Legalis mi / crossfire mı ? Üstatlardan tavsiye.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lahosçu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu tarif tam anlamıyla crossfire’ı anlatmış. Tebrikler hocam. Ancak bu eski crossfire tanımı. Yenisi de böyle midir acaba.
Eski crossfire tam bir kabadayıdır. Eğilmez bükülmez. İlk kullanmaya başladığınızda balık binip çekeleyene kadar vuruş falan hiç birşey anlamazsınız. Kamyon gibidir. İçi kum dolu poşet çektim ben bununla denizden. Bim poşetiydi. Ağır, esnemez, yorar. Ama ben bu kadar sağlam bir kamış görmedim. Yüzükleri kırıldı, üzerine bastık, çarptık, ezdik, kılıf yüzü görmedi. 4 yıldır görevinin başında bir emekçidir o. 😅😅
Aynen öyle, ben şu anda yemlide kullanıyorum o kamışı, aslında shore jigde de kullanılır çok sağlam kuzuyu falan çeker banamısın demez bende bide okuma raw 2 40'lık makina var onuda takınca tam shore jig takımı oluyor ama kuzu balığı göç geçişlerinde çalışıyorum vaktim olmuyo avına gitmeye. Yeni çıkanı nasıldır bilmiyorum ama o da mh sertliğinde buna yakındır galiba ama legalis tam fiyat performans kamışı alanı üzmez bide legalisin 5-15 gr atarlısı çıkmış bide onu alıcam silikon yüzdürmek için çünkü rapala hiç atmaz oldum silikon içinde light spin kamışlar daha iyi oluyor silikonda balık vuruşunu hissetmek çok önemli hissettiğiniz anda kamışın ucunu vurdurup balığı tasmalayabiliyorsunuz. Crossfire kamışa eşit bir kamışta shimano catana mh olanıdır arkadaşımda vardı hemen hemen aynı özellikte crossfire ve catana mh kamışlar

Evet Fatih kardeşim ben de çok duydum yorduğunu ve hassasiyet mevzusunu , çok teşekkür ederim değerli bilgilerin için. 👍
Daha öncede buna benzer iki tane konu açılmıştı iki kamışıda sahip olan biri olarak ikisindede legalisi tavsiye ettim ama konunun birindeki arkadaş crossfire diğer konudaki arkadaşta shimano catana aldı catanada crossfire'le eşdeğerdir o iki arkadaşta acemiliklerini üzerlerinden attıktan sonra bu kamışları aldıklarına pişman olacaklarına eminim. Sizde aynı hatayı yapmazsınız umarım zaten aralarındaki atar ağırlıkları çok farklı biri 10-35 diğeri 14-56 ve bendeki eski crossfire 10-40 olmasına rağmen öyleydi 14-56 nasıl bişeydir siz hesap edin.

Daha öncede buna benzer iki tane konu açılmıştı iki kamışıda sahip olan biri olarak ikisindede legalisi tavsiye ettim ama konunun birindeki arkadaş crossfire diğer konudaki arkadaşta shimano catana aldı catanada crossfire'le eşdeğerdir o iki arkadaşta acemiliklerini üzerlerinden attıktan sonra bu kamışları aldıklarına pişman olacaklarına eminim. Sizde aynı hatayı yapmazsınız umarım zaten aralarındaki atar ağırlıkları çok farklı biri 10-35 diğeri 14-56 ve bendeki eski crossfire 10-40 olmasına rağmen öyleydi 14-56 nasıl bişeydir siz hesap edin.
Evet abi haklısın. 👍 Makine den yana endişem kaldı bir tek , basit gücü az bir makine ama ilk başlarda işimi görür umarım diye düşünüyorum malum fiyatlar uçtu.

Fatih Bey Selam, Crossfire alan arkadaş ben oluyorum 🙂, benim amacım biraz farklıydı bizim burada levrek pek bulunmaz. Boğaz çok akıntılı ve erim mesafesi isteyen bir yer. kurşun arkası sahte yem yüzdürmeyi sevmiyorum çünkü surf kamışa 125-200 gram arası kurşun bağlayıp atınca daha 3. atışta sırt bel kalmıyor. Benim ihtiyacım 40 gram 3-4 metre dalarlı sahtelerimi kullanabileceğim bir kamıştı bu yüzden tercihimi crossfire dan yana kullandım. amaca bakınca pekte pişman olacağımı sanmıyorum. Silikonlarımı ise lrf takımı ile yüzdürüyorum. İnşallah dediğin gibi olmaz zira özellikle spin için dişli balık boğazı terk etti ve kamışı deneme şansım olmadı.

