Kefal hakkında

Varrrrrrrrr Ahmetde var,bir ara boldu geçen uğradığımda Renk seçeneği azalmışdı ama yine var yıldız balıkçılık Ahmet bey üsküdar.
hım hangi marka acaba ben ahmette görmedim. bakındım bayağı sonra seafari store a gittim arkadaşımın yeri zaten ordan duo aldım 50 tl verip 🙂 hatta 2 tane aldım bir tanesini kalama ayarı yapmadığım için balığa kaptırdım. balık taşa girdi çıkartırken koptu içim acıdı 🙁 ya iri bir eşkina ya da iskorpite kurban verdim sahteyi.

hım hangi marka acaba ben ahmette görmedim. bakındım bayağı sonra seafari store a gittim arkadaşımın yeri zaten ordan duo aldım 50 tl verip 🙂 hatta 2 tane aldım bir tanesini kalama ayarı yapmadığım için balığa kaptırdım. balık taşa girdi çıkartırken koptu içim acıdı 🙁 ya iri bir eşkina ya da iskorpite kurban verdim sahteyi.

MArkasını anımsamıyorum en son uğradığımda tezgahın üstünde birkaç parça var idi sen ona tetraworks 48 muadilde o anlar 🙂

MArkasını anımsamıyorum en son uğradığımda tezgahın üstünde birkaç parça var idi sen ona tetraworks 48 muadilde o anlar 🙂
bir ara inersem üsküdara sorayım. aslında evime yakın yürüme mesafesi diyebilirim ama iş çıkışı genelde yetişemiyorum. Ahmet sağolsun bir çok üründe güzel iskonto yapıyor.

ben tekne ile çipura avındayken istavrit leşi ile kiloluk kefal geldiği olmuştu bir keresinde ama özel olarak hiç kefale atmadım ki kıyıdan da kefale atmak istiyorum bu aralar sanırım peynir suyu ve ekmek ile deniyicem

Ne kefaldir arkadas hangi balik tutan orta yaş ustu amcalara danissam en cok kefalden bahsediyor...mera tavsiyesi istiyorum veriyor e oraya boklu dere akiyor diyorum iste orada kefal var diyor🙂)) bu balikta kokorec tarzi bi durum mu var anlamadim.. Lezzetli mi bu kAdar muptelasi olacak kadar acaba?!

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne kefaldir arkadas hangi balik tutan orta yaş ustu amcalara danissam en cok kefalden bahsediyor...mera tavsiyesi istiyorum veriyor e oraya boklu dere akiyor diyorum iste orada kefal var diyor🙂)) bu balikta kokorec tarzi bi durum mu var anlamadim.. Lezzetli mi bu kAdar muptelasi olacak kadar acaba?!

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kefal galiba saatlerce kamış sallayıp tek balık bile alamadan eve dönmek istemeyenlerin balığı 🙂 Çünkü bol ve illa ki tutuyorsun. Ama bir lüferde öyle olmuyor. Ya da bir sene peşinde koştursan da levrek göremeyebiliyorsun. Orta yaş ve üstü abiler amcaların keyif yapması için bire bir. Yalan yok ben de lüfer cinsi komple boğaza aktıktan sonra mecburen arada bu balıkla vakit geçiriyorum 🙂

Lezzetine gelince limon sirke vb işlemlerle marine edildiğinde gayet de gideri oluyor aslında 😀 Hatta son yediğim kefal çok güzeldi, tuz, zeytinyağı, limon ve ince soğan dilimleri ile marine edip unlamadan direk kızgın tavaya atmıştım.

İçindeki siyah zar tabakasından dolayı kimse sıcak bakmıyor. Tabi hoş görüntü olmuyor temizlerken ama yine de o kadar aşağılanacak bir balık değil. Tabi Kardeniz'deki kefaller için konuşuyorum ben.
Liman bölgeleri harici daha temiz ya da açık sulardaki kefallerin daha temiz ve lezzetli olduğu söylenir. Beslenme alışkanlığından dolayı içinde bu görüntü oluşuyor. Ama fare de dahil ne bulursa mideye indiren Levreğe paşa deyip el üstünde tutuyoruz 😛

Kefal yakalamasi en keyifli balıklardan.. Özellikle tatlisu kefali..

Bir kaç kere vakit geçirmek için beşiktaş iskele bölgesinden tuttum. Yakalaması keyif veriyor. Orada duran diğer kefalcilere hediye ediyorum. Oğlumla gittiğimde mutlaka yanıma kıbrıs takım alırım. Çocuk görsün eğlensin diye. Ama lezzetini beğenmiyorum. Eve getirip uğraşmam.

Back