Kokulu Yem Çalışmalarımıza Katılmak Istermisiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alminaro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yemin kokusunu haricen halledebilirsek defalarca kullanabiliriz silikonu boylece daha ekonomik olur 🙂

öncelikle beklemelide gelecek mi onu test edelim .

onumuzdeki ilk avda deneyeceğim
Evet 50tl/10tl fiyatını göz önüne alsak 5 avdan sonra kendini çıkarır beklemeli avda hem de "taze" yem bulma derdi olmaz.

Berkley ve boru kurdunu aynı takımda denedim. Boru kurdu daha cazip geliyor balıklara Berkley den. Berkley de olay biraz da aksiyon verip canlı yem havası katmakta. Yani Berkleyi öylece bırakın olduğu yere kıpırdatmadan muhtemelen ya hiç balık vurmaz yada artık kokusu gidene kadar beklemeniz gerekir.

Berkley yola çıktı 🙂

Malzemeleri aldım usta çok teşekkür ederim.
Hemen kendimi microscop önüne atım tam tahmin etiğim gibi ilerliyor microscop cekimleri sizinle paylaşacam

261Eoj.jpg

@(link) Hakan bey den gelen berkleyler microscop altına yatı sonunda
Arkadaşlar çekimler cep telefonu ile yapıldığı için net olmaya bilir önce yüzey taraması ama yüzey taraması sonucunda
Berkleyin sıvıyı emicek bir yapıda olmadığı anlaşıldı henüz kesik alınmamasına ramen görüşlerim o yönde yani silikon sıvı emişi yapabilecek gözenekli bir yapıya sahip değil
nQMoYl.jpg

mM6Zr1.jpg

16v02p.jpg

16v02A.jpg

5a7z4R.jpg

pbzVj0.jpg

@(link) Hakan bey den gelen berkleyler microscop altına yatı sonunda
Arkadaşlar çekimler cep telefonu ile yapıldığı için net olmaya bilir önce yüzey taraması ama yüzey taraması sonucunda
Berkleyin sıvıyı emicek bir yapıda olmadığı anlaşıldı henüz kesik alınmamasına ramen görüşlerim o yönde yani silikon sıvı emişi yapabilecek gözenekli bir yapıya sahip değil

Berkley bir ara kullanmıştım meraktan. Kancaya takıp suya attığınızda bir miktar şişiyor ve yumuşuyordu. Rengi de değişiyordu.
Kullanılmış silikonu açık havada bekletirseniz kuruyordu. Yani buradan anladığım sıradan bir silikon yapıda değil. Suya girince içine su nüfuz ediyor, açık havada ise içindeki sıvı kuruyor.
Yani mutlaka içine sıvı giriş çıkışı oluyor. Ama yapı gözenek gibi değil. İçine deniz suyu difüzyon olurken kokulu sıvıyı dışarı atıyor, denizden çıkarıp kendi sıvısına koyunca tam tersi mekanizma işliyor gibi bir durum var. Elimiz suda fazla kalınca buruşur, onu gibi bir durum.

Berkley bir ara kullanmıştım meraktan. Kancaya takıp suya attığınızda bir miktar şişiyor ve yumuşuyordu. Rengi de değişiyordu.
Kullanılmış silikonu açık havada bekletirseniz kuruyordu. Yani buradan anladığım sıradan bir silikon yapıda değil. Suya girince içine su nüfuz ediyor, açık havada ise içindeki sıvı kuruyor.
Yani mutlaka içine sıvı giriş çıkışı oluyor. Ama yapı gözenek gibi değil. İçine deniz suyu difüzyon olurken kokulu sıvıyı dışarı atıyor, denizden çıkarıp kendi sıvısına koyunca tam tersi mekanizma işliyor gibi bir durum var. Elimiz suda fazla kalınca buruşur, onu gibi bir durum.

Çok faydalı oldu bilgilendirmen teşekür ederim

Herkese merhabalar, konu inanılmaz güzel ve ilgi çekici. Bu silikon yemler hep dikkatimi çekmiştir. Bu sikikon yem yapısı ve balık cezbedici esansın bilimsel olarak incelenmesi bizler için bulunmaz nimet. İnternet üzerinede yem araştırması yaparken karşıma “sprey esans” çıkmıştı. Berkley markasının bu ürününün fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum. Belki konuya bir faydam olur diye düşündüm. Herkese iyi pazarlar.
DD0F981F-48C9-438D-B730-5CDF8E19EF54.jpeg

Back