Hortlatıyorum ama forumun bir yerinde bu bilgi olsun istiyorum. Bence 2310 tipi iğneler tek iğneyle kefal avcılığı için ideal. 2310 muadili olarak aratılıp güzel iğneler bulunabiliyor. Geçmişte youvella 1308 (2310 muadili) diye bir iğne almıştım, küçük olmasına rağmen 3 kilo gibi değerlere kadar anlamlı derecede açılmıyordu ve dikeni büyük olduğu için balığı bindirdikten sonra balık iğneden çok nadir çıkabiliyordu. Ayrıca defalarca kullanıma rağmen paslanmıyordu (bunu dezavantaj olarak değerlendirebiliriz).
O iğneden sonra kalın ama küçük sazan iğneleri, 1523 iğneler, envai çeşit çapari iğnesi falan denedim ancak hiç youvella 1308'den aldığım verimi alamadım. Açılma sorunu oluyor ve diken küçük olduğu için balık kaçıyor ya da iğne istenen sivriliği vermiyor.
Bugün 100'lük paketten "20 numara" sea horse SH10-2310 modeli siparişim elime geçti. Bu youvella 1308'den farklı olarak daha sivri ama birazcık daha dayanıksız. Bu aldığım 2,5 kilo gibi değerlere kadar anlamlı derecede açılmıyor. Dikeni daha büyük ve iğne daha sivri. Aldığım kefaller genelde sarıkulak 300-800 gram aralığında olduğu için bana gayet yeterli. Kilo üstü kefal hedefleyenler daha büyük numaraları tercih etmeli.
Bu yüzden top/mantar arkası kefal için çapraz, damağı/dikeni büyük, sağlam ve yeterince sivri özelliğe sahip görünen 2310 tipi iğneleri kefal sevdalılarına tavsiye ediyorum.