Video Kefal yakalamanın en kolay yolu- 3 lü takım

Forumun özelliği zaten bilgilerin kalıcı olması ve ansiklopedi gibi olmasıdır. Yıllar sonra lazım olur gelir görür sorarsın. Bence faydalı bir konu. Ben de benzer takım kullanıyorum eşim ile çok balık alıyoruz. Su üstünden her türlü balık yakaladık. O yüzden mesajlaşma ve karşılıklı istişare etmek güzeldir yıllar geçse bile..

Buda bir avımız

Doğru değil ki derken başına '' bana göre'' eklerseniz daha yapıcı bir yorum yapmış olursunuz. Paylaştığınız kuralda da ne denmiş? Bu tarz mesajlar atılır ise gerek görülürse silinir. Silinmediğine göre forum yönetimi açısından sakıncası yoktur. Onlar açısından sakıncası yok ise de biz burada şu an neyi tartışıyoruz konusuna gelmemiz gerekir.
9. Foruma boş ileti, konuyla alakası olmayan ileti, “+1”, “bence de”, “güzel”, gibi belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti gönderilemez, alt alta aynı ve/veya ayrı içerikli ileti atılamaz. Bu tür iletiler uyarıya gerek kalmadan silinir.

Can Bey avını yapan videosunu çeken forumda paylaşan neyi nasıl tuttuğunu öğreten bilhassa balığa ya da foruma yeni başlamış kişiler için çok faydası olan bir kullanıcı bence. Bardağa dolu tarafından bakın belki de 2024 te paylaştığı görselleri, takım bağlamalı vb av raporu bugün üye olan kişi tarafından biz bu şu an bunları bu ileti altına yazmıyor olsak bulunamayacak.

Dolayısı ile siz ne kadar benim yazdığıma katılmıyorsanız ben de aynı şekilde sizin düşüncenize katılmıyorum bu konuda. Karşılıklı diyalog haline getirip iletiyi şişirmemek için konu hakkında başka ileti girmeyeceğim.

Son olarak boş verelim bunları dişli zamanı yaklaştı oraya odaklanalım hep beraber diyorum. Oltası suda olan herkese rastgele, iyi forumlar dilerim.

"Bana göre" sayılmaz ki hocam. Karşı örnek olarak veriyorum. Muhtemelen birisi alakasız, çok eski konulara (can hocamın konularını kastetmiyorum) art arda mesaj atarsa bu kabul edilmez. Bu olay çok tekrarlı olup forum akışını bozarsa yöneticiler bu iletileri silmek zorunda kalır. Bu yalnızca bir örnek. Yani "dileyen herkes dilediği konuya dilediği zaman yorum gönderebilir" ifadesi doğru değil. Konulara girilen iletiler başta forum kuralları olmak üzere bazı sınırlara tabi. Paylaştığım kuralda "gerek görülürse" veya eşdeğeri bir ifade yok ama belirttiğiniz gibi bunun yorumu, uygulanması tamamen forum yönetimine kalmış.

Bence de çok faydalı paylaşımları var. Bu konudaki üçlü kefal takımı, başka bir konuda kıbrıslı karagöz takımı gibi yeni takımlar ve başka taktikler öğrendim. Zaten eleştiri konumun Can hocamın paylaştığı konular olmadığı açık olmalı ama gelen cevaplar bana biraz aksini düşündürtüyor. Eleştirdiğim şey foruma anlamlı bir soru veya bilgi içermeyen, sorunun soranı ve cevaplayanı dışında kimsenin kolay kolay anlayamayacağı iletilerin birden fazla konuya, onlarca defa, aynı kişiler tarafından aynı kişinin konularına, son iletiden günler veya haftalar geçtikten sonra ama aynı zamanda bu birden fazla konuyu eş zamanlı olarak hortlatacak şekilde girilmesi ve bunun istemeden de olsa diğer (eski veya yeni) konulardaki paylaşımların ve soruların daha az görülüp daha az konuşulmasına neden olması. Ben buna dikkat çektim ki bu konuyu güzel bir konuşalım, neyin ne olduğu, yöneticilerin ve diğer üyelerin ne düşündüğü belli olsun. Belli ki diğer forumdaşlar için hiçbir şekilde sorun değilmiş. Bu tartışma neticesinde bunu öğrenmiş olduk. Bence oldukça faydalı ve kimsenin gönlünün kırılmasına gerek yok. Eleştiri veya tartışma kötü bir şey değildir.

Gelen mesajları yanıtlama gereği duyduğum için ben de konuyu şişirmiş bulundum. Bu konuda yalnız olduğum için Can hocamı ve arkadaşlarını eskisi gibi paylaşımlarına devam etmeye davet ediyorum. Benden bu konuda başka bir şikayet duymayacaksınız.

Herkese rastgele.

Beyler kusura bakmayın ama tekrar tekrar bu konuyu hortlatmanın manası var mı? 1 Yıllık konu. Bir katkı, bilgi falan olsa bir şey değil. Bu tür mesajlar forum kültürüne ters.
Bazen konuların hortlaması iyidir. Zamanında görmeyenler oluyor sonuçta.
Bir çok insan ana sayfasında karşısına çıkanlara bakıyor. Özellikle merak ettiği bir şey yoksa konu konu dolaşıp araştırmıyor.
Sizin bu iletilerde gereksiz olduğunu düşündüğünüz mesaj iki kişi arasında yeni bir iletişimin yolunu da açabilir.
Eğer bir kişi alakalı alakasız çok sayıda konuya "tebrikler", "güzel av" vb gibi "flood" olarak tanımlayabileceğimiz peş peşe çok sayıda mesaj atıyorsa gördüğümüz ya da uyarıldığımız anda bu mesajları siliyoruz.

Back