Kokulu Yem Çalışmalarımıza Katılmak Istermisiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alminaro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesala tavuk eti ile avlanmada balik etin görünüşüne mi kokusuna mi kanarak geliyor?
Bence kokusuna . Bunu güçlendirerek de denemeler de yapabiliriz. Ben mesala midye etiyle tavuk etini bekleterek denemiştim. Balik aldim ama midyenin etkisi nekadardı tam anlamiyla test edemedim . Yanimda kokusuz tavuk eti yoktu.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de bişeyler yazayım koku mevzuunda, beklemeli olarak berkleyi de isomeyi de çok denedim, balık durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte isome o tatlı kokusuyla bariz etkili. hemen iğneden alıyorlar diye yem ipiyle sarıyorum haramiler kemik sıyırır gibi yiyorlar. berkleyin karides spreyini de marukyunun uv esansını da kullandım. ikisi için de söyleyebileceğim, silikonlarının içindeki sıvıdan farklı sıvılar ve silikonları kadar etkili değiller. yani kullandığım zamanlarda hiç pozitif etkisini göremedim ama belki merada balık yoktur filan dedim. sadece haramilerin silikona saldırdıkları gibi bi etkisi olmadı. yemli avlarda yemin üstüne döküp denediğim de oldu defalarca fakat yan yana avlandığım arkadaş 3 balık aldıysa ben 2 aldım. yani belki hiç alamayacaktım o şekilde aldım diye de düşünebilirdim ama bence pozitif katkı anlamında silikonların içindeki sıvı ne kadar etkiliyse harici sıvıları da o kadar etkisiz.

2000'li yılların başında Ankarada bu tarz sprey kokular epey yaygındı. Turna avında kullandığımız silikon sahtelere (sasi derdik o zamanlar) sürerdik. O sıvının ismini hatırlayamadım ama her balik türü için ayrı kokusu vardı. Sazana ayrı, turnaya ayrı, vs.. Bu spreyin ismini hatırlayan var mı?

3 Halen katalizatör kararını veremedim Amino Asit mi kulanayım, Glikoz mu, yoksa Jilatin mi bu konuda araştırmam devam ediyor.

Ayetkin abi kendi tecrübelerimden şöyle diyeyim, kokunun sanılanın aksine balığa etkisi çok fazla. Ben gerek lrf avlarımda kendi başıma gerek arkadaşlarla bu konuyu çoğu kez test ettik. Kokusuz da balık yakalıyor evet ama kokulu 10 yakalıyorsa kokusuz 5 yakalıyor. Bir de kokulu silikon kullanırken merayı fazla değiştirmemekte ve silikonu biraz dipte bekletmekte fayda var (kokusunu iyice yayması açısından). Hani kokulu silikonu taktın attın şak anında balık yakaladı gibi bir durum yok. Koku yayıldıkça meraya daha fazla balık geliyor.
Katalizör olayına da nacizane şunu söylemek isterim abi, sen tabii ki daha iyisni bilirsin hani ben tecrübelerimi anlatmak için yazıyorum:

Berkley silikonlarıyla (gulp) veya kokularıyla çoğu kez av yaptım ve gördüğüm kadarıyla etçil balıklardan (istavrit, lüfer familyası, levrek) ziyade otçul balıklarda (mırmır, eşkina, karagöz) daha etkili. Mesela gulp kullanırken istavrit avlarken ayrıca bir efor sarfetmem gerekirken mırmırı dipte silikonu boş bekletirken bile yakaladığım oldu.

İsome Marukyu ise etçil balıklarda çok etkili. Özellikle istavrit ve çinekopta inanılmaz etkiliyken bazı bazı levrek alan da oldu arkadaşlardan.
Benim bu konuya yorumum şöyle, berkley sıvılarında ne var bilmiyorum ancak İsomelerde amino asit var. Etçil balıklar aslında et yiyip proteinle beslendikleri için yapıtaşı olan bu amino asit bazlı sıvı etçil balıkları tetikliyor olabilir.

Mesela İsome silikonların çilekli sakız gibi tatlı hoş bi kokusu var ... Çinekop , iskorpit, levrek iri istavritin vb. yırtıcı balıkların çilek kokusuyla ne alakası var diye düşünüyorum hemen ??

Bence büyük paraların döndüğü bu yarışta firmalar birazda kokuları kulanıcılar açısından düşünüyor gibime geliyor. ,Tercih edilsin diye kullanıcılarada cazip gelebilecek tipte üretiyorlar ... " Ben isome alıyorum çünki çok hoş çilek gibi kokuyor " Ben bu lafı bikaç kez duymuştum lrf ci genç arkadaşlardan 🙂

Bu çilek kokusu balıkları mı yoksa bizleri tavlamak içinmi bunu iyi anlamak lazım 😉 İşin bu kısmı muamma bence ..

Back