Kaşık bence bogazda kursun arkasi rapala avcılığı icin tüm zamanların en iyi ve en ucuz kandırıcısıdır,
Dipte yatan balığı kandirmak için genellikle kaşık kullanırım(ki çoğu zaman balık dipte yatar durumdadir)
Inanin çantamda 9,8,7.5,6,5cm ebatlarinda 100 taneye yakın sahte var lakin yine de o kaşığı kullanırım(baligin renk sectigi,bulanik sular sabah suyu aksam suyu beyaz,limona ihtiyac duydugum durumlar hariç)
Benim avlandigim merada çok ilisken oldugu icin kaşık kullanımı cidden zor oluyor lakin ben yine de kullanıyorum av gününde maximum 3-5 tane kaşık taksamda yine de tuttuğum balıklar ve az maliyet bunu tölere ettirebiliyor,
Kaşık ile avcılık rapalaya göre zordur tecrübe ister ama en basit şekilde söyle anlatayim,
Kaşığı suya gönderdiğiniz zaman muhakkak kursun suya deymeden makinedeki ipi durdurmaniz gerekir(aslinda rapala içinde gerekli lakin kasık için bence şart yoksa her atışta dolanir)ve kaşığı kurşunun arkasına almaniz gerekiyor ve sararken de hiç bir şekilde kamışın ucunu oynatmadan(rapaladaki ve ya sıyırtma yapar gibi aksiyon vermeden) tek hizada sadece makinayi hizli yavaş sararak çekmeniz gerekiyor,
Zaten formu geregi o hızlı yavaş sarım gerekli aksiyonu sağlamaktadır,
Alışınca başta sahte kullanmak içinizden gelmiyor,
Kaşık bence meradaki iri balığı da seçen muazzam nir sahtedir,
Her daim çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederim,
Rastgelsin