umitdulger
Daimi Üye
2 hafta önce lrf ile ilk mırmır'ımı alınca tadı damağımda kaldı ve bu sabah yakın bir bölgede yeni bir deneme daha yapmak istedim. Saat 5 gibi ulaştığım merada takımlarımı hazırlayıp hemen su ile buluşturdum. Henüz çok kısa bir zaman geçmişti ki dipte zıplattığım silikonuma hamle yapan bir balık olduğunu farkedip kısa bir bekleme yaptım ve yemi yokladığı anda tasmayı atıp balığı çekmeye başladım. 2-3 zayıf kafa darbesinden sonra balık mücadeleyi bırakınca oltadan kurtulduğunu ve iğnenin yosuna falan takıldığını düşünmeye başladım. Kafa lambamı yakıp ne olduğuna bakarken silüetin belirmesi ile gelenin yosun değil bir eşkina olduğunu anladım. Zaten o da kafa lambasının ışığını görünce ani bir hamle ile dip yapmaya çalışarak bir miktar kalama aldı ve iskele altına girdi fakat çok da fazla mücadele edecek gücü yoktu. İpi betona sürtüp kestirmemesi için kalamamı çok az daha sıktım ve balığı su üstüne yatırıp kamış ile sudan kestim. Lrf ile yakalamak isteyip de yakalayamadığım bir tek eşkina kalmıştı. Böylece seriyi tamamlamış oldum. Yaklaşık 25-26 cm'lik bu yakışıklı yanımdaki yemli avlanan arkadaşın yutkunma refleksi eşliğinde suya iade etmek keyfimi biraz daha arttırmıştı. Neyse ki bu sefer "niye bıraktın, bana verseydin" diye bir cümle gelmedi yutkunmanın arkasından 🙂 Atışlarıma yaklaşık 30-40 dk kadar daha devam ettim fakat en ufak bir vuruş dahi alamamıştım. Gün yakında ağıracaktı ve balıkları yakalamam daha da zorlaşacaktı. Bu sefer atışımı karşıma değil soluma doğru yaptım ve silikonun dibe inmesini bekledikten sonra ufak ufak zıplatmalarla yemi çekmeye başladım. Misinanın boşluğunu aldığım esnada yemi yoklayan arkadaşı ani bir tasma ile iğneye taktım ama bu sefer işim o kadar kolay değildi. Az önce kıstığım kalama bu sefer deli gibi boşalmaya başlamıştı. Balığın mücadelesi ve hareketleri bana karagöz yada sargoz olduğunu düşündürse de ağarmaya başlayan havanın da yardımı ile balığın mırmır olduğunu gördüm. İlk defa mücadeleyi bu derece sürdüren bir mırmıra denk gelmiştim. Kısa bir mücadele sonrası bu arkadaşı da hareketsiz olduğu bir anda kamış ile sudan dışarıya almayı başarmıştım. Bu arkadaş 30 cm boyundaydı ve üreme çağını geçtiği için alıkoydum. 2 saat daha ava devam edip başka vuruş alamayınca avımı sonlandırdım. Vicdanı ile avlanan herkese daha irileri denk gelsin.
Kamış: Daiwa Exceler 225 cm 1-9 gr
Makine: Daiwa Exceler X 1000
Sahte: Marukyu Isome L Pembe
Jighead: Decoy 3 gr
İp: Sunline Super PE 0.10 mm
Leader: Okuma Shotai 0.16 mm
(link)
(link)
(link)
(link)
Kamış: Daiwa Exceler 225 cm 1-9 gr
Makine: Daiwa Exceler X 1000