Kokulu Yem Çalışmalarımıza Katılmak Istermisiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alminaro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
daha önceleri çeşitli denemeler yapılmıştı bazı arkadaşlar tarafından, sonuçlar ne oldu bilmiyorum tabi ama siz yağ deyince aklıma geldi silikonu dardanel tonun yağında bekletenler olmuştu yağ demekki kokuyu engelliyor

bazı arkadaşlarda karides etinin içinde bekletmişti yemleri

bende tavuk etini taze midye içleri ile bekletmiştim. bir iki mırmır almıştım midyenin kokusunun etkisi varmıydı bilemiyorum tabi

bakalım bu konu başlığında umarım güzel bişeyler çıkarırız

Tabiki Yağ suyla kendi arasında bir bariyer oluşturur bize koku zerheciklerini suya yavaş yavaş verecek bir

1. katman Su bazlı Regülarörler, Recine, Jilatin, Klikoz, Gibi Ama en önemli katman da bu katman
2. katman Baharat Mısır. Un , Nişasta Bitkisel proteinler
3. Katman ana koku ölmüş çürümüş balık, midye, karides, kalamar, vs vs Hayvansal Proteinler

Bana biri isomenin pudralı şekerli vanilyalı bir kokusu var dedi demek onlar da glikoz kulanmış
Bu arada : John Prochnow ve Dr. Keith Jones bu iki arkadaş bulmuş berkleyin formülünü
bu arkadaşlar bulmuşlar da hangi bölge hangi balık için bulmuşlar acaba ?
balık bazında çalışmak daha mantıklı bence Türkiye genelinde bence en iyi iş yapacak olan karides ve midye kokusu olur diye düşünüyorum

Bende av görmüş berkley ve ecogear grupları haricinde fujin yummy var ama malum daha yeni çıktı sayılırlar piyasaya öyle eskimiş değil lakin ceset gibi kokuyor içine ne koyuyorlarsa resmen ölüm kokuyor ama balık rahat bırakmıyor işte seviyor o kokuyu
merhaba siz LRF mi yapıyorsunuz ? bekletmeli avda denediniz mi bunları ben işin o kısmını da merak ediyorum .
kaç zamandır elimdeki berkleyi deneyeceğim bi fırsat bulamadım

merhaba siz LRF mi yapıyorsunuz ? bekletmeli avda denediniz mi bunları ben işin o kısmını da merak ediyorum .
kaç zamandır elimdeki berkleyi deneyeceğim bi fırsat bulamadım
Ben LRFde deniyorum Hakan Abi ancak bir Amerikalının youtube videosunda bekletmeli olarak denediğini izlemiştim. İğnelerin birine canlı kurt diğerine ise gulp taktı videoda ve az buz da balık yakalamadı skor tuttu adam her balıkta. Şimdi bul deseniz bulamam videoyu ama gerçek boru kurdu 10tl gulp 50tl değmez bence 😀 Elin amerikalısına ikisi de 10 dolar olunca deniyor da bizde yemez abi 😀

Bende av görmüş berkley ve ecogear grupları haricinde fujin yummy var ama malum daha yeni çıktı sayılırlar piyasaya öyle eskimiş değil lakin ceset gibi kokuyor içine ne koyuyorlarsa resmen ölüm kokuyor ama balık rahat bırakmıyor işte seviyor o kokuyu

Şahsi görüşünüz nedir sizce sıralmaya koyun dersem markaları sıraya koyar mısınız
1 Numana Berkley gibi

Ben LRFde deniyorum Hakan Abi ancak bir Amerikalının youtube videosunda bekletmeli olarak denediğini izlemiştim. İğnelerin birine canlı kurt diğerine ise gulp taktı videoda ve az buz da balık yakalamadı skor tuttu adam her balıkta. Şimdi bul deseniz bulamam videoyu ama gerçek boru kurdu 10tl gulp 50tl değmez bence 😀 Elin amerikalısına ikisi de 10 dolar olunca deniyor da bizde yemez abi 😀
yemin kokusunu haricen halledebilirsek defalarca kullanabiliriz silikonu boylece daha ekonomik olur 🙂

öncelikle beklemelide gelecek mi onu test edelim .

onumuzdeki ilk avda deneyeceğim

Şahsi görüşünüz nedir sizce sıralmaya koyun dersem markaları sıraya koyar mısınız
1 Numana Berkley gibi
3 ünü de kullandım hani nacizane kendi fikrimce sıralayacak olsam
1) isome marukyu (o derece etkili ki istavrit zamanında dipletmek için uğraşmanız gerekiyor zira istavritler rahat bırakmıyor. 5sn bıraksalar dipleyecek jighead ancak kokusu o kadar etkili ki fırsat vermiyorlar. Tek eksisi inanılmaz dayanıksız anında kopuyor)
2) berkley gulp (istavritte o kadar etkili olmadı bende ancak her türlü dip balıklarını yakalamışımdır. İskorpitten mırmırına hepsi, bir iki tane de yüzeyden gelirken zargana aldı)
3) fujin yummy (fiyat performans ürünü olduğu için kullanıyorum daha çok. Diğerleri 50tl bu 27tl. Ama kokusuzlara nazaran daha etkili. En büyük artısı çok dayanıklı, makasla bile zor kesiyorsunuz ben neşterle kesiyorum mesela)

Back