Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasandh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fisher 81 dediklerinde sende haklısın ama eğer dikkat ederseniz cumlemde sıcak geldi bana diyerek sadece kendi düşüncemi belirttim sıcaklığı kesin olarak ve net bir dille belirtmedim ayrıca dediğin dışarısı soğuk o yüzden deniz sıcak gelmiştir cümlemizin haklılık payı var. Ama ben sadece bunca yıllık tecrubelerime dayanarak tekrar söylüyorum deniz suyu balıkları elime aldıkça sıcak geldi bana. Ayrıca hava durumuna göre söylenen deniz suyu sıcaklıkları çoğunlukla tutmuyor. Ayrıca size birazdan buradan gerçek ve güncel şıcaklığı ni iş yerim den dolayi size aktaracağım.
Saygılarımla

İşim gereği deniz suyunu soğutmada kullandığımız için güncel deniz suyu sıcaklığı şuanda 15-16 derece dir. Umarım bu sıcaklık benim dediğimi destekler. Hava durumlarında ki deniz suyu sıcaklığı çok değişkendir. Ben sadece tecrübe ederek konustum. Saygılarımla

Teşekkürler. Yazdığım yazı tartışma amaçlı ya da sadece sizi hedefleyerek yazılmış bir yazı değil yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
Su sıcaklığını geçen sezon da meteorolojinin sitesi üzerinden takip ettim bu sezon da aylardır aynı site üzerinden takip ediyorum. Yani bu tahmini değerler gerçek değerlerle tutarlı olmasa da en azından kendi içinde önceki sezonla bir tutarlılığı vardır diye düşünüyorum. Ki sizin söylediğiniz değerlerle de tahmin değerleri aşağı yukarı örtüşüyor. Geçen sene Ekim ayında 18 derecelerde çok güzel avlar yaptık ve Kasımdan sonra sezon bitmişti. Ve dahası kış kapıda, yükseklere kar yağdı yağacak... O zaman su daha da soğuyacak. Ama maalesef, su biraz daha soğursa balık olabileceğini ümit edenler var hala.

O kadar çok sık duyuyorum ki bu "su hala sıcak" sözünü. Ve önceki sezonlarda çok daha yüksek sıcaklıklarda çok güzel avlar yapabilirken bu sezon balığın olmayışını su sıcaklığına bağlayanları gördükçe de anlam veremiyorum haliyle. Tabi siz balığın olmayışına sebep göstermemişsiniz su sıcaklığını sadece düşüncenizi paylaşmışsınız ve sizin de dediğiniz gibi su "size" sıcak gelmiş. Acaba balığa göre de öyle mi, onu da bilmek lazım. Saygılar, rastgele...

Teşekkürler biz zaten tartışma yapmıyoruz ki ben sadece doğru ve gerçek olanı anlatmaya çalıştım. Dün gece zokada İdim bayağı güzel dişli aldık ondan önceki gece ben nöbette İdim o zaman da almışlar dişli yani bütün bunları bir araya getirip olusturdugum denkleme göre kendi fikrimi belirtiyorum emin olun bu havadan sonra ben çok inanıyorum dişlinin gozukecegine. Geçen sene palamut öyle boldu ki bu sene yoktu olanlarda çingene palamutu idi yani bir sene çok olan balık bidaha ki sene olmayabiliyor. Bu sene acayip bir denge var istavrit bile küçücük genelde neyse saygılar sunarak disliyi takip et derim bu havadan sonra bol ve hayırlı avlar dilerim.

Teşekkürler biz zaten tartışma yapmıyoruz ki ben sadece doğru ve gerçek olanı anlatmaya çalıştım. Dün gece zokada İdim bayağı güzel dişli aldık ondan önceki gece ben nöbette İdim o zaman da almışlar dişli yani bütün bunları bir araya getirip olusturdugum denkleme göre kendi fikrimi belirtiyorum emin olun bu havadan sonra ben çok inanıyorum dişlinin gozukecegine. Geçen sene palamut öyle boldu ki bu sene yoktu olanlarda çingene palamutu idi yani bir sene çok olan balık bidaha ki sene olmayabiliyor. Bu sene acayip bir denge var istavrit bile küçücük genelde neyse saygılar sunarak disliyi takip et derim bu havadan sonra bol ve hayırlı avlar dilerim.

