kendo baby jig

Elimde bu baby jiglerden 4 tane var, aldım bi ara ama hiç kullanmıyorum.aksiyon konusunda bilgim yok açıkçası, nasıl aksiyon verilmeli, düz sarımmı yapmalıyız arkadaşlar?

Bu jig ile çok çeşitli balıklar aldım. Zargana, kupes hatta karagöz. Yüzerken yalpalayan bir balık gibi görünüyor. Aksiyon olarak ben atıştan sonra sarım yapıp biraz bekliyorum sonra tekrar sarıyorum. Kamış ile de sararken ufak jerkler veriyorum. Kumluk yerde dibe indiriyorum ama kayalık yerde yüzeye yakın da iş yapıyor.

Konuya mesaj yazılmaylı 1 sene olmuş.biraz güncel tutalım konuyu.
Bugün cengiz balıkçılığa gittim gözüme kendo nun baby jig leri takıldı gözüme.alıp almama konusunda kararsız kalmıştım sonra nerde ve neye kullanacağımı bilmediğim için sormadan almıyayım dedim.
7–28 atarlı Spin takımda kullanmak için 4.5 cm 8.5 gr lı olan modeli istanbul da ne için kullanılır?
Ne gelir bu zahteye?

Bugün cengiz balıkçılığa gittim gözüme kendo nun baby jig leri takıldı gözüme.alıp almama konusunda kararsız kalmıştım sonra nerde ve neye kullanacağımı bilmediğim için sormadan almıyayım dedim.
7–28 atarlı Spin takımda kullanmak için 4.5 cm 8.5 gr lı olan modeli istanbul da ne için kullanılır?
Ne gelir bu zahteye?
Boğazda 3 gr ile gece saatlerinde istavrit tutmuşluğum var...

10 gr ve üstünü denersen 0.10 iple istediğin mesafelere atabilirsin. Rüzgarsız meralarda zargana çinekop.

Ne gelir bu zahteye?
Özelikle beyaz renk gece iyi istavrit alır.

Atar aralığından dolayı verim alamam hocam.
Tabi boğazda akıntı ve rüzgar olmadığı zamanlar kısıtlı..Balık kıyılamış ve hava durumu müsaitse iş yapıyor...
Cengiz de 8.5 gr savage gear turkish zebra mix lerde var... Ben bir set te ondan aldım. 3 adet baby jig fiyatına geliyor gibi. Uzak mesafeler için onlardan kullanıyorum.

Back