Kefal hakkında

Olurmu öyle be ne kadar pis olursa o kadar lezzetli olur 😀 bunu şey gibi düşün hani bazı pis kebapçılar vardır pis olduğunu bilirsin ama cok lezzetli geldiği için yinede yersin xD
tamam Ömer sana o zaman mera vereyim kadıköy eski et balık kurumu olduğu yerde kefela at eminim çok lezzetli olacak senin için 😀

An
abi benim avlandığım mera öyle sığ bir yer değil var 15 20 metre yani balığı göremiyorsun balık ciğerini bende duydum özellikle mezgit ciğerini ama nerden bulucam abi bir zaman bu boru kurdu filan cok güzel alıyor dediylerdide bu neyin nesidir nerden bulurum bilmiyorum belki bilen biri vardır dedim
Boru kurdu üsküdarda var galiba satan yer ama boru kurdunu bence kefale harcama, ekmek içi balık organı en ideal yem diye düşünüyorum. ayrıca deneyen var mı bilmiyorum ama berkley in kokulu kurtları var silikon. aromasından dolayı güzel balık aldığını söylüyorlar. denemek lazım diye düşünüyorum. birde kefali çapariyle yakalayan görmüştüm. kefal için özel bir çapari yapıyorlardı galatada. ama bence en güzel yem balık iç organları ya da tavuk ciğeri tabi bunlar atarken dağılabiliyor. iyi takmak lazım. hemen dibine sarkıtacaksan sıkıntı olmaz.

Ugrasmayin su kefalle ne tutulur ne yenebilir kokar elije alirsin sumuk gibidir sagliginiz acisindanda uygun degil marmara denizindeki tum agirmetalleri kefalin icinde bulabilirsiniz civa gibi

Ugrasmayin su kefalle ne tutulur ne yenebilir kokar elije alirsin sumuk gibidir sagliginiz acisindanda uygun degil marmara denizindeki tum agirmetalleri kefalin icinde bulabilirsiniz civa gibi
Midyedede var abi ben her yaz 100den fazla midye yiyorum henüz ölmedim 😀

ÇArpma ile avlanmak benim kanaatimce pek amatör balıkçılığa yakışmaz.

Zıpkınla avlanmak yakışıyor, kanca ile avlanmak yakışıyor da çarpma ile avlanmak niye yakışmıyor?
Sorun hayvanın yaralanma ihtimalinin yüksek olması mı?
Çapari ile çok sayıda balığın öldürülmesi sorun olmuyorda çarpma ile yaralanmaları mı sorun oluyor?
Ben çarpma ile avlanmıyorum (1-2 kez denedim yalan yok ama beceremedim) ama çarpmaya karşı böyle hassasiyetleri pek aklım almıyor açıkçası...
Hayvan yeme gelmiyorsa ve merada çok sayıda kefal var ise çarpmadan gayri alternatif yok maalesef.
Bir de serpme ağ ve zıpkın var tabi ama onlar için suya girmek gerekir.

Zıpkınla avlanmak yakışıyor, kanca ile avlanmak yakışıyor da çarpma ile avlanmak niye yakışmıyor?
Sorun hayvanın yaralanma ihtimalinin yüksek olması mı?
Çapari ile çok sayıda balığın öldürülmesi sorun olmuyorda çarpma ile yaralanmaları mı sorun oluyor?
Ben çarpma ile avlanmıyorum (1-2 kez denedim yalan yok ama beceremedim) ama çarpmaya karşı böyle hassasiyetleri pek aklım almıyor açıkçası...
Hayvan yeme gelmiyorsa ve merada çok sayıda kefal var ise çarpmadan gayri alternatif yok maalesef.
Bir de serpme ağ ve zıpkın var tabi ama onlar için suya girmek gerekir.
zıpkın ile avlanırken balığın boyutunu seçebiliyorsun, kanca dediğiniz herhalde iğne oluyor onunla avlanırkende küçük balığı az zarar görmüş bir şekilde geri suya iade etme şansınız da var ama çarpma yöntemi ile yakalanan balığın yaşama şansı çok az. siz göre amartör balıkçılığa uygunsa siz o şekilde avlanabilirsiniz ben kendi şahsi fikrimi söyledim. ha ben avlanmadım mı bu yöntemle geçmişte bende kulelide bu yöntemle bir keresinde zargana avı yaptım ama sonra baktım ki amatör balıkçılıkla alakası yok. çarpmaya parmak kadar balık ta geliyor tabi parçalanmış bir şekilde.

Son düzenleme:
zıpkın ile avlanırken balığın boyutunu seçebiliyorsun, kanca dediğiniz herhalde iğne oluyor onunla avlanırkende küçük balığı az zarar görmüş bir şekilde geri suya iade etme şansınız da var ama çarpma yöntemi ile yakalanan balığın yaşama şansı çok az. siz göre amartör balıkçılığa uygunsa siz o şekilde avlanabilirsiniz ben kendi şahsi fikrimi söyledim. ha ben avlanmadım mı bu yöntemle geçmişte bende kulelide bu yöntemle bir keresinde zargana avı yaptım ama sonra baktım ki amatör balıkçılıkla alakası yok. çarpmaya parmak kadar balık ta geliyor tabi parçalanmış bir şekilde.

Abi sana katılıyorum bu yaşıma kadar bir kez zargana avlamaya çarpma ile gittim ne var ne yoksa biçiyor suyun içinde tabi o esnada attığımız yer balık dolu oluyor

Back