Kefal hakkında

Çok nadirde olsa kefal avlarım. Tutması keyiflidir ama yeme konusuna gelince tercih meselesidir saygı duyarım. Tekirdağ'da kefal yakalayanların yaptığı bir yöntem ise palamut zamanı balıkçıda biriken palamut iç organlarını ciğer vs toplarlar. Yaklaşık bir kova ciğerleri ayrılmış iç organları avlanacakları yere dökerler. Daha sonra kurşunsuz yada ufak yaprak kurşunlu sinek iğneye yine palamutun ciğerini ufak ufak takıp yemledikleri bölgeden kefali yakalarlar. Aynı yöntemi herhangi bir balık artığı ile yapabilirsiniz illaki palamut olması gerekmiyor. Diğer bir yöntemde zaten bildiğiniz Kıbrıs takımı. Ayrıca kefali toplamak için denize peynir atanlara da denk geldim ama şahsen denemedim.

Son düzenleme:
Çok nadirde olsa kefal avlarım. Tutması keyiflidir ama yeme konusuna gelince tercih meselesidir saygı duyarım. Tekirdağ'da kefal yakalayanların yaptığı bir yöntem ise palamut zamanı balıkçıda biriken palamut iç organlarını ciğer vs toplarlar. Yaklaşık bir kova ciğerleri ayrılmış iç organları avlanacakları yere dökerler. Daha sonra kurşunsuz yada ufak yaprak kurşunlu sinek iğneye yine palamutun ciğerini ufak ufak takıp yemledikleri bölgeden kefali yakalarlar. Aynı yöntemi herhangi bir balık artığı ile yapabilirsiniz illaki palamut olması gerekmiyor. Diğer bir yöntemde zaten bildiğiniz Kıbrıs takımı. Ayrıca kefali toplamak için denize peynir atanlara da denk geldim ama şahsen denemedim.
Peynir ilginçmiş bak abi 😀

kardeşim benim kefal avını çok severim en zevk aldığım avlardan biridir. beniim tarzım bir mera belirlerim kefal için 2 kıbrıs atarım bir tane de hafif atarlı kamış alıtım 3-5gr atanlar var hafif onlardan al bitane ve ucuna bir mantar ve altına fırdöndü ucuna iki iğne ama olay orada çok kritik kefal alır yemi gider mantar batınca kesin tepki verip çekmen gerek çok heycanlıdır sert tasma alman gerekiyor bu action benim çok hoşuma gidiyor yani bu olta sistemi ile asla balık oltaya takılmıyor sen yakalıyorsun.
saygılar.

bide balık toplamak benim şimdiye kadar yapmadığım birşey balık nerdeyse oraya atarım 🙂

Ekmeği peynir suyuna batırıp avlanırsan daha verimli olur. peynire de çok geliyor doğru.
Canını yidiim 😀 o peynir suyu dediğin hani hazır plastik kutulu peynirlerin içinde su mu? Eğer oysa ben eminönündeki peynircilerden damacanayla alırım beleş beleş 😀

Back