Kuruttunuz boğazı midyeciler!

Midyecilerin %60ı Mardinli %40ı Romandır.

Son düzenleme:
Geçen Beykoz da hanımın akrabasına gittik. yaşlı bir amca vardı biraz sohbet ettik. bana eskiden beykozda bolca ispari izmarit gibi taş balıkalrının olduğunu ve onlar için kıyılayan kofanaları anlattı. sandalla lüfere açılırdık diyor. şimdi midyeciler oraları talan ettiği için kaya balığı bile yok neredeyse. geçenlerde bir midye dolma imalathanesine baskın yapmışlardı hatta zabıta ekibi içeri kokudan zor girmiş. ben uzun zamandır midye yemiyorum artık özellikle midye dolma ağızıma sürmüyorum.

Mardinli olduğunu nerden anladınız?
İzmir'de okuduğum zamanlar Alsancak'da cafede çalişiyordum ve cafenin köşesinde duran midyeci vardı birgün muhabbet ederken sordum abi midye satmak için ne yapmalıyım falan diye cevabı öncelikle Mardin'li olman lazım dedi, adam genlerimizde var gibisinden konuştu 😀

Geçen Beykoz da hanımın akrabasına gittik. yaşlı bir amca vardı biraz sohbet ettik. bana eskiden beykozda bolca ispari izmarit gibi taş balıkalrının olduğunu ve onlar için kıyılayan kofanaları anlattı. sandalla lüfere açılırdık diyor. şimdi midyeciler oraları talan ettiği için kaya balığı bile yok neredeyse. geçenlerde bir midye dolma imalathanesine baskın yapmışlardı hatta zabıta ekibi içeri kokudan zor girmiş. ben uzun zamandır midye yemiyorum artık özellikle midye dolma ağızıma sürmüyorum.

Aynen bende midye tava ve dolmayı hazır alıp yemiyorum. İmalathanelerini gözümle gördüğüm için...İğrenç ötesi.
Yazın kendim Boğaziçi'nin suyu temiz olan yerlerinden çıkarıp tava ve dolmasını kendim yapıyorum. Yani senede 2 ay midye yerim.

benim mahalle'de ilkokul önün'de talebele're midye satan ,,,
sıcak-sıcak diye bağırıp!
cük kadar midyeleri satan midye'lerin içi eti gri,
bu satıcıyla papaz olmamak için elin'deki çamekan'daki dolma midyeleri pazarlık'la satın alıyorum,
yarı fiatına,,
içine bakmadan doğru çöpe!
ama çekiçle imha ederek,
çöp'ten karın toklu'ğuna plastik-karton-mukavva
toplayanlar alır yer diye😎

midye deyince unutamayacağım bir anı geliyor aklıma bundan 5-6 sene önce sivriceyi görmek orhan ve vedat abiler le tanışmak için sivrice ye ailece gittim,sağolsun vedat abi karşıladı ve okan motele yerleştim ful amatör balıkçı dolu, eski balık sevdası sitesinden tanıdıklar bol,neyse akşam yemeğine 2saat var sahilden bir iki olta atalım biz dedim,oradaki arkadaşlardan biri yeminiz var mı dedi ben de ya ondan kolay ne var kıyıdan midye çıkarır takarız arkadaş bana döndü istem dışı olarak el hareketi ile n-- bulursun midyeyi mudanyamı zannettin burayı,nebileyim ben heryeri burası gibi zannetmiştim,daha sonra motelin buzluğundan donmuş 1 tane küçük ahtapot ile 1 tane kalamar verdiler ilerideki balıkçı barınağı taşlıklarından at çek hanoz yakaladım el kadar daha sonra utanıp motelin mutfağına götürememiştim onları,zira orada tutulup paylaşılan balıklar malum,meğersem onlar buzdağının görülen kısmıymış görülmeyen çoğunluk kısım benim tuttuklarım,anılarım depreşti birden,vedat abiye orhan abi ye conta kaptana selam olsun buradan

Back