semmelweis
Daimi Üye
Ben kasım 20 gibi sonlandırdım kalkan avını..bu balığın peşindeyseniz ideal sezonu ekimin ilk haftasından kasımın son haftasına kadar keyifle avlanırsınız.. sonra aniden kayboluyor...benimkisi uzun yılların tecrübesi..
Ayrıca kalkan avında iki husus çok önemli...deniz sakinde kumluk burunlar çok iyi av verir..deniz çırpıntılıysa iki burun arasında kalan daha derince kısımlar iyi av verir...

Kalkan hindi,solucan ve tavuktan kokmuş istavrite kadar her yeme atlar ama taze yarım istavrit veya taze bütün kıraça kullanırsanız başarı oranı çok artıyor..

Slm Cüneyt , en verimli hangi zamanda oluyor ben mart ortasından sonra deneye düşünüyorum.Sezon geçti artık....ilkbaharda büyük kalkanlar yumurtlamak için kıyıya gelirler...yumurta döktükten sonra yeme saldırırlar...ama unutmamamız gereken bir şey var ki o da 15 nisanda kalkan balığı av yasağı başlar...yasaklara uymak lazım yoksa sonunda balıksız kalan gene biz oluruz..
Marmara da denk geliyor diyorlar Serdar ama Karadeniz kadar verimli olmuyormuş.Karadeniz kıyıları hariç avlak var mı kalkan için marmarada fln?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi