Karadeniz Somonu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mardek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Biz alıyoruz hem fiyatı uygun, hem de lezzeti çok iyi, çocuklar bayılıyor. Norveç somonu 80TL, Karadeniz Somonu 30TL. tanesi 1.3-1.4 kilo falan olanları iyi. Geçen hafta aldım kılçıksız fleto çıkarıyorlar. Galeta ununa bulayarak fırında yaptım muhteşem oldu tavsiye ederim.

Biz alıyoruz hem fiyatı uygun, hem de lezzeti çok iyi, çocuklar bayılıyor. Norveç somonu 80TL, Karadeniz Somonu 30TL. tanesi 1.3-1.4 kilo falan olanları iyi. Geçen hafta aldım kılçıksız fleto çıkarıyorlar. Galeta ununa bulayarak fırında yaptım muhteşem oldu tavsiye ederim.

Yekta Bey sizin orada fiyat uygunmuş gerçekten. Ben yaklaşık 1 ay önce falan sordum en son, norveç 85, karadeniz 50 dedi. Bu son soğuk/olumsuz havalardan sonra fiyat ne olmuştur bilemiyorum 🙂

Yekta Bey sizin orada fiyat uygunmuş gerçekten. Ben yaklaşık 1 ay önce falan sordum en son, norveç 85, karadeniz 50 dedi. Bu son soğuk/olumsuz havalardan sonra fiyat ne olmuştur bilemiyorum 🙂
Dün de baktım aynı fiyattı, İstavrit aldım 20TL ya çok güzeldi. Çinekop 40 sarıkanat 50TL idi. Yer Kartal/İst.

Bu alanda ihtisas yapmış kişiler "Norveç somonu yemeyin, yedirmeyin." diyorlar.
Peki neden?
Efendim çünkü balığın eti daha çok kırmızı-pembemsi olsun diye bu balıkları kimyasal pigment içeren, insan sağlığına zararlı yemler ile besliyorlar.
Aynı zamanda bir çok doğa ve çevre bilimci bu balıkların Norveç'te yetistirildikleri çiftliklerde toksin oranından dolayı bu baliklarda kanser riski 5 kat daha fazlaymis başka yerlerdeki çiftlik balıklarına göre.

Dikkat ediniz efendim, Karadeniz Somonu İn; Norveç Somonu Out. Hem Norveç somonu çok daha pahalı ne gerek var!!!

Daha önce TV'de bir programdada görmüştüm kanserojen madde içeren 10 yiyecek arasında çiftliklerde yetişen somon balığınında olduğunu söylemişlerdi kanserojen maddeye sebeb olan şey ise balıklara verilen antibiyotikmiş daha sonra internet haberlerindede somon balığını bu listede gördüm, piyasada satılan Norveç somonlarıda mağlum çiftlik balığı (link)

@Apathetic konu dışı ama profilde Akçakoca yazdığı için soruyorum Ankara ya en yakın yerlerden ... Günü birlik gelsek bu zamanlarda tavsiyeniz nere olur ne yemli mi spin mi denemeliyiz
Denizde canli yok, balik icin gelirseniz buyuk ihtimal bisey yakalayamazsiniz.. gunu birlik gezmeye gelirseniz daha cok keyif alirsiniz 🙂

Back