Selamlar, yillar once bogazda spin avina MH aksiyonlu yuksek atarli bir kamisla baslayan biri olarak soyluyorum bogaz icin cok daha yanlis bir tercih. Kamisi duo rough trail atmak icin almistiniz ama rough trail, maria duplex gibi maketler bogazda yogun akinti suda verimli av vermiyor. Bogazda calisan maketlerin tamami belli, ozellikleriyse kamisa jerk vurdugunuzda maketin saga yada sola slalom yapmasi. Bunun yaninda agirlik her zaman erim anlamina da gelmiyor, piyasada bu maketlerin yarisi kadar agir olup bunlarin iki kati kadar mesafe gidip bunlar kadar derine dalan bircok maket var.

Selamlar, yillar once bogazda spin avina MH aksiyonlu yuksek atarli bir kamisla baslayan biri olarak soyluyorum bogaz icin cok daha yanlis bir tercih. Kamisi duo rough trail atmak icin almistiniz ama rough trail, maria duplex gibi maketler bogazda yogun akinti suda verimli av vermiyor. Bogazda calisan maketlerin tamami belli, ozellikleriyse kamisa jerk vurdugunuzda maketin saga yada sola slalom yapmasi. Bunun yaninda agirlik her zaman erim anlamina da gelmiyor, piyasada bu maketlerin yarisi kadar agir olup bunlarin iki kati kadar mesafe gidip bunlar kadar derine dalan bircok maket var.
Benim açtığım konuya bu şekilde açıklama yapsaydınız belki daha çok araştırma gereği duyardım fakat sadece İstanbul içi 14-42'ye çıkmayın balığın sadece küçük sahte yediği dönemler oluyor şeklinde görüş belirtmişsiniz. Daha küçük sahteler için LRF kullanıyorum zaten. Bu arada nadiren de olsa istanbul dışında da avlandığım oluyor. Taktir edersiniz ki kamışlar 2 sene önceki fiyatlarında değil istanbul içi/dışı olarak 2 ayrı spin almak benim için lüks. Son olarak 20 gr olup 40 gr rough trail'den daha uzun erim mesafesi olan dalarlı sahteleri yazabilirseniz mutlaka envanterime eklemek isterim.

10-35 bir kamıs alip hem istanbul icinde hem de istanbul disinda rahatlikla kullanabilirsiniz. Fakat bu durum 14-56 MH bir kamis icin gecerli degil.

Acikcasi orada 20 gr civari sahteleri kullanacaginizi dusunerek yazmistim, 10-35 bir kamis neredeyse her spin avina uygun. Burada kasettigim sahteler manyetik ats iceren sahteler, bogaz icin balik lufer boyundaysa daiwa sdr 125 verimlidir, guzel bir kombinle +65 metre cok rahat atabilirsiniz, balik lufer-sarikanat boyundaysa zip baits surfdriver 110s 50-60 metre civari erime ulasir. Daha sig meralarda Shimano assasian 129/139 ve ima hound 60 metre civari erime ulasir. Ben bu sahteleri 2.83 cm 10-35M bir kamis 0.12 iple kullaniyorum. Tabi isin bir de bogazda spin yaparken mesafe gercekten gerekli mi kismi var. Acikcasi buna da cevabim hayir. Her 10 avimdan belki 1 tanesinde gercekten mesafe atmam gerekti onda da 30-40 metre civari bir erim yeterli oldu. Bunu kiz kulesinin karsisini haric tutarak soyluyorum orasi diğer avlaklara gore daha sig. Bogazda spin avi kiyiya yemlenmek için gelen baligi yakalamak amaciyla yapiliyor, bogazda 50 metre attiginizda neredeyse 30 metre derinliğe ulasirsiniz, bu mesafede suyun ilk bir iki metresini tarayan bir maket genellikle orta suda hareket eden peyzajik bir balıgı yakalamada basarısız olur. Sular soguyup balık iyice dibe indikten sonra zaten hiçbir sekilde spin calistiramazsiniz.

Son düzenleme:
4 yil once spinle cok az balik yapti, ekimden itibaren spin kamislarla geceleri 25 gr + kamis boyu beden + kucuk rapalayla isikli iskele diplerinde kursun dibe surtturerek av yaptik. Boyle bir durumda aldiginiz kamis avantajiniza olabilir.

4 yil once spinle cok az balik yapti, ekimden itibaren spin kamislarla geceleri 25 gr + kamis boyu beden + kucuk rapalayla isikli iskele diplerinde kursun dibe surtturerek av yaptik. Boyle bir durumda aldiginiz kamis avantajiniza olabilir.
Öğrenmenin sonu yok. olabilecek en kötü senaryo kamışı çok kullanmadan satıp diğer opsiyonlara yönelmek olur. Yorumlarınıza ve tecrübelerinize saygım sonsuz ama denemeden de vazgeçemeyeceğim maalesef yani almışken. Eğer dediğiniz gibi yanlış tercih yaptıysam da kulağıma küpe olur 🙂

Back