Kefal hakkında

OMER77

Aktif Üye
Tepki
79
Ödül
38
Abiler s.a cümletten deli gibi bakındım konulara ama gözüme çarpmadı kefalle ilgili bir kaç sorum var öncelikle kefali yemlemek için makarna mı kullanmalıyım balık toplansın diye? Yem olarak kurt nerden bulabilirim tahminim galata köprüsünde var ama ben cumartesi alıp pazar gitmeyi planlıyorum kurtlae bozulurmu birde kefal başka ne yer? Avlanacağım yer kireçburnu yada arnavutköy Herkese teşekkürler

Toplamak için ekmek içi. Avlamak için çarpma kullanabilirsin.
Abim 3 olta birden bırakıcam suya birinde kıbrıs olucak diğer ikisinde normal yemli 11 no 3iğneli takım yani yazın başında sapık bi dayı gördüm hamsiyle kefal yakalıyordu 😀 o yüzden soruyorum alternatif yemler nelerdir diye 😀

kefal için ekmek, ciğer, kullanabilirsin. en bilindik yöntem Kıbrıs takımı ile avlanmak. kefal hayatımda bir kere yakaladım eve getirdim ayıklarken dahi midem bulandı bir daha da yakalasam da eve getirmedim saldım. yiyenler var, beğenenler var çeşitli yöntemlerle pişirenler var. ama ben kesinlikle evime sokmam. ama yakalaması zevkli. benim o zaman yakaladıklarım kiloluktu.
üsküdarda eskiden sahilde balıkçılar vardı ayıklanan balıkların iç organları suya giderdi. tam onların arkasında avlanmıştım ve hayatımda gördüğüm en iri kefaller oradaydı. kefali sahteyle de yakalayanlar var. özellikle duo tetra Works toto42 ve toto48 zebra glow bu iş için ideal. youtube de videosu var bende kendime aldım henüz deneme fırsatım olmadı. LRF ile zevkli gözüküyor.

An
kefal için ekmek, ciğer, kullanabilirsin. en bilindik yöntem Kıbrıs takımı ile avlanmak. kefal hayatımda bir kere yakaladım eve getirdim ayıklarken dahi midem bulandı bir daha da yakalasam da eve getirmedim saldım. yiyenler var, beğenenler var çeşitli yöntemlerle pişirenler var. ama ben kesinlikle evime sokmam. ama yakalaması zevkli. benim o zaman yakaladıklarım kiloluktu.
üsküdarda eskiden sahilde balıkçılar vardı ayıklanan balıkların iç organları suya giderdi. tam onların arkasında avlanmıştım ve hayatımda gördüğüm en iri kefaller oradaydı. kefali sahteyle de yakalayanlar var. özellikle duo tetra Works toto42 ve toto48 zebra glow bu iş için ideal. youtube de videosu var bende kendime aldım henüz deneme fırsatım olmadı. LRF ile zevkli gözüküyor.
abi benim avlandığım mera öyle sığ bir yer değil var 15 20 metre yani balığı göremiyorsun balık ciğerini bende duydum özellikle mezgit ciğerini ama nerden bulucam abi bir zaman bu boru kurdu filan cok güzel alıyor dediylerdide bu neyin nesidir nerden bulurum bilmiyorum belki bilen biri vardır dedim

Ben kendime bu balığı yakıştırıyorum abi biz zenginmiyiz lüfer yiyelim senin gibi 😀
Ömer ben çok kefal yedim haberin olsun 🙂

mesela tuttuğum kefallerin bazılarının içinden çamur çıkarsa çöpe atıyorum yada kediye veriyorum ama kefalı temiz yerden tutman gerekiyor geri kalan ise mideye lezzetli balık kefal

Ömer ben çok kefal yedim haberin olsun 🙂

mesela tuttuğum kefallerin bazılarının içinden çamur çıkarsa çöpe atıyorum yada kediye veriyorum ama kefalı temiz yerden tutman gerekiyor geri kalan ise mideye lezzetli balık kefal
Olurmu öyle be ne kadar pis olursa o kadar lezzetli olur 😀 bunu şey gibi düşün hani bazı pis kebapçılar vardır pis olduğunu bilirsin ama cok lezzetli geldiği için yinede yersin xD

Back