Kokulu Yem Çalışmalarımıza Katılmak Istermisiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alminaro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesela İsome silikonların çilekli sakız gibi tatlı hoş bi kokusu var ... Çinekop , iskorpit, levrek iri istavritin vb. yırtıcı balıkların çilek kokusuyla ne alakası var diye düşünüyorum hemen ??

Bence büyük paraların döndüğü bu yarışta firmalar birazda kokuları kulanıcılar açısından düşünüyor gibime geliyor. ,Tercih edilsin diye kullanıcılarada cazip gelebilecek tipte üretiyorlar ... " Ben isome alıyorum çünki çok hoş çilek gibi kokuyor " Ben bu lafı bikaç kez duymuştum lrf ci genç arkadaşlardan 🙂

Bu çilek kokusu balıkları mı yoksa bizleri tavlamak içinmi bunu iyi anlamak lazım 😉 İşin bu kısmı muamma bence ..
Metehan abi olay aslında çilek kokusu değil yapısındaki amino asit balığı çekiyor. Zaten içerisinde çilek esansı da yok sadece bize öyle geliyor kokusu. Elf spreyleri var mesela, onların da tropikal etiketli olan kokusu diğerlerine nazaran çok daha etkili yırtıcı balıklarda.

orası bence kesin bundan şüphe bile duymayın 🙂
Şahsen çok pis kokan bir koku eve döküldüğünde evdekilerle aranızı açabilir ya da av sonrası fladen wermz gibi kokusu elden kolay kolay çıkmıyorsa kendinizi ve çevrenizi huzursuz eder. Isome' nin o yönü güzel ve pazarlanmasında kesinlikle etkili.

Son düzenleme:
Ben takılmak isterim Bakırköyde oturuyorum, berkley isome yummy marka silikonlarım var 5 - 6 aydır lfr avına gönül verdim ufak bir bilgimde olsa yardımcı ola bilirim, gerekirse havalar biraz ısınsın beraberde gidip denemeler yapa biliriz.

Bir de Yummy'yi deneyin, hayatı sorgulatır kokusu 😀

Yummy'nin yeni serisinde koku bariz azaltılmış.
İlk seriden aldıklarımı sızdırmaz kutuya koymustum ama kokuyu tutmaya faydası olmadı, malzeme çantası leş gibi yummy kokuyor. Yeni seride paketi açtığımda dahi kokuyu almakta zorlandım...

Son düzenleme:
Geçen sene Nisan ayında almıştım ve hala kullanıyorum bu sıvıyı. Berkley sandwom slikonlarımı arada açıp kontrol ediyorum. Kutu içerisinde herhangi bir hava almadan dolayı kuruma varsa spreyden sıkıp yarım saat kadar bekletiyorum. Kuruyan slikonlar yumuşuyor ve ilk aldığımız gibi oluyor.
Bu spreyi tavuk göğsünde de denemiştim. Spreyi parçalanmış tavuk göğsüne sıkıp 1 gün kadar hava almayacak şekilde bekletip çok güzel avlar çıkarmıştım.

Bahsettiğin spreyin esansı nedir abi? Karides kokulu mu kullanıyorsun? Ben de Çanakkale'de arada tavuk göğsü kullanıyorum, bir süredir bu esanslarla karıştırmak aklımdaydı ama kokuya karar veremiyorum...

Bahsettiğin spreyin esansı nedir abi? Karides kokulu mu kullanıyorsun? Ben de Çanakkale'de arada tavuk göğsü kullanıyorum, bir süredir bu esanslarla karıştırmak aklımdaydı ama kokuya karar veremiyorum...
doğru kokuyu bulur isek bu tavuk etinde mi daha başarılı olur silikonda mı ? bunu belirleyen nedir ?
malum tavuk etini herhangi bir koku sıkmadan mezgit avında kullanıyoruz onları kandıran nedir ?
koku işin içine girince levrek,karagöz,eşkina,minekop,kırlangıç alabilirmiyiz ?
eğer bunu becerebilirsek devrim olur 🙂

doğru kokuyu bulur isek bu tavuk etinde mi daha başarılı olur silikonda mı ? bunu belirleyen nedir ?
malum tavuk etini herhangi bir koku sıkmadan mezgit avında kullanıyoruz onları kandıran nedir ?
koku işin içine girince levrek,karagöz,eşkina,minekop,kırlangıç alabilirmiyiz ?
eğer bunu becerebilirsek devrim olur 🙂

Marmara dışında zaten koku takviyesi olmadan da tavuk göğsü ile bir çok balık alınabiliyor.
Ben Çanakkale'de mercan, ıstakaroz, mırmır, fangri, zargana gibi bir çok türü tuzlanmış tavuk göğsü ile yakaladım.

Ben tavuk eti kullandığım zaman hazır ton balığı içinden çıkan yağ ile (biliyorum bitkisel sıvı yağ ama balığın kokusu geçiyor o yağa) karıştırıyorum. Tabi öncesinde şeker ve tuzla eti sertleştiriyorum. Başarılı bir yem oluyor. Uygun sıvı bulununca tavuk eti ile karıştırıp kullanmak silikondan daha başarılı olacaktır bence. Koruyucu sıvı ve tavuk arasındaki kimyasal tepkimeleri engellerse sorun kalmaz.

@Alminaro Aradığın silikon'un adı PVC (Polivinil klorür) yani Plastik gider borularında, pense, karga burundaki dıştaki ince plastik tabaka, çoraplarda topuktaki silikonlarda da kullanılıyor. Bu tarz silikonları elde etmek için 'ftalat ester' kullanılır. Türkiye'de yasal olup olmadığını bilmiyorum ama tehlikeli kanserojen bir madde. Profesyonel olmadan uğraşılmaması gerekiyor. PVC maddeyi daha yumuşak hale getirmek için kullanılıyor. Avrupa ve Amerika'da plastisol diyorlar baza çeşitlerine. Amazonda satışı var ama pahalı bence. Yani yurt dışı alım, vergi, nakliye derken pahalıya geliyor. Gidip av bayiinden almak daha mantıklı. Çin malı olanlar silikonlarda var ama dediğim gibi tehlikeli bir madde o yüzden Çin malına güvenmiyorum. Isome ve Berkley'de bu silikondan kullanıyor. Fakat içindeki ftalat oranları değişik. + Bir kaç ticari sırları da var tabi😉 Koku olayına gelince piyasada bir çok örnek var. Benim hatırladığım kadarıyla kokular üzerine çalışan Bursa'da bir Türk firma var. Ölmemiş yaşıyorlarsa tabi:hihi:

Back