Kıyıdan Lüfer avı ve teknikleri

Ya abi senin gibi bir ustayı yakalamışken bir kaç şey sormak istiyorum şimdiden kusura bakma rahatsızlık için .. Ben Kocaeli bölgesinde yaşıyorum. Genellikle Körfez Derince Hereke bu 3 yerde ava gidiyorum. Şimdi ilk sorum biz genelde burada İskele tarzı ufak bir yerden sallıyoruz . Elimde 2 takım var . Biri surf diğeri spin. Bazen arkadaşlar a bakıyorum spinle yemli (istavrit flatö) şekilde atıyorlar.. Kamış normalde 10,40 atar arkadaşlar 60 kurşun atıyorlar bu doğrumu? Ancak tutuyorlar .. Ben spin ile hiç yemli atmadım sebebi spin yanlızca kaşık ve rapala avları için kullanılan bir yöntem. Spin takımım çok iyi olduğu için kıyamıyorum (daiwa ninja kamış ve ninja 3000 makina) Surf takımım da daiwa ve kamışım albastar meşhur bluefish 4.20 100-200 gr atarlı.. Sence abi ben 30 gr kurşun takıp spin ile mi yemli atmalıyım veya surf takımımla mı yem li atmalıyım . Surf takımımda okumanın özel sea bass 0.34 mm lüfer misinası var(uzağa atarmı) ? Spinde 0.16 8x daiwa braid örgü var. Bir de surf kamış genelde 60 gr takıp atıyorum Öner’in nedir bu konuda mutlaka dikkatlice dinleyeceğim.. Şimdiden teşekkür ederim cvp için herkese rasgele..

Bir sorum olacak sürekli kafama takılıyor tecrübenize dayanarak cevaplarsanız sevinirim. Lrf ile avlanmaktayım hem su üstü wtd aksiyonu vereceğim sahtelerim var (fujin ima benzetmesi 8,5 g ve zerek ze dog) hemde popper sahtem var(fujin tiny popper) ama kafamı kurcalayan şey ne zaman wtd ne zaman popper kullanmam gerektiği. YouTube den edindiğim izlenime göre hedef balıklarım olan levrek ,lüfer, akya palazı, çıplak gibi balıklar iki yöntemle de tutulabiliyor. Hangi durumlarda wtd hangi durumlarda popper kullanmak verimi arttırmamı sağlar bilgi verirseniz sevinirim.

Hocam onu birazda kafana göre yapman gerekiyor. Mesela ava başladın 20-30 dk geçti tık yok, diğerine geç bi yarım saat kadar da onu dene, sonra başka sahteye geç vs.. Vuruşu aldığın an doğru yoldasın demektir zaten, o sahteyle devam.. Çünkü suda ne var görmüyoruz, uygun sahte denk geldiği anda vuruş olacaktır muhtemelen.

Back