Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kurşun Arkası Teneke Kaşık

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi

Mektupla

Daimi Üye
Kaşık bence bogazda kursun arkasi rapala avcılığı icin tüm zamanların en iyi ve en ucuz kandırıcısıdır,
Dipte yatan balığı kandirmak için genellikle kaşık kullanırım(ki çoğu zaman balık dipte yatar durumdadir)
Inanin çantamda 9,8,7.5,6,5cm ebatlarinda 100 taneye yakın sahte var lakin yine de o kaşığı kullanırım(baligin renk sectigi,bulanik sular sabah suyu aksam suyu beyaz,limona ihtiyac duydugum durumlar hariç)
Benim avlandigim merada çok ilisken oldugu icin kaşık kullanımı cidden zor oluyor lakin ben yine de kullanıyorum av gününde maximum 3-5 tane kaşık taksamda yine de tuttuğum balıklar ve az maliyet bunu tölere ettirebiliyor,
Kaşık ile avcılık rapalaya göre zordur tecrübe ister ama en basit şekilde söyle anlatayim,
Kaşığı suya gönderdiğiniz zaman muhakkak kursun suya deymeden makinedeki ipi durdurmaniz gerekir(aslinda rapala içinde gerekli lakin kasık için bence şart yoksa her atışta dolanir)ve kaşığı kurşunun arkasına almaniz gerekiyor ve sararken de hiç bir şekilde kamışın ucunu oynatmadan(rapaladaki ve ya sıyırtma yapar gibi aksiyon vermeden) tek hizada sadece makinayi hizli yavaş sararak çekmeniz gerekiyor,
Zaten formu geregi o hızlı yavaş sarım gerekli aksiyonu sağlamaktadır,
Alışınca başta sahte kullanmak içinizden gelmiyor,
Kaşık bence meradaki iri balığı da seçen muazzam nir sahtedir,
Her daim çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederim,
Rastgelsin
:harika:

Mektupla

Daimi Üye
hologram bant - Google Search

Kırtasiye tipi olanlar güzel vernik kaplamayla iyi iş çıkartıyor
Saygılar
Benim kullandığım ürünler, genelde subazlı sprey vernikler. Sanat malzemesi satan yerlerden alıyorum..

Ghiant H2O Su Bazlı Sprey Vernik 400ml - Ghiant H2O Su Bazlı Sprey Vernik 400ml Fiyatları - Ghiant H2O Su Bazlı Sprey Vernik 400ml Çeşitleri

Bazı kaşıklar içinse vernikten önce bu ürünü uyguluyorum.

Polisan Sprey Fosforlu Boya Glow - POLİSAN - Sprey Boyalar
Herkese rastgele
Saygılar
:harika:

Mektupla

Daimi Üye
Teneke kaşıklarda kullanılan çarpmaların rengi, avcılığını etkiler mi acaba

Siyah ve koyu bronz-kahverengi gibi renk olanlarını da gördüm.

Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
:okyrm::tskler:

metehansamim

Daimi Üye
Adı
Metehan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kaşık Candır diyenlere katılıyorum özellikle şu aralar görüyorum meralarda teneke kaşıklar harikalar yaratıyor. Son dolar artışlarından sonra rapala kullanımı ciddi şekilde düştü ! Ama bu iş zevk meseleside olduğu için rapala kullanmayı sevenler rapalaya devam ediyor,

Kaşıkmı Rapalamı diye soracak olursanız benim kanaatime göre dişli bol olduğu zamanlarda kaşık gayet yeterli fakat seyrek ve nazlı olduğu zamanlarda iyi bir Rapala bilya sesi ve titreşimi sebebiyle daha dikkat çekici olduğu için kaşığa göre daha iyi iş çıkartır.