Kıyıdan Zargana Avı ve Teknikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kansu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Spin takımla yada normal kamış ile yemsiz bi şekilde nasıl zargana tutabilirim?
Anladığım kadarıyla fırdöndü nün ucuna ağırlık yapması için baby jig yem veya kaşık takıyoruz.yine aynı fırdöndü ye kamış boyu kadar köstek yapıp ucuna da ipek takıyoruz ve at çek yapıyoruz doğru mudur?
Son olarak zargana ne zaman başlar ne zaman biter?

Spin kamış 5-20 ise zargana yalayanların yanına gidilir kovası kontrol edilir, balık tutmuşsa atışlara başlanır adam zaten yemle avcılık yaptığından orayı yemlemiş oluyor. 7gr veya 10gr fortuna salty rock shore set yada hava kapalıysa 12gr fladen rodskar set showuna başlar.

Spin kamış 5-20 ise zargana yalayanların yanına gidilir kovası kontrol edilir, balık tutmuşsa atışlara başlanır adam zaten yemle avcılık yaptığından orayı yemlemiş oluyor. 7gr veya 10gr fortuna salty rock shore set yada hava kapalıysa 12gr fladen rodskar set showuna başlar.

Teşekkür ederim.
Az önce cengiz balıkçılık dan 45 gr lık zargana topu ve ipeği aldım.
Beden için ise 16 lık misina da aldım.
Bi aksilik olmazsa akşam teleskopik kamışım ile pendik sahile zargana için gidecem.

Nasıl yüklendiğini bilmediğim için linki kopyaladım.

Bugün üsküdar da bi olaya şahit oldum.
Zargana için olta atan adamın yemine kefal takıldı.daha sonra kefali çıkarttı yere attı ve ayağı ile tekmelemek süreti ile yüksek olan köprüden aşağı attı.
Bu üzücü,vahim olayı sizlere de göstermek istedim.
Video bana aittir.

Uzun bir aradan sonra selamlar. Tekrar başlık açmamak adına bu başlık altında LRF ile zargana avı hakkında görüşlerinizi almak isterim.

Jig ile denedim, silikonla denedim, silikonla sıyırtma denedim ama hiçbiri ile zargana avlamayı başaramadım.

Avcılar-Zeytinburnu arasında her yerde av yapabilirim.

LRF ile hangi yemi, hangi tekniği kullanarak zargana avında başarılı oldunuz?
Youtube videolarından hangisini tavsiye edersiniz örnek olarak?
Hangi aksiyonu denemeliyim?

Yardımlarınızı rica ederim.🙂

Tiyo vereyim lrf ile dibe indirecekseniz arkadaki 3lü iğneyi sökün, 7gr jig kullanın, 0,30mm lider kullanın( çinekop darbelerini takip edin aşınmada mutlaka lideri yenileyin) , sert uçlu lrf kamış kullanın, makinenin kalamasını ayarlayın iri zargana ilk atak müthiş bindirir, 3lü iğne mutlaka 14 numara olsun, istavrit zargana çinekop hedef balık en sol alüminyum jig için, 3lü iğne çıkarılıp pembe noktalıyla dipten çekilirse sürprizler gelebilir. Sağdaki glow 2.resime dikkat ederseniz boyası atmış durumda o haliyle bile ne var ne yok topluyor. Asisti çıkarıp yeşil çapari bağlanırsa istavrit garanti.

Bugün tavsiyenize uyarak seti aldım (10 gr Fortuna Salti rock shore set). 1.5 saat içerisinde 5 adet zargana ve bir adet istavrit alabildim. Öneriniz için teşekkür ederim. 👍

Back