Evet bu sezon palamut da hayal kırıklığı oldu. Geçen sene çok boldu, neredeyse toriğe yakın boyları 5-6 liradan almıştım tanesini.
Lüfer cinsinden çok bir ümidim kalmadı. Yakın zamanda orta Karadeniz illerinde uzun olta ile alınmış çok lüfer gördüm, onlar illa ki geçecek. Ama açıktan ama kıyıdan.. Çevre ilçelerde illerde olabilir belki ama Akçakoca'nın 12'ye kadar düşen su sıcaklığı benim içimi kararttı. Yine arada kontrol ederim tabi teşrif ederse tutarız 😀 Ama havadan sonra levreği takip etmem gerek benim ulaşabilirsem kendisine 🙂

Nasip ise bende ilk denemelerimi yapacağım inşallah spin işine hiç bulasmamistim ama bu sefer bakacağım inşallah bundan en az 20 sene önce aldığım 2 adet yozuri rapalalarimi buldum evde onlar ziyan olmasın diye bakacağım inşallah ya nasip diyelim sizede verimli avlar dilerim.

25.11.2017 Akçakoca mendirek raporu; saat 16 dan 19 a kadar 10 tane istavrit (boylar halen kızartmalık değil) diğer yandan dişliden akşam suyunda ne spinde nede yemlide vuruş, yok oğlu yok. Bu vakitten sonra gelecek dişlide anca insanıbeklerken hasta eder. Herkese rastgelsin.

25.11.2017 Akçakoca mendirek raporu; saat 16 dan 19 a kadar 10 tane istavrit (boylar halen kızartmalık değil) diğer yandan dişliden akşam suyunda ne spinde nede yemlide vuruş, yok oğlu yok. Bu vakitten sonra gelecek dişlide anca insanıbeklerken hasta eder. Herkese rastgelsin.

Kurudu Karadeniz kurudu.. Hele bizim Akçakoca kurak çöle döndü desek yeridir 🙂
Eşkina yok, iskorpit neredeyse yok gibi, liman içi kefalci amcalarda da bir şey yok. Kalkan yok, çok iyi kalkan meralarından bile boş dönenler oluyor. İstavrit ara sıra tek tük kendini gösteriyor. Bu sene nadiren bol olduğu günler olmuştur. Lüfer zaten hiç olmadı. Bir kısım limit üstü ve çoğu limit altı çinekop geldi nadiren. Açıkta da yaprak katliamı yapılıyor. Yani zaten balık kurumuş, ne yapıp edip iyice kökünü kurutalım diye uğraşıyorlar sanki...

Çinekopun kilosu 40 lira tezgahlarda. Bu rakamı son 3 senedir tuzlu su balıkçılığı yaptığım sürede de ondan önce de çok uzun süredir görmemiştim.

Bu aslında çok büyük bir sorun ama pek gündeme gelmiyor. Ha bana bir şey olmaz, deliler gibi levrek peşinde koştururum, veya illa ki oyalanacak bir şey bulurum da bunlar kendi ayaklarına sıktıklarının farkında değiller. Ama bunu idrak edecek kafa yok adamlarda. Yavruyu tutma, büyüsün, üresin, bollaşsın, lüfer olarak tut hem daha fazla kazan, hem balığa zarar verme...

Millet alışmış zaten "Eskiden şöyle balık çıkardı böyle balık çıkardı, şunları şunları tutardık" masallarını dinleyerek büyümeye. Aynı zihniyetle de devam ediliyor. Biz "Karadeniz'de orkinos tutardık, şöyle kalkanlar tutardık, böyle akyalar olurdu" laflarını duyduk. Sonraki jenerasyon "Şöyle lüfer tutardık, böyle yem yetiştiremezdik" hikayelerini dinleyecek belki. Hatta bir sonraki jenerasyona o hikaye bile kalamayacak onlar da kaya balığı ve kefal hikayeleriyle idare edecek artık...

Haziran civarı yaptığımız güzel eşkina avları ve sonrasında denk getirdiğimiz levrekler oldu neyse ki :uzgnm:

3 aralık 2017 itibari ile karacaköy evcik plajı çok bereketsizdi.

Ben at çek yaptım hiçbir şey çıkmadı, orada sabahtan beri kalkana atan üstatlarda hiçbir şey yakalayamadıklarını söylüyordu bir usta yavru kalkan yakaladı onu da saldı kısaca yalıköy evcik civarı şu aralar bereketsiz.

Back