Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuruttunuz boğazı midyeciler!

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir Yunanistan kadar bile olamadık arkadaşlar. Allah aşkına 2014 de Tudev tarafından yaptırım için yetkillilere hazırlanıp sunulan raporun 3. maddesini bir okuyun arkadaşlar çok rica ediyorum .Raporun sonunda da yaptırımlar var , daha ne yapılsın fıttırmamak elde değil ! rastgele :)
TASARININ TAMAMI LİNK
Balıkçılıkla İlgili Gözlemlerim - Orhan Başar - Mayıs 2014
Çok çok güzeldi neredeyse tamamını okudum. 2014 de yazılmış olduğu için de üzüldüm. Değişen hiçbirşey olmadığına göre ele alınmadığı kesin..

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Midyeler denizlerin filtresidir. midye olmazsa balıkta olmaz denizler de pislikten geçilmez. bir kaç tane midyeci teknesini batıracaksın hem balıkalra yeni yaşam alanı olsunlar hem de ibret olsun .

Yeşilköy Çiroz florya üçgenine fena sardılar hergün kompresörle dalıp cuvallara doldurdukları midyeleri gözlemlemekteyim bu bölge eskiden izmarit ispari cenneti idi şimdi eser yok..

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
Bu midyeciler çok para kazanıyorlar mı?
Bizim körfezde ne zaman denize çıksam görüyorum, gece gündüz farketmiyor adamlar sürekli denizde, hemen hemen hepside mardin li, yüzme bilmeyen 16-17 yaşındaki çocukların ağzına veriyorlar hortumu, yallah iskelenin ayaklarına :) çuvalı 30 tl olduğunu biliyorum. kayıkları 80-100 çuval alıyor sandığınızdan daha ciddi paralar kazanıyorlar

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Midyeler denizlerin filtresidir. midye olmazsa balıkta olmaz denizler de pislikten geçilmez. bir kaç tane midyeci teknesini batıracaksın hem balıkalra yeni yaşam alanı olsunlar hem de ibret olsun .
Sevgili engin Allah aşkına Türkiye de kaç tane adam midyenin süzme özelliğinin olduğunu tüm ağır metalleri ve kimyasalları denizden çekip aldığı nı bilir ben bizim topluma bu kadar cahil ve ahmak olduğu için ancak acıyabiliyorum..

balikopat

Üye
Adı
A.Aziz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
valla o değilde Tuzla da nereden topladılarını bilmiyorum ama İzmir e gittiğini biliyorum hergün abartısız 2 tır gidiyor, geçen yazdan beri hergün transit minibüslerle geliyorlar tırlara yüklüyorlar bildiğim izmir e gittiği çuvalıda 15 tl den alıyorlarmış
bazen bir koku sarıyor o gün bugündür midye yemiyorum, adamlar birde çete gibi olmuşlar bakıyorsun ne bakıyon der gibi dik dik bakıyorlar,
Her zaman derim Allahım versin belalarını....

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gündüz çatır çatır Boğazın dibini tarıyorlar meğer yasakmış, Sahil güvenlik ne işe yarar?
sahil güvenlik ne işe yarar derseniz bence bizde yarıyor ama kanun yaramıyor adam dinamit atıyor veya ilaç sahil güvenlik geliyor adamı mahkemeye veriyor 1500 tl ceza var ödemeden çıkıyor hesabında birikiyor hapis cezası yok eeee ne diye tutukluyacan diyor sınrası yok işte

enesdurma

Aktif Üye
Bizim körfezde ne zaman denize çıksam görüyorum, gece gündüz farketmiyor adamlar sürekli denizde, hemen hemen hepside mardin li, yüzme bilmeyen 16-17 yaşındaki çocukların ağzına veriyorlar hortumu, yallah iskelenin ayaklarına :) çuvalı 30 tl olduğunu biliyorum. kayıkları 80-100 çuval alıyor sandığınızdan daha ciddi paralar kazanıyorlar
Mardinli olduğunu nerden anladınız?

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
Mardinli olduğunu nerden anladınız?
Dedim ya denize ne Zaman çıksak karşılaşıyoruz, hali ile belli bir süre geçtikten sonra sohbet muhabbet başlıyor, Gemlik, Mudanya'nın bulunduğu Körfez'de bu işi koşturan iki tekne var ikiside kurşunlu limanına bağlıyorlar kayıklarını, Gemlik ilçe jandarma ceza kesmekten bıktı bu arkadaşlara. Yapıcak başka işleri olmadığı için bu yola baş koymuşlar anladığım kadarı ile.