olmasına sebep oluyo yani fındık buğday rekoltesi nasıl mevsim şartlarının doğru orantılı gitmesiyle berekete kavuşuyorsa balıktada durum ondan farksız.Bir yıl bir yılı tutmuyor.Yavru yaprak çinekop Karadenizde azda olsa var denizde dalıp balık avı yapan arkadaşlar sürüler halinde gördüklerini söylüyolar ma boylar çok ufak zamanına göre küçük yani geç tutan tohum olmuş palamutta aynı durumda yok değil azda olsa var ama bereket oranı geçen seneye göre düşük.
Bu sene balık geç kaldığından dolayı boğazdan çıkışta doğu karadenize doğru yönelmeyipte batıya doğru bulgaristan romanya yönüne doğru gitmiş olma ihtimali varmıdır. Yani orta ve doğu karadeniz av vermeyip bulgaristan üzerinden boğaza aniden girişip yapıp yinede bereketli bi sezon geçirme ihtimali olabilirmi daha önce böyle birşey yaşandımı bilginiz varmı ?

Valla denize kimsenin aklı tecrübesi yetmez ama önsezi birazda birikim ve bazı sinyalleri değerlendirerek konuşuyoruz .Bazen bizim Karadenizde çok az av veren lüfer dediğin gibi havaların soğumasıyla bir anda boğaza giriyo ve her şekilde üç beş gün avlanılıyo sonra bize dönüp"HANİ LÜFER YOK DİYODUNUZ," diyolarÇok göreceli bi durum.Ama gerçek olan her zaman Perşembenin gelişi Çarşambadan belli oluyo.Rastgelsin

Raşo dayı dediğinizde haklısınız. Meyve ağaçları bile bir sene az diğer sene bol mahsül veriyor. İlginç olan henüz yavruların büyüyememiş olması.

Cumartesi gününden beri samsundayım.Sabah-akşam suyu devamlı balığa gittim.ne yazık ki dişlinin d'Sİ yok.konuştuğum kimsede alındığına şahit olmamış.istavrit de yok.bazen tek tük çıkıyor.2-3 gün şiddetli yağmur gösteriyor.arkasından umarım balık yapar.şimdilik haberler kötü.2 hafta daha buradayım.gelişmeleri aktaracağım.

Cumartesi gününden beri samsundayım.Sabah-akşam suyu devamlı balığa gittim.ne yazık ki dişlinin d'Sİ yok.konuştuğum kimsede alındığına şahit olmamış.istavrit de yok.bazen tek tük çıkıyor.2-3 gün şiddetli yağmur gösteriyor.arkasından umarım balık yapar.şimdilik haberler kötü.2 hafta daha buradayım.gelişmeleri aktaracağım.
Ben de 2 gün zonguldak arasından sonra kocaaliye döndüm. Zonguldak dere ağzında sabah akşam dişli denedim ama maalesef. Fakat akşam ezanı saatinde gidebildiğim merada arkadaş bir tane kaçırdığını söyledi. Şuan kocaalideyim denize yaklaşılmıyor bile. İçerlerde ufak tefek kasnalar tutuyorum keyfine. Umarım bayrama aksiyon gelir

Bu sene balık geç kaldığından dolayı boğazdan çıkışta doğu karadenize doğru yönelmeyipte batıya doğru bulgaristan romanya yönüne doğru gitmiş olma ihtimali varmıdır. Yani orta ve doğu karadeniz av vermeyip bulgaristan üzerinden boğaza aniden girişip yapıp yinede bereketli bi sezon geçirme ihtimali olabilirmi daha önce böyle birşey yaşandımı bilginiz varmı ?
Marmaradan bu yaz boyu lüfer haberleri geldi hatta video şeklinde bizim forumlardada gördük.Suların soğukluğu yada bahar mevsiminin kış gibi gitmesi balığın Karadeniz yada doğu karadeniz yolculuğunu etkilemiş olabilir Tercih olarak batı Karadeniz ve Bulgaristan Romanya kıyılarında kaldıysa erken Karadenizi terk eder bi kaç gün bi Lüfercilik olur sonra yallah.Boğazı ve boğaz ağzını besleyecek sürülerin doğudanda gelmesi gerekiyo o zaman ekim kasım aylarındada lüfercilik oluyo eğer doğuda lüfer olayı kötüyse o zaman çok fazla bi şey beklememek gerek.Benim şahsen bu sene çok bi beklentim yok Şilede tek tük yemli alanlar oldu fakat 250 300 gram ebatlarında porsiyonluk bile sayılmayacak boyuttalar.Çinekop olayıda iç açıcı değil.Bekleyip görecez.

Marmaradan bu yaz boyu lüfer haberleri geldi hatta video şeklinde bizim forumlardada gördük.Suların soğukluğu yada bahar mevsiminin kış gibi gitmesi balığın Karadeniz yada doğu karadeniz yolculuğunu etkilemiş olabilir Tercih olarak batı Karadeniz ve Bulgaristan Romanya kıyılarında kaldıysa erken Karadenizi terk eder bi kaç gün bi Lüfercilik olur sonra yallah.Boğazı ve boğaz ağzını besleyecek sürülerin doğudanda gelmesi gerekiyo o zaman ekim kasım aylarındada lüfercilik oluyo eğer doğuda lüfer olayı kötüyse o zaman çok fazla bi şey beklememek gerek.Benim şahsen bu sene çok bi beklentim yok Şilede tek tük yemli alanlar oldu fakat 250 300 gram ebatlarında porsiyonluk bile sayılmayacak boyuttalar.Çinekop olayıda iç açıcı değil.Bekleyip görecez.
Zaten benim merakım boğaz ve marmara içindeki lüfer durumu ne olur. Karadenizde av yapmıyorum sadece oradaki durumlardan boğaz ve marmara nasıl etkilenir onu merak ediyordum cevabımı aldım. Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim.

Karadenizdeki lüfer rezervi konusunda bu sene hiç bi bilgi gelmedi gelende olumsuz Geçen yıl 30 Ağustos itibariyle aldığım lüfer sayısı 4 günde 26 idi.Yaklaşık 400-500 gramlık balıklardı.Bu sene daha vuruş alamadım.Ben bizim kamışların ucunu depremi ölçen Sismoğrafya aletine benzetirim.Ne kadar çok sallanırsa o kadar rezerv var bereket var anlamında.valla bu sene ne sarsıntı nede sallantı var EEE bu da denizdeki rezerv ve bereketin en büyük ölçekli göstergesi.Bekleyip görecez 15-20 güne herşey netleşir.

Back