karadeniz somonu balık sezonu kapalıyken ben de arada alıyorum gerçekten lezzetli ve yağlı bir balık. biz ızgarasını yapıyoruz.
Ben fleto çıkararak bir yarısını fümelemek istiyorum, diğer tarafını da mutemelen mangal 🙂
karadeniz somonu balık sezonu kapalıyken ben de arada alıyorum gerçekten lezzetli ve yağlı bir balık. biz ızgarasını yapıyoruz.
Bulut marifetiyle karadenize yağıyorlardır🙂Somon balığının atlas okyanusundan karadenize , hele hele bizim boğaz gırgırlarından kaçıp geçebilmesi için denizaltına binip gelmesi lazım 😀
Biz alıyoruz hem fiyatı uygun, hem de lezzeti çok iyi, çocuklar bayılıyor. Norveç somonu 80TL, Karadeniz Somonu 30TL. tanesi 1.3-1.4 kilo falan olanları iyi. Geçen hafta aldım kılçıksız fleto çıkarıyorlar. Galeta ununa bulayarak fırında yaptım muhteşem oldu tavsiye ederim.
Dün de baktım aynı fiyattı, İstavrit aldım 20TL ya çok güzeldi. Çinekop 40 sarıkanat 50TL idi. Yer Kartal/İst.Yekta Bey sizin orada fiyat uygunmuş gerçekten. Ben yaklaşık 1 ay önce falan sordum en son, norveç 85, karadeniz 50 dedi. Bu son soğuk/olumsuz havalardan sonra fiyat ne olmuştur bilemiyorum 🙂
Denizde canli yok, balik icin gelirseniz buyuk ihtimal bisey yakalayamazsiniz.. gunu birlik gezmeye gelirseniz daha cok keyif alirsiniz 🙂@Apathetic konu dışı ama profilde Akçakoca yazdığı için soruyorum Ankara ya en yakın yerlerden ... Günü birlik gelsek bu zamanlarda tavsiyeniz nere olur ne yemli mi spin mi denemeliyiz