Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Koleksiyonuma yeni katılanlar

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Özcan bey,ellerinize emeğinize sağlık yine birbirinden güzel modeller yapmışsınız.
Mükemmel ellerinize sağlık..
Her biri bir birinden güzel sanat eseri gibi.:)
Olmaz Abi bu kadarda olmaz..
çok samimiyim gözümü alamadım hele alttan 3.den..
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Sasğlıcakla kalınız.

nahita

Yeni Üye
Adı
Sadık Doğan
Özcan bey çalışmalarınız gerçekten güzel olmuş.
Yaptığınız maketlerin yüzeylerini ne ile kaplıyorsunuz vernikmi? epoximi?. Ben epoxi ile denememde yüzeye tam olarak dağıtamamıştım, boyama işinde başarılı olamadığım için epeydir ağaçtan maket balık yapımı ile uğraşmıyorum. Deniz suyu ağaça ulaştığında ağaç boyayı kusuyor. Tavsiyeleriniz olursa denemek istiyorum.
Rastgele

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Özcan bey çalışmalarınız gerçekten güzel olmuş.
Yaptığınız maketlerin yüzeylerini ne ile kaplıyorsunuz vernikmi? epoximi?. Ben epoxi ile denememde yüzeye tam olarak dağıtamamıştım, boyama işinde başarılı olamadığım için epeydir ağaçtan maket balık yapımı ile uğraşmıyorum. Deniz suyu ağaça ulaştığında ağaç boyayı kusuyor. Tavsiyeleriniz olursa denemek istiyorum.
Rastgele
Merhabalar. İsminizi ve yaşınızı bilemediğim için hitap şeklinde kusurum olursa öncelikle özür dilerim. Çalışmalarımı beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.
Sahtelerimin üzerini enaz 3 kat olmak üzere şeffaf epoksi (tercihim Devcon markası) ile kaplıyorum. İlk başlarda 30 dk.lık olanı kullanıyordum, ama elim alıştıkça 5 dk.lık olanı tercih etmeye başladım. Eşit ve az oranlarda küçük plastik kapta(çocukların sürpriz yumurtaları çok işime yarıyor) ince tahta (kürdan hava kabarcığı yapmıyor) veya plastik bir çubukla hızlı bir şekilde iyice karıştırıyorum. Küçük bir plastik spatula(makyaj temizleme pamuğu çubuğu gibi) ile sahtenin yüzeyini iyice kaplayacak şekilde hava kabarcığı oluşmasına müsade etmeden ve hızlı bir şekilde spatülayı çok dar bir açıyla sahtenin üzerinde gezdirerek eşit olarak yayıyorum. Süre çok kısa olduğundan ve kullandığım epoksi çabuk donduğundan jelleşme başlamadan önce işlemi bitirip eğer hava kabarcığı oluştu ise kürdanın ucu ile düzeltiyorum. Sertleşme başladığında sırasıyla 2. katı ve aynı yöntemle 3. katı uyguluyorum. Jelleşme ve sertleşme safhalarında dokunmamanızı tavsiye ederim; çünkü bozulabiliyor ya da matlaşabiliyor. İyice kuruduktan sonra( yaklaşık 1 saat )sonra epoksi yapılan ortama göre üzerinde buğu gibi bir tabaka oluşabilir, telaşlanmayın; hafif nemli bir peçete ile silerseniz geçecektir. Tüm işlem bitip epoksi kuruduktan sonra halkaların olduğu kısımlardaki fazlalıkları ben El motorunun en ince matkap ucu ile temizliyorum. Halkaların diplerini yine birer damla epoksi karışımı ile takviye edip sızdırmazlığını garanti etmiş oluyorum.
Eğer tercihiniz 30 dk.lık epoksi olursa epoksiyi sürdükten sonra jelleşme süresince sahteyi belli bir eksende yaklaşık 30 dk kadar yavaş bir şekilde çevirmeniz gerekiyor ki, bu da epoksinin yüzeyde sertleşene kadar eşit olarak dağılması için şart. İlk katı uyguladıktan sonraki katları sertleşme evresi bitmeden yapmanız uygulanan epoksi katlarının birbirini sağlıklı tutması açısından çok önemli...
Umarım izah edebilmişimdir. Yine takıldığınız bir husus olursa sorabilirsiniz. Boya konusunda özgür çalışmanızı ve internetteki sitelerden boyama ve kaplama tekniklerinin detaylı anlatıldığı siteleri ziyaret etmenizi öneririm. Boya kötü de olsa moralinizi bozmayın. En fazla bir boya ile kapatıp tekrar deneyebilirsiniz. :)
Kolay gelsin.

ozi

Daimi Üye
Adı
Ozan Dağlı
Özcan Abi hakikatten harika olmuşlar. Ellerine sağlık.

nahita

Yeni Üye
Adı
Sadık Doğan
Özcan bey merhaba, bende sizin gibi epoksi ile kaplıyorum ancak daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Yat verniği ile denedinizmi hiç yada başka bir malzeme ile. Yaptığım sahtelerden birinin resmini ekledim, boyamasını fosforlu kalemle yaptım, yanlarına hologramlı kağıt yapıştırdım, epoksinin içinede çok az sim döküyorum, fena olmadı gibi.

Uploaded with ImageShack.us

Moderatör tarafında düzenlendi:

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Özcan bey merhaba, bende sizin gibi epoksi ile kaplıyorum ancak daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Yat verniği ile denedinizmi hiç yada başka bir malzeme ile. Yaptığım sahtelerden birinin resmini ekledim, boyamasını fosforlu kalemle yaptım, yanlarına hologramlı kağıt yapıştırdım, epoksinin içinede çok az sim döküyorum, fena olmadı gibi.
Bence gayet güzel görünüyor, ellerine sağlık. Aksiyon olarak da damak yapısına ve aerodinamiğine baktığımda derin dalıcı olarak iş yapacak gibi gözüküyor. Benim epoksiyi tercih etmemdeki sebep, hem sağlamlık(enaz 3 kat uyguluyorum) hem de görünüş olarak güven vermesi. Vernik ile de denedim, ancak epokside aldığım verimi alamadım. polyester ile de kaplanabilir ama ev ortamında bana biraz zor gibi geldi ve hiç denemedim. Epoksiyi akrilik boya ile renklendirip kullandığında da güzel sonuçlar ortaya çıkıyor, bir kez denemeni tavsiye ederim.
Selamlar.